Türkiye için Fendt modellerinin çok nadir olduğunu düşünürsek, Jd bu ülkede sınırsız şanzuman seçeneğini daha yaygın hale getirdi. 8 tane ayrı şanzuman seçeneği sunan Jdnin müşteri istekleri doğrultusunda bunu yaptığını düşünüyorum. Yoksa onlarda biliyorlar sanırım kol koyup standart bir Ivt şanzuman ile piyasaya sürmeyi. Ayrıca otonom sürüşün öncüllerinden bir marka Jd. Haksızlık etmişsiniz. Herkes topcon gibi yan markaların ürünlerini kullanırken onlar kendileri üretip geliştiriyorlar.Diğer firmalar o kolu çıkartalı 20 yıl oldu JD firması müşteri isteklerini iyi analiz etsin. Beygirine 1.000 euro istiyorlar bi kolu esirgiyorlar.
JD'nin global nimetlerinden faydalanamıyoruzki ülkemizdeki modelleri genelde düşük versiyon traktörler, fiyatlarına göre daha yüksek donanım sunmaları gerekir. Satış temsilcisine ben böyle böyle istiyorum diyorsun direk yok diyor gelmezmiş vs vs uğrasmak istemiyorlar. Sadece büyük serilerde değil 5000M serisinde bile bir sürü eksiklikleri var. Fendt 8 tane sanzıman yapmamış ama o 8'inin yeteneklerini tek şanzımanda toplamayı basarmış IVT'de keza öyle. Benzer hareketleri Türk traktörde yapıyor. Türk çiftçisine teknolojisi düşük olanı satıyorlar. JD iyi marka ona lafım yok.Türkiye için Fendt modellerinin çok nadir olduğunu düşünürsek, Jd bu ülkede sınırsız şanzuman seçeneğini daha yaygın hale getirdi. 8 tane ayrı şanzuman seçeneği sunan Jdnin müşteri istekleri doğrultusunda bunu yaptığını düşünüyorum. Yoksa onlarda biliyorlar sanırım kol koyup standart bir Ivt şanzuman ile piyasaya sürmeyi. Ayrıca otonom sürüşün öncüllerinden bir marka Jd. Haksızlık etmişsiniz. Herkes topcon gibi yan markaların ürünlerini kullanırken onlar kendileri üretip geliştiriyorlar.
Ben 300 gördüm 250 nerde yazıyor ki arkadaş 250 olması lazım demisHaklısınız ama bir td 65'in liste fiyatının 255-258 olduğu yerde 5075 e yi birde yeni kasayı 250 bine adam yolda bulsa vermez diye düşünüyorum.
Ben Tümosan diye marka vermedimKeşke o iş öyle olsada dediğin gibi herkes gözü kapalı bahsettiğin tümosandan alabilse.Ülkede yerli üretim traktör almak kumar gibi.
Ben Avrupa karşıtı değilimİkinci elde mantıklı 6140 r 500-550 bin tl o parayı tr6 ya mı verelim
İkinci elde aynı paraya Arion 650 ve 6130R vardı.Çorlu fuarında full 6120m 80 bin Euro idi bu fiyatlar ne Allah aşkına.
300 liste fiyati,275 280 e alinabilir bu teknolojide,bu ortamda cokta pahali degil benim gorusum.Ben 300 gördüm 250 nerde yazıyor ki arkadaş 250 olması lazım demis
Sen niçi üstüne alındın ki çeltik ağası. Fakirmisin sen! olan alsın olmayan almasın. Rakamlara bakmadım bile direk mesajlardan takip ediyorum. O derece fakirim yani.Temiz 6140 r,iyidir sen akilli adamsin ,ikisini yan yana koy zaten cikar farki meydana.
Öyle demesen iyiydi ,fakır olmak suçmu
Rakamlara bakma 1 milyoncuk baloncuk yuttum diyen bi cocuk vardi ya okaaSen niçi üstüne alındın ki çeltik ağası. Fakirmisin sen! olan alsın olmayan almasın. Rakamlara bakmadım bile direk mesajlardan takip ediyorum. O derece fakirim yani.
Yeni 5M serisi de 90 - 100 ve 115 olarak gelecek. En aşağı 450'den satılmaz. Gelse bile kimse o parayı vermez.Jd bildiğim kadarıyla E serisini yeniledi görünen far ve kaput tasarımı olarak.Ancak listede 95m ve 105m nin olmamasının yanında E serisinin bile 93 hp lik modeli yok.Türkiye şartlarında ortalama en fazla rahbet gören 85-95-105 serisinin olmadan 6000 serisine geçişi çok anlamsız duruyor.5075E ile 6100M arasında seri olarak büyük bir boşluk var aradaki 85 ve 95 hp lik ihtiyacı neye göre kapayacaklar bu tabloya göre müşteri potansiyeli Türkiye de çıkmaz
Yeni traktör pek satılmıyor eskilerde yurt dışına gidiyor gelecekte bütçemiz dahilinde traktör bulmakta zorlanabiliriz. Forumda açılan acaba onu mu bunu mu alsam konularına bakar bakar maziyi anarız.Yeni 5M serisi de 90 - 100 ve 115 olarak gelecek. En aşağı 450'den satılmaz. Gelse bile kimse o parayı vermez.