İlk gerçek yerli traktörün üretimi sürüyor

Ynt: İlk gerçek yerli traktörün üretimi sürüyor

alakazem_43 link=topic=47110.msg450881#msg450881 date=1317829899' Alıntı:
4rooster kardeşim nedense sana hiç inanasım gelmıyo benım
düşüncelerini değiştiremem istediğine inanabilirsin inanmadığın konuyu söylersen belki ispatlarım da vardır....

EFE YUSUF link=topic=47110.msg450422#msg450422 date=1317724506' Alıntı:
olabilir de düzgün yapsalar yaptıkları işleri niye saçma traktör çıkartıyorlar anlamış değilim 60-70bin den aşağı traktör yok sıfırları 2. el bi sürü avrupa traktör satıyolar dünya kadar bizim 0 traktöre 5 basar çok da bişey istemiyoruz 12+12 yanda vites yakıt az sağlam dayanıklı güçlü bu kadar basit getirip getirip 3 silindir traktörü met ediyolar la bi banak kadar motor gücünü turbosunu beygirini yiyim onun yap 4 silindir 95 beygir 5000 ford 2130 jd gibi sade sağlam kullanışlı yeter yok intercoll yok turbo vs bizim yaptığımız şahin doğan hiç bi haka yaramıyorki türk traktör yarasın yanlış anlamayın yerli üretim gelişsin bende alırım ama bizide enayi yerine koymasınlar yaptıkları traktöre bak komedi sadece
kardeş söylediklerinde a da z ye kadar haklısın ........

alakazem_43 link=topic=47110.msg450548#msg450548 date=1317749909' Alıntı:
ya cok degerlı arkadaşlar TASARIM yerli sadece hepsı bu sadece biraz yanlış anlasılma var
kom*-* güzel kardeşim aha konu başlığı burda gözümün önün de (ilk gerçek yerli traktörün üretimi sürüyor).. tasarım kelimesi falan yok orda en azın dan motoru bari bizim kendi malımız olsa şanzıman başka motor başka ...keşke bizimkiler yapsa nerdeee (bir ara haberlerde çıktı insansız hava aracı nı türkiye kendi yapıyor diye hani nerde israil heronları geri göndermedi amerikadan yav ıraktakileri bize ver diye istiyoruz hani yerli üretim anka kuşu nerde..bizimkiler yapsa bile heronlar bizde olduğu zaman inceleyerek kopya çekerek esinlenilerek yapmışlardır..) bazen abartıyorlar bizim teknolojimiz henüz avrupalılar kadar ileri değil ama birgün motoru şanzımanı bize ait adam gibi bir traktör üretilirse işte gerçek yerli o olur ....

gıttım gezdım gördum hattat yerlılık anlamında uretım anlamında yude donsan kendı uretıyor sadece motorun pompa şarj marş dınaması vs ıngılterede monte edılıyor önemli olan yerlı malı herkes bunu kullanmalı degıl bırbırımızle degışık traktörlerın artı ve eksılerını paylaşmak ciftcılerımızı cevremızı elıızden geldıgınce aydınlatmak ışık yakmak yenı bı çag acmak eskı osmanlı ruhunu tekrar canlandırmak ...kafayıda yedık ;D

arkadaşlar erkunt yerli ise bir yetkili çıksın açıklasın biz bu traktöre şunlardan dolayı yerli diyoruz.
tümosan yetkilisi çıksın açıklasın bizde şundan dolayı yerli imalatız.başak çıksın hattat çıksın onlarda açıklasın kim yerli kim ithal kim montaj kim telif parası veriyor kim vermiyor. bunlar genel konu açıklanmasında fayda var.
gelelim bir başka konuya bizler tofaşın kartalına doganına şahinine serçesine reno nun torosuna hep yerli diye yerli gözüyle bakmadık mı almadık mı.?
bu ülkede birşeyler olacak.oluyorda.bende sıkıldım yerli erkunt yerli tümosan gibi laflardan yok yerli degil montaj erkuntum var severekde kullanıyorum ama bende şaştım yerlimi montaj mı ithal mi.?uzelin tüm haberlerini okuyun basındaki bir çogunda yerli ve montaj diye hitab ediliyor.
bence TÜRKİYE de üretilen türk ismi taşıayan türk esri taşıyan türk eli degen türk alın teri olan şeye yabancı gözüyle bakmayalım derim.newhollan var yerli newhollan var ithal aslında aynı fabrikada aynı elden çıkıyor ama biz türk çiftçisini adam yerine koymuyorlar bize kaka yapyorlar ele cici yapıyorlar.aslında asıl konu nasıl kandırıldıgımız ve nasıl adam yerine konuldugumuzdur......

