Dogan bey ben cerezlik cekirdege kullanmak istiyorum. Her yil candemin setini kullaniyoruz, sizinkinide denemek isterim eger fayda saglayabilirsek urununuzden, 4 bin donum arazinin hepsine kullanmak isterim. Biz candemi cekirdek 40 50 cm oldugunda kullaniyorduk, sizin bu konu hakkinda bifikriniz varmi? Nezaman, nasilnasil, nekadar uygulayalim?
Memnuniyet duyarım. Yapraktan uygulama yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Yapraktanda olur, topraktanda olur.
Yapraktan fayda;
*Kök geliştirir,
*İçerisinde %6.1 potasyum vardır. Yaprak gübresi gibi fayda sağlar. Ki ayçiçeği yanılmıyorsam potasyum ihtiyacı olan bir bitki.
*İçine ilaç, sıvı gübre karıştırarak atarsanız şelat özelliği gösterir ve atılan ürünlerin etkisi artar.
*Bitkiye direnç sağlar. Kök ile birlikte gövde ve kelle gelişimi iyi şekilde gözlenir. Bizzat fotoğrafını gördüm.
Topraktan fayda;
*Toprağın pH değeri dengelenir,
*Bağlı bulunan elementler çözülür ve bitkiye alınması kolaylaşır.
*Toprakta ki humik asit oranı artar ve canlı mikroorganizmaları tetikler,
*Ekilen ürünlerde kök gelişimi güzel olur,
*Toprağın su tutma kapasitesi çok ama çok artar(Kullanmaya bağlı olarak),
*Organik madde miktarında artış gözlenir,
*Toprakta kaymak tabakası oluşumu azalır,
*Toprak kabarır,
*Atılan ilaçların kalıntılarının toksik etkisi ortadan kalkar.
Farklar bunlar. Bugün Türkiye'de %24,7 içeriğe sahip tek ürün bu. Dünyada da ikinci sırada. Farkı siz kararlaştırın. Emsal ürünler %10-18 arasında.
Uygulama zamanı;
Topraktan: Ekimden önce dekara toprağın durumuna göre 2-4 litre/dekar, 40 litre su ile karıştırılır ve tarla yüzeyine atılır.
Yapraktan: Bitki 30-60 cm arasında 200-400 ml/dekar.
Telefon numaram 0531 858 44 02 ararsanız daha detaylı konuşup bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
abi humik asitler ne marka 20 lt kaç tl cevap yazarsanız sevinirim
Humikcan marka, Seyhan Kimya ürün gamında bulunur. Kendim üretiyorum. 20 Lt 100 TL.