İlk gerçek yerli traktörün üretimi sürüyor

Ynt: İlk gerçek yerli traktörün üretimi sürüyor

aksoylar link=topic=47110.msg450859#msg450859 date=1317824770' Alıntı:
erkunt sadece 2003 yılında traktör yapmış.1953 yılında erkunt döküm yapmaya balamıştır.tümosan sadece türk traktöre motor dökerken erkunt

uzel agco zetor zf man cummis uk hatta deuzt fahr ve mercedes benz türke parça döktügünü bilyomusun.
erkuntun logar kapağı ürettiği yıllarda hema tüm dünyaya parça döktü şimdi tank bile üretiyor bu kadar büyük firma hattatı yapıyor neden ilgi görmüyor

qarizmatiqa link=topic=47110.msg452710#msg452710 date=1318234989' Alıntı:
erkuntun logar kapağı ürettiği yıllarda hema tüm dünyaya parça döktü şimdi tank bile üretiyor bu kadar büyük firma hattatı yapıyor neden ilgi görmüyor
cıftcımız kendı capında profösör kımı rengıne taw olmuş almış kımı dedemde onu kullanıyordu demiş almış kımı bunun ıkıncı elı guzel demiş almış hattata daha sıra gelmemiş bu zıhnıyetlerle gelmezde daha )))

hema traktör nerede.heme hatat çiftçiye güven vermiş mi.? hema hatat önce bıraktıgı kötü intibayı silmeli buda çok zor.
şunu da unutmayın sonradan çıkan boynuz kulagı geçer. diye atasözü vardır.erkuntda hemayı hattatı geçmiş yavaş yavaş emin adımlarla gidiyor.en azından kötü intiba yok çiftçide türk milletinde.

qarizmatiqa link=topic=47110.msg452710#msg452710 date=1318234989' Alıntı:
hattat kardeş zamanında milleti mağdur etmiş kimse yediği kazığı kolay kolay unutmaz ürettiği traktörlerin arkasında durmamış şimdi akp ve erdoğan destekli ivme kazandı ama dedimya kuyruk acısıvar millletin ..... slk-*-s slk-*-s

bizim bu türk milleti neye el attıysa b.... çıkıyor onların yaptığı yapacağı yerli traktörün ta ........... sanki ithal modellerden düşük fiyata veriyorlar hiç bi özellik yok 60000 tl bu ne arkadaş daha traktörü yapmadan sahtekarlık peşinde ş....ler. yerli traktör üreteceklermiş önce kendi zihniyetlerini değiştirsinler milletin cebindeki parayı nasıl alırız diye hesap etmesinler görgük yapılanları doğan şahin bilmem ne var 85 model mersedes daha iyi yaptığınız işi ta ........ traktöre gelelim hattat erkunt tümasan hepsinin de ithal traktörlerden çok aşağı kalitede ama fiyatları öyle değil kusura bakma arkadaş böyle saçma yerli traktör araba üreteceklerse kalsın abi ben almayım önce kendi zihniyetlerini değiştirsin i.......... alanların canı sah olsun herkesin kendi tercihi

EFE YUSUF link=topic=47110.msg452953#msg452953 date=1318265250' Alıntı:
bizim bu türk milleti neye el attıysa b.... çıkıyor onların yaptığı yapacağı yerli traktörün ta ........... sanki ithal modellerden düşük fiyata veriyorlar hiç bi özellik yok 60000 tl bu ne arkadaş daha traktörü yapmadan sahtekarlık peşinde ş....ler. yerli traktör üreteceklermiş önce kendi zihniyetlerini değiştirsinler milletin cebindeki parayı nasıl alırız diye hesap etmesinler görgük yapılanları doğan şahin bilmem ne var 85 model mersedes daha iyi yaptığınız işi ta ........ traktöre gelelim hattat erkunt tümasan hepsinin de ithal traktörlerden çok aşağı kalitede ama fiyatları öyle değil kusura bakma arkadaş böyle saçma yerli traktör araba üreteceklerse kalsın abi ben almayım önce kendi zihniyetlerini değiştirsin i.......... alanların canı sah olsun herkesin kendi tercihi
aynen katıluyorum bu konuda yerli firmayız destekleyin diyolar ama ithallerle aynı para istiyolar özellik desen ithallere göre çok düşük bu durumda gelde destekle....