ula köylü benim gözümde iyi prim yaptın aferim sana uyy-*s ayrıca yaptıkları yerli model ne araba ne traktör bi b.... yarıyor şu işi ne zaman adam gibi yapacaklar bilemem araba işi tam bi fiyasko tutulan tek araba toros bence oda şehirli ye hitap etmiyor geri kalanların hepsi boş traktöre gelince tümosan yada erkunt tan ümit vardı ama oda söndü bende. sağlam sade dayanıklı şanzımanı uygun yakıt az kulanışlı bi traktör yapamadılar gittiler 60000 - 70000 tl istiyorlar avrupa alıyorsun o fiyata 2.el on numara traktör her şey var yerli üretimleride görüyoruz kimse kusura bakmasın bu fiyatlara ben şahsen almam

arkadaşlar konuyu bu kadar uzatmaya gerek yok tümosanla erkuntu yanyana çekip bakın bizim köyde 60lık bahçe tipi bi erkunt var onu inceledim motor perkins şanzıman şteyr ön dingil carraro jantlar ve ağırlıklar 54cnin ağırlıkları ön tampon ve ağırlıkları nh nin jantları ve ağırlıkları geriye ne kalıyo ne anladım bu işten o zaman bi parça yer satayım bende ismime patent alayım aynı parçaları alıp monte edip salayım piyasaya buna yerli üretimmi denir? asıl yerli üretim tümosan yıllardan beridir fiatı adam eden tümosan diğer tarafları bilmem ama tümosan motorlu bi 60 56 bizim buralarda muhteşem para yapıyo neden çünkü hem sağlam hem az yakıyo....

Ahmet745 link=topic=47110.msg451148#msg451148 date=1317847818' Alıntı:
arkadaşlar konuyu bu kadar uzatmaya gerek yok tümosanla erkuntu yanyana çekip bakın bizim köyde 60lık bahçe tipi bi erkunt var onu inceledim motor perkins şanzıman şteyr ön dingil carraro jantlar ve ağırlıklar 54cnin ağırlıkları ön tampon ve ağırlıkları nh nin jantları ve ağırlıkları geriye ne kalıyo ne anladım bu işten o zaman bi parça yer satayım bende ismime patent alayım aynı parçaları alıp monte edip salayım piyasaya buna yerli üretimmi denir? asıl yerli üretim tümosan yıllardan beridir fiatı adam eden tümosan diğer tarafları bilmem ama tümosan motorlu bi 60 56 bizim buralarda muhteşem para yapıyo neden çünkü hem sağlam hem az yakıyo....
Saçma olmuş biraz yıllardır fiatı adam eden tümosan değil fiat tümosanı adam etmiştir...tümosan yurt içinde fason üretim yaptığı için mal almıştır tüm parçaları kendi üretecek değil türkiye için ürettiği mallarda türkiyeden aldıgı malzemeleri kullanmıştır...Burdan sağladığı gelirle tümosan tümosan olmasın sakın...

iyi veya kötü montaj veya ithal veya yerli.iş yapıyor.alanda çok.e adındanda her fırsatta söz ettiriyor.adı da TÜRK adı.böyl kabul edip gelecek yelilere bakalım.

köylü link=topic=47110.msg451644#msg451644 date=1317991240' Alıntı:
iyi veya kötü montaj veya ithal veya yerli.iş yapıyor.alanda çok.e adındanda her fırsatta söz ettiriyor.adı da TÜRK adı.böyl kabul edip gelecek yelilere bakalım.
Her erkunt konusundada bi polemik çıkıyor be abi yapcak bişey yok :)

ortaam link=topic=47110.msg451610#msg451610 date=1317982429' Alıntı:
Saçma olmuş biraz yıllardır fiatı adam eden tümosan değil fiat tümosanı adam etmiştir...tümosan yurt içinde fason üretim yaptığı için mal almıştır tüm parçaları kendi üretecek değil türkiye için ürettiği mallarda türkiyeden aldıgı malzemeleri kullanmıştır...Burdan sağladığı gelirle tümosan tümosan olmasın sakın...
benim yanlışım yok arkadaşım ben bizim buraları için konuşuyorum ve bizim burda 90lı yıllarda fiatın bayiliğini yapan biri vardı onun anlatması fiat tümosana teklif göndermiş sen traktör üretme bana motor üret yeter sana. sana bi örnek bi abi bizim burda 2 adet 60 56 kullanıyo biri tümosan motorlu diğeri iveco motorlu ve diyo ki çekiş yakıt sağlamlık her yönde tümosan motorlu daha üstün temiz az çalışmış bi tümosan motorlu 60 56 bulsam değişirim hangi fiatçıya sorsan bizim burda iveco motorludan uzak durun diyo fiat tümosana gebeydi yıllardır new hollandla anlşınca nh aldırmadı tümosandan motoru milliyetçilik yaptı şu durumda hangisi hangisini adam etmiş oluyo anlattım ama sen anlamak istemiyosan koyu fiatçıysan ne ala....

Ahmet745 link=topic=47110.msg451826#msg451826 date=1318018886' Alıntı:
benim yanlışım yok arkadaşım ben bizim buraları için konuşuyorum ve bizim burda 90lı yıllarda fiatın bayiliğini yapan biri vardı onun anlatması fiat tümosana teklif göndermiş sen traktör üretme bana motor üret yeter sana. sana bi örnek bi abi bizim burda 2 adet 60 56 kullanıyo biri tümosan motorlu diğeri iveco motorlu ve diyo ki çekiş yakıt sağlamlık her yönde tümosan motorlu daha üstün temiz az çalışmış bi tümosan motorlu 60 56 bulsam değişirim hangi fiatçıya sorsan bizim burda iveco motorludan uzak durun diyo fiat tümosana gebeydi yıllardır new hollandla anlşınca nh aldırmadı tümosandan motoru milliyetçilik yaptı şu durumda hangisi hangisini adam etmiş oluyo anlattım ama sen anlamak istemiyosan koyu fiatçıysan ne ala....
Fiat tümosana teklif gönderir tümosan pası ivecoya atar sen ne anlattın ya senin hiç yanlışın olurmu fiat bayisi dayını neden fiatın CeO su yapmamışlar merak ettim :D Biri fason üretim yapmış mal satmış traktör yapan adama sen gelmiş diyorsunki fason üretim yapan traktör yapanı adam etmiş :D

ortaam link=topic=47110.msg451834#msg451834 date=1318019247' Alıntı:
Fiat tümosana teklif gönderir tümosan pası ivecoya atar sen ne anlattın ya senin hiç yanlışın olurmu fiat bayisi dayını neden fiatın CeO su yapmamışlar merak ettim :D Biri fason üretim yapmış mal satmış traktör yapan adama sen gelmiş diyorsunki fason üretim yapan traktör yapanı adam etmiş :D
sonda dediğim çıktı seninle tartışıp vakit kaybedemem görünen köy kılavuz istemez....

Ahmet745 link=topic=47110.msg451845#msg451845 date=1318019759' Alıntı:
sonda dediğim çıktı seninle tartışıp vakit kaybedemem görünen köy kılavuz istemez....
Senin doğrunu sna uygun kabul etmezsem tartışmaya gerek olmayan bi adamım demi...Sen hiç yanılmazsın değilmi kılavuzda köyde.........................

ortaam link=topic=47110.msg451849#msg451849 date=1318019994' Alıntı:
Senin doğrunu sna uygun kabul etmezsem tartışmaya gerek olmayan bi adamım demi...Sen hiç yanılmazsın değilmi kılavuzda köyde.........................
arkadaşım ben sana yanılmam demiyorum hepimiz kuluz hepimiz yanılabiliriz yazımına bakılırsa sinirlendin sinirlenmeye gerek yok kimse kimsenin görüşünü kabul etmek zorunda değil ben genelde tercih edilenin iyi olduğunu söyledim fiatı adam etti derken fiat çok kötü bi marka ama tümosan çok iyi bi markamı dedim hayır... sadece tümosan motorlu olanları daha çok tutuluyo ekonomik olduğu için adam etti derken bence iveco motordan daha iyi bunu anlatmak istedim sinirlenicek bişey yok yani....

olay çok farklı yerlere gidiyor neden sakin sakin güzel güzel tartışmıyoruz.

köylü link=topic=47110.msg452475#msg452475 date=1318184288' Alıntı:
olay çok farklı yerlere gidiyor neden sakin sakin güzel güzel tartışmıyoruz.
kendim için konuşuyorum ben sakinim ama bazı arkadaşlar biraz fazla fanatik ve agresif...