Hükümetten köyüne geri dönene 300 koyun+maaş

300koyunun 3ay sonra 400yüz kuzusu olur bu kadar hayvanı bilmeyenin eline bırakmak yazık günah

Bu projeden her insan yararlanamaz .köyden şehire göçenler zaten köyde geçim vs derdi olan kişiler.
Verilecek 300 koyuna bakmak her babayitin harcı değil , koyuna bakma kolay iş değil yıl 12 ay başında anlayan adam ister.
Şehire yerleşmiş biride bir düzen tutturduysa zaten zor döner,kendi dönmek istese bile eşi cocukları bu işe razı olmaz.
Yine yazıyorum bu işten birileri yükünü tutacak .
Şuanki izlenilen politikada tarım ve hayvancılığın geldi nokta ortada.

Köyde yaşayanlar toplanacak ve birlikte kullanacakları makine ve ekipman aldıklarında bu %50 hibeden faydalanacaklar teorik olarak bu şekilde olacak sanırım
Ha kooperatifin halkla aldığı makina ha böyle ne fark edecek biz makinacılara verilmesi daha uygun olur o makina alınacak bilmeyenleri üstüne binderecekler...
Birde şu var trakya ya çıkmayacak diye duydum

300 koyun en az 30 römork saman ister. En az on ton arpa ister. Ahırı saymiyorum bile yonca ister , en az iki kişi ister, kuzulayinca kuzuya bakacak, kuzuyu güdecek vs 300 koyun için en az 500000tl ipotek istenecek, hemen kuzulayip 800 TL kuzu satılmaz en iyisi 500 600 TL'ye gider. Hem kaç kuzu alacağın kesin değil bir hastalık gelir Allah göstermesin 50 kuzu anca alır. Gördüğüm kadarıyla bu destekleme işi boş. Anladığım şu yine modern içi boş tesisler ile ortalık dolacak. Ölü yatırımın hiç gereği yok ortalama 75 80 koyun hakiki ihtiyaç sahiplerine verilirse tutar yoksa boş. Ne kadar çok insan olursa risk azalır.

300 dekar arpa ektim şehirde duruyorum köyde ev dam var tarlaların 50 dekarı sulu ben bundan yararlansam traktör römörk pulluk diskaro gübre saçma merdane 100hp traktörüm var senelik 70 100 ton arpa oluyor bunları satmak yerine bu hayvanlara yedirsem gene zarar mı yazar ilk olarak mantıklı geldi

Yine yanlış bi hamle 300 koyun ne demek yaa
Ne ölüne ağlatır ne dirine nasıl bakılacak doğru düzgün mera yok yer yok bir yılda 600 olacak kaç insan bakacak imkansız gibi bir şey

300 dekar arpa ektim şehirde duruyorum köyde ev dam var tarlaların 50 dekarı sulu ben bundan yararlansam traktör römörk pulluk diskaro gübre saçma merdane 100hp traktörüm var senelik 70 100 ton arpa oluyor bunları satmak yerine bu hayvanlara yedirsem gene zarar mı yazar ilk olarak mantıklı geldi
ahırların 800 hayvana yetecek kadar büyükse yardımcı çalışan çoban bulmakta zorlanmayacaksanız. tarlalar yeter gibi duruyor. şimdiye kadar 300 koyuna gücü yetecek gibi siz görünüyorsunuz.
köyün mera durumu nasıl.

Zorluğunu bende düşünüyorum ama şehirde yaşamda zor herşey vergi dükkan ev kirası 2binlira 300 dogalgaz araba yakıt masrafı 300 lira sigorta 2 kişi 1000 lira ay sonu 6 7 çay markası 75krstan 500lira oglen karnin acikir ver 20 liara aylik 600 muhasebeci gelir geçici vergi spotaj ver 200 lira aylık yeme içme sigarası 5 6 bin masraf oluyor üstünü kazanırsam bi yatırım yapıyorsun kazanamazsın karnını doğurduğunu şükrediyorsun köyde arpa buğday ekiyorum algı vergi yok hiç yoktan arpayı geçen sene 870 ten verdik biraz düşük 1 lira olsun bende isterim ama bunada şükür esnaflık ta zor bi gün bi günü tutmuyor yeri geliyor cebimde para oluyor yeri geliyor karttan çekiyorum

Zorluğunu bende düşünüyorum ama şehirde yaşamda zor herşey vergi dükkan ev kirası 2binlira 300 dogalgaz araba yakıt masrafı 300 lira sigorta 2 kişi 1000 lira ay sonu 6 7 çay markası 75krstan 500lira oglen karnin acikir ver 20 liara aylik 600 muhasebeci gelir geçici vergi spotaj ver 200 lira aylık yeme içme sigarası 5 6 bin masraf oluyor üstünü kazanırsam bi yatırım yapıyorsun kazanamazsın karnını doğurduğunu şükrediyorsun köyde arpa buğday ekiyorum algı vergi yok hiç yoktan arpayı geçen sene 870 ten verdik biraz düşük 1 lira olsun bende isterim ama bunada şükür esnaflık ta zor bi gün bi günü tutmuyor yeri geliyor cebimde para oluyor yeri geliyor karttan çekiyorum
hayvancılardada maddi durum hemen hemen aynı fakat çok fazla iş gücü gerektiren bir iş.

esas bombayı patlatıyorum abim de projeye takmış durumda tarlaları verelim dıye en son dedemi tavlıyordu oda 300 çok hele 150 ye bak dıyor burda maaş olayı gerçekten çok diikat çekiyor

esas bombayı patlatıyorum abim de projeye takmış durumda tarlaları verelim dıye en son dedemi tavlıyordu oda 300 çok hele 150 ye bak dıyor burda maaş olayı gerçekten çok diikat çekiyor
dedenin olan maaşta geri gidecek
tarlalarda üstüne gidecek.
bize iyi bir haber verildimi.
bizi bir kez daha e.....cekler diye içimde bir haykırış oluyor.
çok dikkatli davranmak lazım.
bizi seven yok en azından bunu biliyoruz.
sıkı tutunnnn. :)

içime bir ateş saldın yusuf abi ya tarlalar gidersee bizde de huzur kalmaz 150 koyun alacağız diye eldeki maldan olacağız göruyon mu

Yusuf abi nacizane şu genççiftçi mevzusuna fikirlerini bi yazsan.

verdikleri koyun için canımdan bezdirirlermi
binlerce üye var burda Birtane ben aldım diyen yok.
adamı ürkütüyor açıkçası.

biz daha hiç devletin böyle şeylerınden faydalanmadık sadece bı geçensende esnaf kefalet faizsiz dıye kredi verdı onu aldık oda ıyı de aslında öyle çok da mükemmel artıları yoktu

bakur vs başka neler ödüyor bi öğrenebilirsin nedir ne değildir alan birinden biraz ayrıntı öğrenelim.
Bildiğim kadarını söyliyim abimin üstüne hiçbirşey yoktu traktör tarla araba vs babasına devretmişti benim bişeyim yok vs dedi birde parti işi girdi araya öyle oldu diye biliyorum

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt