HSX

Ynt: HSX

UÖZKAN.77 link=topic=68367.msg778810#msg778810 date=1380300775' Alıntı:
Güzel kardeşim HTC holdingin yaptığı işlerin en küçüğü Zetor galiba..

Arayan soran olmazsa olan tüketiciye, çiftçiye olur. Bu traktör dışında diğer makine-ekipman için de böyle..

zetor traktör.
hızlı tiren
jet motoru.
ve bilumum elektronik devreler

ve bu yaptıkları makinaların elektronik aksamları beyinleri baya bir şeyler yapıyorki zetor %100 kendi üretimleri ve bu kadar az yakıtla çok çekiyor ve bütün teknoloji üzerinde var ve hidrolikleri 6 ton kaldırıyor...

zekhes link=topic=68367.msg778747#msg778747 date=1380289752' Alıntı:
tümosan kubota.mp4

bak abi bu videoya dikkat..ben ssh da çok çalışdım powershuttle ın avantajlarını biçoğu bilir ben gözümün önüne getiririm..o tümosan neden stop ediyor??çekemediğindenmi???asla tümonun en çok dötün dötün kuvvetli bunu herkes bilir her traktör öyledir geriye takdımı hız kurt dişlisiyle eşleşir hız1.vites ancak tork yaklaşık %25-30 artar..bu işin kuralı bu..fizik kanunu..dairesel hareketi doğrusala ters yönde çeviremezsin..ama powershuttle bunu yağ basıncından dolayı başarıyo neden???S I V I L A R A S L A S I K I Ş T I R I L A M A ZZZZbuda bir fizik kanunu..sen baskı balata komposit alaşım daha eskiden poli epilen daha eskide(ama şu anki tümolarda olduğu gibi) aspest esaslı yani istediğin gibi eğer büker sıkıştırır kaçırtırsın..hadi yağ torkuna bunları yapta görim..
bu videoda tumosanın stop etmesı uygun şanzıman devrını kurmamasından kaynaklanıyor. anlş-*s senın bahsettıgın sıstem ılerı gerı gecıs sıtemıdir ..MEKANIK veya HİDROLIK olarak gecmesi dişiliye ne fark eder ki.. ANLATTIKLARIN DOGRU OLABILIR AMA BU VIDEO YLA ALAKASI YOK ANLATTIKLARININ anlş-*s

tumosannn link=topic=68367.msg778823#msg778823 date=1380301734' Alıntı:
bu videoda tumosanın stop etmesı uygun şanzıman devrını kurmamasından kaynaklanıyor. anlş-*s senın bahsettıgın sıstem ılerı gerı gecıs sıtemıdir ..MEKANIK veya HİDROLIK olarak gecmesi dişiliye ne fark eder ki.. ANLATTIKLARIN DOGRU OLABILIR AMA BU VIDEO YLA ALAKASI YOK ANLATTIKLARININ anlş-*s

bırak kardeşşş...yağ torklu traktörü stop ettirdim diyene göbeğimi kaşıyarak gülerim :)))) baskı balata ilkelliktir..o iş bittiiii :)))

tumosannn link=topic=68367.msg778823#msg778823 date=1380301734' Alıntı:

uygun devirmi??? :)) adam tam gazdan düşüp geliyor...kubotanın devrinde hiç değişiklik varmı??? burda zaten aslında kubotada çekiyor sayılmaz stop etmemenin devir kaybetmemenin avantajını kullanıyor tümonun karşısında..tütekerlere dikkat tümo yığıldıktan stop ettikten sonra çekmeye başşlıyor..:))

zekhes link=topic=68367.msg778844#msg778844 date=1380303668' Alıntı:
bırak kardeşşş...yağ torklu traktörü stop ettirdim diyene göbeğimi kaşıyarak gülerim :)))) baskı balata ilkelliktir..o iş bittiiii :)))
ben ettırrım stop ettırmek istedıkten sonra , o videoda Arka arka yada tumosan cekıyor sonra on den baglamıslar kubota cekmiş ama tumosanın soforu yanlıs vıtese takmıs anlş-*s baskı balata sadece vitesın şanzımanla gecıs surecıdır ilkeldir dogru ama ama motorun stop etmesıyle ne alakası var

AUTOMATIC TRANSMISSION TORQUE CONVERTER OPERATION & EXPLANATION SYSTEM

30.saniyede tork kovertörünü anlatmaya başlıyo..animasyondan tork konvertörü nasıl çalışır neden stop etmez araç anlayabilirsin..zaten bir güç karşısında araç stop etmiyosa aralıksız olarak varını yoğunu koyar ortaya ve tümo gibi 25de bağırırken mır mır etmmeye başlamaz...aynı devirde bağırıp çeker işini görürü...ileri gerik mekkten bahsetmiyorum ben kavaramanın olmayışından konvertörün avantajından bahsediyorum..ilri geriyi tok kov.yapmaz o hep motorla paralel yönde döner senin ileri geri dediğin şansıman içinde yine kut dişlileri sağlar..yağ torku kavrama sistemidir...

