hürgeneral link=topic=85890.msg1026662#msg1026662 date=1444743435' Alıntı:
abiler ben olaya şundan alıntı şundan çalıntı şuna benzemiş buna benzemiş motor şurda boğulur, burda boğulur, rampa çıkamaz yokuş inemez 5 seneye dökülür vs. vs. diye bakmam; neden?
Eskiler çok iyi bilir bundan 40 -50 sene önce japonlar amerika ve avrupadaki tüm teknolojik malların 1-1 aynısını kopyalayıp yaptılar ve bugün kendilerine özgün bir şeyler yapıyorlar ve gayet kaliteli mallar öyle değil mi?
Adi mallar üreten (1 milyoncu ) Çin bu adamların yaptıkları da bundan başka bir şey değil, sizin satın aldığınız sayamayacağım kadar malzeme siz avrupa malı alıyorum diye kendinizi kandırıyorsunuz ama çinde üretiliyor.
Bir milyoncu çinliler uçağını, arabasını hava savunma sistemini gemisini helikopterini traktörünü bilgisayarını telefonunu vs. vs. daha sayamayacağım yüzlerce şeyi kendileri üretmeye başladılar. helal olsun adamlara,
Yahu biz ilk devrimi ürettik benzin koyulmadı diye fabrika kapattılar, yıllarca reno, fiat gurubu, tofaşı torosu bize 2002 ' ye kadar iteledi yedik mi yedik, yıllarca yerli yerli diye bize kazıklamadılar mı? kazıkladılar.
Nedir bu aşağılık psikolojisi sizi buna iten sebeb ne ?
Yaw Türkiye yapamaz edemez şudur budur diye diye bir arpa boyu yol alamadık, bir sürü otomobil markasının parçaları türkiyede birleştirilmiyor mu üretimlerinin %80i de bu ülkede yapılıyor, geri kalan üretimi neden yapamayalım biz bu kadar mı aciz bir milletiz?
Bırakalım üretsinler yola çıksın yolda kalsın ben ilk alacaklardan biri olacağım inşallah Tata ' dan daha iyi olacağı kesin, Alırsınız almazsınız orası sizin takdiriniz, Avrupa araba almak için aylarca sıra beklemeye devam edin, Hadi selametle..