bu kadar güzel yorum yapıyorsunuz.tümosan traktör yetiştiremiyor.
erkunt da sıra vardı.özellik yok kötü her neyse bunlarda var.dider küçük çaplı markalrı kayda dahi almıyorum.ama yerli traktör diye ençok satan bunlar degilmi çiftçi bukadar ağlıyorda neden yerli alıyor.
birde bu pencerden bakmak gerkemez mi?

euro euro euro ..........bi de parça sıkıntısı o da euro bazında geliyor. biz ağmakça traktör kullanıyoruz 20-25 gaz 4 lü saban yerine 5 li 6 lı, 2 yle gidilecek yerde 3-4 le düzgün kullanmadığımızdan yerli arza yapsa da sorun olmaz mantığı var var da var

tabiiki alıcaz yerli malını desteklicez ama acımasız oldukları gerçeğinide görmek lazım ama şimdi bi bahçe tipi traktör alcak olsam tümosan alırım..

bizim köyde var 60 lık hema.adamın akis kesti traktör çift zamanı 3 gün bekledi gelmedi kendi gitti almaya o da olmadı diğer akisi götürdü bu adam isyan ediyo değiştirecek şimdi tekrar alır mı bu adam hema bu adamı bırak köyde alan olur mu sorgulamak lazım

arkadaşlar dün yolda gelirken bir köylümüz landini almış galiba konu oradan çıktı.şu traktör bu traktördü derken mf ithal olanları 5400 serisi ses getirmeye başlamı burada iyi açıdan.alnlar çogaldı.hurda indiri,mine traktörlerde yaş saymaya başladık.1986 modeller ve alt modeleri tarih itibariyle hurda sayılacak.yasa çıkarsa.saglamlık konusuna geldik mf 165 ve mf 65 hala özellikle mf 65 tobak deneni 1964 -1963 model oldugunu komşu köylerde çok oldugunu ve hala bu traktörlerin bir kısmında 2 si köyümde 1974 model ve 1977 model 165 daha rektefiye anahtar degdirmeden çalıştıgını konuştuk.hatta buradanda bu konuyu birkaç kez yazmıştım. 2011-1963=48 yıl yarım asır nerdeyse.
İŞTE TEKNOLOJİ İŞTE TARİH İŞTE SAGLAMLIK İŞTE KALİTE.
BURADAN SESLENİYORUM.
TRAKTÖR FİRMALARINA BAYİLERİNE FABRİKALARINA NEW HOLLAND 40 YIL ÇALIŞIR MI?
TÜMOSAN İKİYE BÖLÜNMEDEN AYAKTA KALIR MI?
ERKUNT BUKDAR ÖMÜRLÜ OLUR MU?
LANDİNİ BUKADAR YAŞAR MI?
AGCO NUN MF AYAKTA DURUMU 40 YIL ?
HATTATIN VALTRASI HATTATI 40 YIL DAYNIR MI FABRİKASI BATMADAN ?
BAŞAK DİYE BİR TRAKTÖR OLUR MU 40 YIL SONRA?
BOZOK-BAŞKENT NE OLUR 40 YIL SONRA BİLEN VAR MI?
AMA 40 YIL SONRA YİNE BU MF 165-65 185 188-168 148 135 640 FIATI 480 FIATI- FORTU KONUŞUR OLURUZ ANILARI CANLANDIRIZ
VE SEVİLMEYEN BATAN UZELİ BİLE 40 YIL SONRA HATIRLAR DİMDİK AYAKTA 285 265 Nİ 240 GÖRÜRÜZ.
AMA ne 2006 2011 tümosanı ne erkuntu ne newhollandı ne caseyi ne landini nede başka markaları göremeyiz.
ALLAH ömür verirde yine burada olursa bu sitenin başında kör gözlerle yazar okursak unutmayın.....

