İzli Ekim Yapan Mibzerler

İz bırakma tertibatı olmayan mibzer de, deneme amaçlı iz bırakma mantığında şöyle birşey yapayım diyorum; elimizde Özdöken 22 li mibzer var, 14 cm ara. Kullanma kılavuzunda iş genişliği 308 cm olarak gözüküyor. Holder kanat genişliği 16 metre (mibzeri 3 metre, holderide 15 metre olarak hesaplama yapacağım)

mibzerin tohum gözü kapama sacıyla, traktör teker hizasında ki gözleri (iz bırakma mantığıyla) manuel kapatıp / açmayı düşünüyorum. Tarla genişliği 180 metre. Misal tarlanın batı sınırında ki ilk 2 hattan sonra gözleri kapatıp, sonraki her 4 hattan sonra tekrar gözleri kapatmak (mantık bu). Eğer hesaplama da yanlışlık yapmadıysam, 12 yada 13 izli hat sığması lazım. ( muhtemelen 12 olacak)

Bu şekilde hiç deneme yapan oldu mu? Yada fikri olan?
20221231_160729.jpg20230301_173528.jpg

Deneme amaçlı bi 40 dönümde yaptım, ilaç gübre atarken baya işime yaradı. Traktörün teker hizasında ki birer tane ayağı kapatmıştım, hatlar yavaş yavaş birbirini kapatıyor. Her taraf için 2 tane kapatsaymışım, hatlar çok daha belirgin olurmuş.

Yalnız manuel olması biraz yorucu oluyor 😅