Hayvan değilde 2019 da %50 makina hibesi çıkacak diye bi söylenti duydum doğrumu değilmi bilmiyorum bilginiz varmı?
Ha kooperatifin halkla aldığı makina ha böyle ne fark edecek biz makinacılara verilmesi daha uygun olur o makina alınacak bilmeyenleri üstüne binderecekler...Köyde yaşayanlar toplanacak ve birlikte kullanacakları makine ve ekipman aldıklarında bu %50 hibeden faydalanacaklar teorik olarak bu şekilde olacak sanırım
ahırların 800 hayvana yetecek kadar büyükse yardımcı çalışan çoban bulmakta zorlanmayacaksanız. tarlalar yeter gibi duruyor. şimdiye kadar 300 koyuna gücü yetecek gibi siz görünüyorsunuz.300 dekar arpa ektim şehirde duruyorum köyde ev dam var tarlaların 50 dekarı sulu ben bundan yararlansam traktör römörk pulluk diskaro gübre saçma merdane 100hp traktörüm var senelik 70 100 ton arpa oluyor bunları satmak yerine bu hayvanlara yedirsem gene zarar mı yazar ilk olarak mantıklı geldi
hayvancılardada maddi durum hemen hemen aynı fakat çok fazla iş gücü gerektiren bir iş.Zorluğunu bende düşünüyorum ama şehirde yaşamda zor herşey vergi dükkan ev kirası 2binlira 300 dogalgaz araba yakıt masrafı 300 lira sigorta 2 kişi 1000 lira ay sonu 6 7 çay markası 75krstan 500lira oglen karnin acikir ver 20 liara aylik 600 muhasebeci gelir geçici vergi spotaj ver 200 lira aylık yeme içme sigarası 5 6 bin masraf oluyor üstünü kazanırsam bi yatırım yapıyorsun kazanamazsın karnını doğurduğunu şükrediyorsun köyde arpa buğday ekiyorum algı vergi yok hiç yoktan arpayı geçen sene 870 ten verdik biraz düşük 1 lira olsun bende isterim ama bunada şükür esnaflık ta zor bi gün bi günü tutmuyor yeri geliyor cebimde para oluyor yeri geliyor karttan çekiyorum
dedenin olan maaşta geri gidecekesas bombayı patlatıyorum abim de projeye takmış durumda tarlaları verelim dıye en son dedemi tavlıyordu oda 300 çok hele 150 ye bak dıyor burda maaş olayı gerçekten çok diikat çekiyor
dedenin olan maaşta geri gidecek
tarlalarda üstüne gidecek.
bize iyi bir haber verildimi.
bizi bir kez daha e.....cekler diye içimde bir haykırış oluyor.
çok dikkatli davranmak lazım.
bizi seven yok en azından bunu biliyoruz.
sıkı tutunnnn.
Yusuf abi nacizane şu genççiftçi mevzusuna fikirlerini bi yazsan.dedenin olan maaşta geri gidecek
tarlalarda üstüne gidecek.
bize iyi bir haber verildimi.
bizi bir kez daha e.....cekler diye içimde bir haykırış oluyor.
çok dikkatli davranmak lazım.
bizi seven yok en azından bunu biliyoruz.
sıkı tutunnnn.
Yazın aldı benim yakınım genç çiftçi mevzusundan 6 adet simental 3 bin tl sigorta yaptırdı sadeceYusuf abi nacizane şu genççiftçi mevzusuna fikirlerini bi yazsan.
verdikleri koyun için canımdan bezdirirlermi
binlerce üye var burda Birtane ben aldım diyen yok.
adamı ürkütüyor açıkçası.
bakur vs başka neler ödüyor bi öğrenebilirsin nedir ne değildir alan birinden biraz ayrıntı öğrenelim.Yazın aldı benim yakınım genç çiftçi mevzusundan 6 adet simental 3 bin tl sigorta yaptırdı sadece
Bildiğim kadarını söyliyim abimin üstüne hiçbirşey yoktu traktör tarla araba vs babasına devretmişti benim bişeyim yok vs dedi birde parti işi girdi araya öyle oldu diye biliyorumbakur vs başka neler ödüyor bi öğrenebilirsin nedir ne değildir alan birinden biraz ayrıntı öğrenelim.
benim üzerimede hiçbirşey yok ama ben hiç bir işime parti karıştırmam.Bildiğim kadarını söyliyim abimin üstüne hiçbirşey yoktu traktör tarla araba vs babasına devretmişti benim bişeyim yok vs dedi birde parti işi girdi araya öyle oldu diye biliyorum