ya köylü sen kimden yanasın anlamadık bi öyle konuşuyon bi böyle tisah la yılanın bi hikayesi var yılan demiş timsaha ya arkadaş ben yoruldum şu sırtına binimde az dinleneyim tamam demiş yılan bu dinlenirken yavaşca boynunu sıkmaya başlamış timsahın timsah zor nefes almakta zor bi hal arkadaş demiş gel seni son bi öpim yılan boynunu uzatır uzatmaz timzah ağzıyla kapmış yılan dosdoğru uzamış ya arkadaş demiş benimle arkadaşlık yapacaksan böyle dosdoğru olacaksın tabi yılan ölü sende şimdi bi öyle bi böyle

kimseden yana degilim kalite ve günenin yanındayım.konu konu açar, yorumlar öyle aynı konu da gitmez.açıkladım yazdıgım konu çok açık.saglamlık.yerli olsun ithal olsun saglamlık kalite güven var mı? sorun yok demektir.demekki sorular çogaldıkça sorunlarda çogalıyor.demk ki kalitde güvende saglamlıkta sorun var ki yorumlar şikayetler talepler oraya yöneliyor.ne timsah olur yalandan göz yaşı dökerim.nede yılan olur hainlik yaparım.bildiğimi düşündüğümü yeri geldikçe konu açıldıkça yazar ve söylerim.
bügün mf nin ingilizen fransız mantajına ispanyoluna brezilyasına kötü diyen çürük diyen var mı*
bu gün 640 480 450 kötü diyen var mı ?
bugün forda kötü diyen var mı
sağlamlıkta kalite de. konu açılmış yerine koyduk.
keşke erkuntda bunlar kadar sağlam olsa.
tümosanda landinide newhollanda vs..
şimdi italyan hindistan meksike stili moda kalite bu

köylü arkadaşım sana katılıyorum bu konuda bu hurda meselesi erkuntun fikri yıllardır istediğimiz traktörü satamıyoruz hurda indirimi çıksın diye ağlanıp duruyo birçok mf 165 168 175 178 185 188 ford 5000 6600 6610 veya fiat 480 540 640 750 780 kullanıcısına bedava erkunt versen yine hurdaya çıkarmaz traktörünü mesela bende 86 model ford 3610s var ilk sahibiyiz şu durumda oda hurda ama bana erkunt çıkar fordu hurdaya sana 10.000 liraya 60lık çiftçeker vericem dese yine çıkarmam hurdaya ne olur erkunttan veya 10 sene sonra ne olucak....

arkadaş yerli olsun ithal olsun şuan ingiliz fransız üretimi montajı yok.şuan elimizde kullandıgımız mf ler fıatlar fortlar hurdaya atılcak kadar kötümü.?yahu 48 yıllık traktör şuan hala işyapıyor çalışıyor faal durumda parça sorunu yok.usta servis sorunu yok.yalan mı?
mf65 -135 165 örnek verdim.köyümde iki 74-78 model tamir yüzü görmemiş 165 mf var diyorum birçok yerde de vardır.kim 640 fıata kötü der.kim 5000 forda kötü der.
asıl konu saglamlık.ben diyorum ki tümosan 20 yıl 40 yıl ayakta durur mu.şuan ki modlleri
erkunt aynı zaman içinde saglam kalır mı.?LANDİNİ NEWHOLLAN SAGLAM KALIR MI.? şuan traktörlere 8-10 yıl ömür biçilmiş adam bizi timsaha yılana benzetiyor.
İTALYAN VERSİYONU MODA montajlar ve üretim italyada ve türkiyede. hindistan ve meksika üretim ve montajları ikinci sırada.
bugün yerli üretim gündemde.yerli üretim adı altında üretim yapanlar gözünün önüne bakmalı.ben yerliye güvenmeliyim.sen de güvenmelisin o da güvenmeli.......

