İpard destekleri hakkında

500 başlık koyun ahırı düşünüyorum lakin bu hibeyi alanlardan en sık duyduğum şey şu gerekli gereksiz çok şey istiyorlar bu yüzden kendi paranız ile kafanıza göre yapsanız aynı para cebinizden çıkıyor hatta hibede size kalan kısımdan daha az para ile ahırı yapabilirsiniz deniyor bu konuda yorumu olan var mı acaba

Danisman olmassa olmaz gibi bisey.Oncelikle danisman bulman lazim o ne gerekirse sana soyler.Resmi islerle o ugrasir senin yerine.
Danışmanlık ücreti ne kadar? Ayrıca tkdk danışmanlık ücretini karşılıyor mu?

Elimde onaylanmış örnek dosya olsaydı, işim rahat olurdu. Tıbbi ve aromatik için hangi ekipmanlar onaylandı? Atıyorum mibzer, 4 teker römork, kültivatör filan?

Birde proje son teslim tarihi ne zaman?

Elimde onaylanmış örnek dosya olsaydı, işim rahat olurdu. Tıbbi ve aromatik için hangi ekipmanlar onaylandı? Atıyorum mibzer, 4 teker römork, kültivatör filan?

Danismanlik ucreti pazarliga bagli,2000 2500 arasi,ucreti tkdk karsilamaz kendin vereceksin.Biz assa yukari tum ekipmanlari yazdik,bunlarin hepsi icin kara bugday ekicez,sadece tamburlu ot bicme makinesi icin aspir yazmislar.Yalniz ekipmanlarin hepsi onaylandi mi daha tam belli degil.Projeyi teslim edeli baya oluyor,Ankaraya gitti incelendi,onaylandi,simdi İl den onaylanmasini bekliyoruz.O zaman tam net belli olacak hangi ekipmanlarin ciktigi.Bu sene ki tamamlanmak uzere siz seneye basvuru yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: by_siverekli
Danismanlik ucreti pazarliga bagli,2000 2500 arasi,ucreti tkdk karsilamaz kendin vereceksin.Biz assa yukari tum ekipmanlari yazdik,bunlarin hepsi icin kara bugday ekicez,sadece tamburlu ot bicme makinesi icin aspir yazmislar.Yalniz ekipmanlarin hepsi onaylandi mi daha tam belli degil.Projeyi teslim edeli baya oluyor,Ankaraya gitti incelendi,onaylandi,simdi İl den onaylanmasini bekliyoruz.O zaman tam net belli olacak hangi ekipmanlarin ciktigi.Bu sene ki tamamlanmak uzere siz seneye basvuru yapabilirsiniz.
Bilgi için çok teşekkürler, ekipmanlar kesinleşince bilgi verebilir misiniz?

Ayırıca hala onaylı proje örneği arayışım mevcut, onaylanan arkadaşlardan biri paylaşırsa çok güzel olacak 😊

• Beğen
Tepkiler: Adigee55
500 başlık koyun ahırı düşünüyorum lakin bu hibeyi alanlardan en sık duyduğum şey şu gerekli gereksiz çok şey istiyorlar bu yüzden kendi paranız ile kafanıza göre yapsanız aynı para cebinizden çıkıyor hatta hibede size kalan kısımdan daha az para ile ahırı yapabilirsiniz deniyor bu konuda yorumu olan var mı acaba
Doğru söylemişler

• Beğen
Tepkiler: Adigee55

Sen o dosyayı hazırlayamazsın kardeşim bir danışman bul içinden çıkılacak gibi değil

Merhaba, biz danışmana yaptırdıkta ne oldu!
a390fda8-020c-4827-bb2a-56f7ae7c91eb.jpg
işaretli yerleri sisteme girdiği için red edildi. Ekipman tipleri tedarikçinin marka modeline işaret ediyormuş. O kadar emek çaba çöp oldu.

