Jd 6330 5'li 16 Numara Pullukla Tarla Sürüyor

Ynt: Jd 6330 5'li 16 Numara Pullukla Tarla Sürüyor

ramazanpullu link=topic=4582.msg93045#msg93045 date=1225908970' Alıntı:
ben söyleyeyim saatte 15 litre  dekarda 3 litre yakar belki geçerde
yani saatte 5 dekar sürer
arkadaşain biri gecenlerde 6220 ile fasulye yeri sürdü fasulye yerini bilenler vardır ağir sayılmaz
9 saatte 50 dekar sürdü 120 litre mazot yaktı dekarda 2.4 litre
bu videodaki gidişle saatte 5 dekar anca sürer  belki süremezde son saniyelerde çekemiyordu motor arka sol tekerin patinajından belli

saol kardeş

coyote26 link=topic=4582.msg96346#msg96346 date=1226685412' Alıntı:
arkdaslar tartısmaya hıc gerek yok akgül kapansın bu konu artık Konu amacını yeterınce aşmış herkes kendı havasında tartısmaya dewam etmıs dewam ederse konuyu kapatmak zorunda kalıcam
ok...abi

6330 lar 105 ve 110 hp dir 6430 lar 115 ve 121 hp dir o traktör 105 hp bizim eski 2130 deli gibi çekerdi şimdiki 6230 da deli gibi çekiyo jd farklı bi traktör

Arkadaşlar konu gerçekten amacını aşmış benm haddime deil ama her traktörun kullanım alanı farklıdır her marka traktörun farklı özellikleri vardırr.

Birkaç gun önce jd 2130 ve jd 6220 fotoğrafları paylaştım 6220 yi tarlada hiç kullanmadım biz çeltik yapıyoruzz o 2130 jd o çamurun içindee keşan yapaken deli gibi gider yanlara kazık takarsın yada demir tekerle cunku hafiftirr çamurlu tarlada deli gibi giderr, önu hafif iyi zorluyor aynı hp de massey getirin ford getirin onun gittiği kadar gitmez cunku hantal traktörler çamurda gitmezler onun yerine tam tersini deneyelim kuru tarlada jd massey ve ford u karşılaştıralım massey ve ford kuruda jd 2130 dan daha iyi ceker cunku agır.

Traktöru kullandıgın yere göre çekimi değişirr, arka arkaya bağladıgımızda jd yırtınır deli gibi zorlar ama ikisinide cekemez neden hafif, çeltik yapanlar bunu bilirr agır traktörde çeltik tarlasında gitmezz. samsunbafra nick li ayhan abiye sorun o benden cok daha tecrubelidir bu konuda hem kuru tarımla hemde çeltikle ugrasıyor ben sadece çeltikle uğraşıyorum yaptıgınız tartışmalar boşş tamam hp fln bilimsel verilere dayanarak konuşmalar guzl ama tarlada kullanıma göre hepsi değişirr..

O videoda çift suren arkadaşa gelince o tarla biraz çamur gibi duruyor orayı surmek yerine önce çizel atsa 1 hafta sonra sürseydi işi daha kolay olurdu o şekilde gunde 30 dekar surse çizelle 60 dekar yer bitirirdi traktör daha az yakar, daha az zorlardı tarlada daha iyi havalanırdı şartları göz onunde bulundurarak yapılırsa bu işler mantıklı olarak herşey daha kolay ve çabuk olur diye düşünüyorum.. sağgılarımla herkezee..