köylü link=topic=47110.msg453083#msg453083 date=1318271674' Alıntı:
arkadaşlar dün yolda gelirken bir köylümüz landini almış galiba konu oradan çıktı.şu traktör bu traktördü derken mf ithal olanları 5400 serisi ses getirmeye başlamı burada iyi açıdan.alnlar çogaldı.hurda indiri,mine traktörlerde yaş saymaya başladık.1986 modeller ve alt modeleri tarih itibariyle hurda sayılacak.yasa çıkarsa.saglamlık konusuna geldik mf 165 ve mf 65 hala özellikle mf 65 tobak deneni 1964 -1963 model oldugunu komşu köylerde çok oldugunu ve hala bu traktörlerin bir kısmında 2 si köyümde 1974 model ve 1977 model 165 daha rektefiye anahtar degdirmeden çalıştıgını konuştuk.hatta buradanda bu konuyu birkaç kez yazmıştım. 2011-1963=48 yıl yarım asır nerdeyse.
İŞTE TEKNOLOJİ İŞTE TARİH İŞTE SAGLAMLIK İŞTE KALİTE.
BURADAN SESLENİYORUM.
TRAKTÖR FİRMALARINA BAYİLERİNE FABRİKALARINA NEW HOLLAND 40 YIL ÇALIŞIR MI?
TÜMOSAN İKİYE BÖLÜNMEDEN AYAKTA KALIR MI?
ERKUNT BUKDAR ÖMÜRLÜ OLUR MU?
LANDİNİ BUKADAR YAŞAR MI?
AGCO NUN MF AYAKTA DURUMU 40 YIL ?
HATTATIN VALTRASI HATTATI 40 YIL DAYNIR MI FABRİKASI BATMADAN ?
BAŞAK DİYE BİR TRAKTÖR OLUR MU 40 YIL SONRA?
BOZOK-BAŞKENT NE OLUR 40 YIL SONRA BİLEN VAR MI?
AMA 40 YIL SONRA YİNE BU MF 165-65 185 188-168 148 135 640 FIATI 480 FIATI- FORTU KONUŞUR OLURUZ ANILARI CANLANDIRIZ
VE SEVİLMEYEN BATAN UZELİ BİLE 40 YIL SONRA HATIRLAR DİMDİK AYAKTA 285 265 Nİ 240 GÖRÜRÜZ.
AMA ne 2006 2011 tümosanı ne erkuntu ne newhollandı ne caseyi ne landini nede başka markaları göremeyiz.
ALLAH ömür verirde yine burada olursa bu sitenin başında kör gözlerle yazar okursak unutmayın.....
*098*- ya köylü kardeş sende filozof ve yazar sanatçı ruhu var konuyu okadar güzel anlatmışsınki amerikan filmlerin de avukat son savunmasını yaparken jüriyi etkileyici bir şekilde konuşurya aynen öyle olmuşşş alk-*s alk-*s alk-*s

elime kalemi alınca yazıyorum.ne yapayım.yalanmı yazdıklarım.türkiye gerçekleri ama ne yapaayım.
duygun ve görüşün teşekürler.

ERFARUK link=topic=47110.msg450420#msg450420 date=1317723893' Alıntı:
Erkunt yerli traktördür,fakat 'İlk GERÇEK yerli traktör' nedemek?
1975 de kurulan Tümosan SAHTE yerli traktör mü?
2003 te kurulan Erkunt ilk yerli traktörse ,1975 te kurulan Tümosan 2. yerli veya sahte yerli traktör mü oluyor :)
Erkunt un başarılarının devamını diliyorum, fakat ilk yerli olduğunu kabul etmiyorum.
aksoylar link=topic=47110.msg450859#msg450859 date=1317824770' Alıntı:
erkunt sadece 2003 yılında traktör yapmış.1953 yılında erkunt döküm yapmaya balamıştır.tümosan sadece türk traktöre motor dökerken erkunt

uzel agco zetor zf man cummis uk hatta deuzt fahr ve mercedes benz türke parça döktügünü bilyomusun.
Dünya markalarına döküm yaptığını biliyorum.Fakat buradan ne sonuç çıkarmam gerekiyor?1953 yılında döküm yapmaya başlaması,ilk gerçek yerli veya ilk gerçek yerli tasarım traktör ü ürettiği anlamına mı geliyor?