Abi yorum için tşk ler..atila link=topic=62136.msg695081#msg695081 date=1359655110' Alıntı:Alkali (pH yüksek) topraklarda fosfor yıllar içerisinde bitkiye yarayışsız formlara dönüşür. Dolayısıyla analizlerde toplam fosfor yerine bitkiye yarayışlı fosforun belirtilmesi gerekir.
Bütün fosforlu gübreler ' ' aynıdır ' ' . Hepsi doğal fosfat içeren toprakların (büyük kaynaklar Fas, Cezayir, Tunus gibi Kuzey Afrika ülkelerinde) öğütülemesi, muhtelif kimyasallar ile işlenmesi sonucunda elde edilirler. Farklılıkları suda / asitlerde çözülme oranıdır. TSP, DAP, 20/20 gibi gübrelerde bulunan P % 100 suda çözünür.
Hacım nerelerdesin konu baya konuşuldu bende görüş bildirmedin diye sitem ediyordumhacimmet link=topic=62136.msg695173#msg695173 date=1359660790' Alıntı:Hocam konuyu yeni gördüm mühendis arkadaşta satıyor timaq ın gübrelerini banada önerdi bu gübreyi ama fiyatı yüksek aslında denemek isterdim gübretaşın gübresiyle bence fırsat bulursan denme yap zaten fark yaratırsa mısırda bariz belli olur.
Aslında senin elinde imkan var deneyebilirsin yarı yarıya.. Elinde kalan 13-24-12 de seneye yine kullanırsın..hacimmet link=topic=62136.msg695202#msg695202 date=1359665853' Alıntı:İşin aslı arkadaş daha önce timaq ın bölge mühendisiydi şimdide Konyada dükkan açtı arada sırada arıyorum tavsiye ediyor sürekli buğdayda deneyecektik almadık öyle kaldı mısırdada aynı şekilde gübreyi aldığım için deneyemiyorum,gübre fiyatlarıda düşmüş 1350 ye aldığım gübre ilçede 1300 tl şuanda.
Hocam konuya epey yorum yazan olmuş ben şöyle anlatayım genel olarak çokfazla gübreleme hakkında bilgi sahibi değilim ne neyi bağlar vs. anlamam her yıl toprak analizi yaptırıyoruz nekadar usulüne uygun alsakta toprağı ilçede yapılan analizin doğru sonuçlar verdiği şüpheli oyüzden hayvancılık yaptığım için tarlalarımı yoncayla 5 yıl ıslah ediyorum ve heryıl belirli oranda hayvan gübresi uyguluyorum ektiğim güzelbir şekilde yetişiyor şükür geçen yıl dap attım mısıra dekara 20 kgr verim 9 tonu zorladı bu yıl ilk defa kükürtlü gübre kullanacağım bakalım nasıl olacak yinede fırsat bulursam deneme yapmaya çalışacağım,geçen yıl diz boyu mısıra yapraktan holderle sıvı fosfor ve hümik-fulvik asit uyguladım artısını gördüm bu yılda aynı uygulamayı yapacağım.ErmanHoca link=topic=62136.msg695206#msg695206 date=1359666410' Alıntı:Aslında senin elinde imkan var deneyebilirsin yarı yarıya.. Elinde kalan 13-24-12 de seneye yine kullanırsın..
Bende mustang ot ilacını yaparken (ilaçla beraber bir sıkıntı olur mu ?) ya humik - fulvik asit ya da gübretaş ın mıcrosunu atmayı düşünüyorum http://www.gubretas.com.tr/TR/PRODUCTS/pro_detay.asp?gId=2&fId=5hacimmet link=topic=62136.msg695220#msg695220 date=1359667889' Alıntı:Hocam konuya epey yorum yazan olmuş ben şöyle anlatayım genel olarak çokfazla gübreleme hakkında bilgi sahibi değilim ne neyi bağlar vs. anlamam her yıl toprak analizi yaptırıyoruz nekadar usulüne uygun alsakta toprağı ilçede yapılan analizin doğru sonuçlar verdiği şüpheli oyüzden hayvancılık yaptığım için tarlalarımı yoncayla 5 yıl ıslah ediyorum ve heryıl belirli oranda hayvan gübresi uyguluyorum ektiğim güzelbir şekilde yetişiyor şükür geçen yıl dap attım mısıra dekara 20 kgr verim 9 tonu zorladı bu yıl ilk defa kükürtlü gübre kullanacağım bakalım nasıl olacak yinede fırsat bulursam deneme yapmaya çalışacağım,geçen yıl diz boyu mısıra yapraktan holderle sıvı fosfor ve hümik-fulvik asit uyguladım artısını gördüm bu yılda aynı uygulamayı yapacağım.
arkadaşım bende eurotim aldım da almasına ambalajı farklı geldi sahte olabilir mi acabaumutmalkoc link=topic=62136.msg694722#msg694722 date=1359620323' Alıntı:bende deneme olarak euro tim kullandım 2 farklı tarlada görecegiz bakalım yaz gelsin