Kim, kime hesap verecek? Yırtılan hep hacı bekirin yakası. Bu ülkede kim görevini doğru dürüst yapmaya çalışıyor ki! İşini düzgün yapmaya çalışanada pirpirikli diyerek tanı ve teşhis konuluyor.
Liyakat yoksunu , oturmuş oraya mevzuatı bilmiyor, danışmanlık yapıyor, bu adam sana niye para veriyor mevzuatı yürüt diye , hacıbekirin şansı yok biraz .

Beni ne kadar tanıyorsunuz?

Lütfen (hangi konu olursa olsun) ilerlemek için birbirimize destek olalım, neleri yapamıyacağımız hususunda değil...
Vaktiniz varsa elbette danışmana ücret ödemeyin, İpard'ın web sayfasında döküman hazırlama ile ilgili eğitimler mevcut, ayrıca telefonla da destek alabilirsiniz. Danışmanla çalışacaksanız tecrübeli olanı tercih edin. Liyakata gelince 2018 yılında ipard tarafından danışman olacaklara eğitim ve sınav sonrası sertifika verildi. Danışman olarak çalışacağınız kişinin bu sertifikası var mı diye sorabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimler herkese açık olup isteyen katılabilir tabii ücreti mukabil.
IPARD'ın %50'den başlayıp %100'e varan destek oranları mevcut, böyle bir durum varken kaçırmayın derim, süreç biraz uzun, kağıt kürek işleri var ama karşılığında da para verecekler.

• Beğen
Tepkiler: by_siverekli
Vaktiniz varsa elbette danışmana ücret ödemeyin, İpard'ın web sayfasında döküman hazırlama ile ilgili eğitimler mevcut, ayrıca telefonla da destek alabilirsiniz. Danışmanla çalışacaksanız tecrübeli olanı tercih edin. Liyakata gelince 2018 yılında ipard tarafından danışman olacaklara eğitim ve sınav sonrası sertifika verildi. Danışman olarak çalışacağınız kişinin bu sertifikası var mı diye sorabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimler herkese açık olup isteyen katılabilir tabii ücreti mukabil.
IPARD'ın %50'den başlayıp %100'e varan destek oranları mevcut, böyle bir durum varken kaçırmayın derim, süreç biraz uzun, kağıt kürek işleri var ama karşılığında da para verecekler.
Çok teşekkürler hocam, tkdk nin sitesinde ki başvuru formları, iş planı, teknik proje vb onları inceliyorum kısmet nasip...

Araştırma, inceleme önemli tabi, bununla birlikte tecrübe her zaman önemli. Tecrübe ilimden üstündür. Bu yüzden onaylı proje örneği varsa incelemek istedim

Merhaba, biz danışmana yaptırdıkta ne oldu!Ekli dosyayı görüntüle 45980 işaretli yerleri sisteme girdiği için red edildi. Ekipman tipleri tedarikçinin marka modeline işaret ediyormuş. O kadar emek çaba çöp oldu.
Benimkide aynı böyle marka model bilgiler ile başvuru yapıldı ama fiyattan red geldi yüksek kesmiş firma itirazımızı yaptık bekliyoruz

Resimler ve ekler

• 20200302_192227.jpg
    20200302_192227.jpg
    5 MB · Görüntüleme: 85
Evet ne zaman bi isimiz tam manasiyla duzgun gitti ki,ama olsun bunada şükür.Bizimde ilac makinesini iptal etmisler,haklilar ama.Yazan adam normal 400 lt lik ilac makinesine 14500 lira yazmisti.10 defa soylediksek az,bunun fiyati cok yuksek bu boyle olmaz diye ama nafile.Adamin gozunu para burumus akli sira devleti soyacakti,olan her zamanki gibi yine bize oldu.Yav 800 1000 lt lik asansorlu olsa tamam diycemde ya arkadas bildigimiz siradan 400 lt lik makine 14500 lira olur mu be el insaf. Zaten herkesin alim gucu belli fiyatlar deseniz almis basini gitmis 40 yilin basi zar zor biraz ekipman alicaz onuda gozunu para burumus şerefsizler yuzunden alamiyoruz.Boyle adamlar herseyi hak ediyoda neyse...