tumosannn link=topic=68367.msg778847#msg778847 date=1380303976' Alıntı:
ben ettırrım stop ettırmek istedıkten sonra , o videoda Arka arka yada tumosan cekıyor sonra on den baglamıslar kubota cekmiş ama tumosanın soforu yanlıs vıtese takmıs anlş-*s baskı balata sadece vitesın şanzımanla gecıs surecıdır ilkeldir dogru ama ama motorun stop etmesıyle ne alakası var

hemde d,irekt alakası var..iyi düşün yağ basıncını kullanarak kavrama devir yüksekterek olur yani arada mekanik bir bağlantı olmadığı için STOP ETTİREMESSİİİİNNNN :)))olmasss

zekhes link=topic=68367.msg778850#msg778850 date=1380304127' Alıntı:
30.saniyede tork kovertörünü anlatmaya başlıyo..animasyondan tork konvertörü nasıl çalışır neden stop etmez araç anlayabilirsin..zaten bir güç karşısında araç stop etmiyosa aralıksız olarak varını yoğunu koyar ortaya ve tümo gibi 25de bağırırken mır mır etmmeye başlamaz...aynı devirde bağırıp çeker işini görürü...ileri gerik mekkten bahsetmiyorum ben kavaramanın olmayışından konvertörün avantajından bahsediyorum..ilri geriyi tok kov.yapmaz o hep motorla paralel yönde döner senin ileri geri dediğin şansıman içinde yine kut dişlileri sağlar..yağ torku kavrama sistemidir...
O ZAMAN O TORK KONVERTORU BURDA NIYE İŞE YARAMIYOR :d

Tümosan kubota yı ezerse

;D DEDIKLERIN DOGRU AMA CEKISMEYLE ALAKASI YOK

UÖZKAN.77 link=topic=68367.msg778852#msg778852 date=1380304254' Alıntı:
Debriyajsız ileri-geri ilkellik mi bilmem kepçe işleri için çok ideal olur.. Onun dışında ne + ' sı var acaba..

abi tamamen yağ basıncı avantajı var...güç karşısında stop ettirmek imkansızdır kesintisiz ve devir kaybetmeden gücünü kullanırsın..ileri geriyle ilgisi debriaj takımı olmadığı için sıkışmaya uğramaz mekanik olarak ayrmaya gerek duymaksızın ileri geri yapabilirsin o senin ileriden geriye çektiğini devri düşürerek algılar...hayatında otomatik vites araç kullanan varsa ayağı frende iken aracın stop etmemesinibn sepepi budur işte yağ torku kendi içinde baypas yapar ve kavramayı etkisiz kılar..ancak güç gerektiren işlerde traktör işmakineleri bağzı ağıvasıtalarda bypas sistemi için içte gördüğünüz tas iptal edilir daha düşük devirlerede daha yüksek güç alabilmek adına bu sebepta dolayı araç viteste ike ayağınızı frende tutamazsınız...yağ torku patlar..hiçbir firmada zaten size ayağınızı frende tutabilirsiniz demez..

tumosannn link=topic=68367.msg778856#msg778856 date=1380304524' Alıntı:
O ZAMAN O TORK KONVERTORU BURDA NIYE İŞE YARAMIYOR :d

Tümosan kubota yı ezerse

;D DEDIKLERIN DOGRU AMA CEKISMEYLE ALAKASI YOK
yaa sen olgun düşün biraz çekişme şartları değil traktörün tekniğinden bahsediyorum :)) benim koyduğum videodada kubotada üstün bi çekiş yokki tümonun yığılmasını daha düşük devirde kullanıyor..hepsi o :)

yani tümosannn şu videoyu çeken cahillerle bir oluyosunya şaşırttın beni ne deyimm..bi tümonun devrine baaaakk. bi kubotanın bi adamın konuşmasına baaakk....

zekhes link=topic=68367.msg778858#msg778858 date=1380304640' Alıntı:
abi tamamen yağ basıncı avantajı var...güç karşısında stop ettirmek imkansızdır kesintisiz ve devir kaybetmeden gücünü kullanırsın..ileri geriyle ilgisi debriaj takımı olmadığı için sıkışmaya uğramaz mekanik olarak ayrmaya gerek duymaksızın ileri geri yapabilirsin o senin ileriden geriye çektiğini devri düşürerek algılar...hayatında otomatik vites araç kullanan varsa ayağı frende iken aracın stop etmemesinibn sepepi budur işte yağ torku kendi içinde baypas yapar ve kavramayı etkisiz kılar..ancak güç gerektiren işlerde traktör işmakineleri bağzı ağıvasıtalarda bypas sistemi için içte gördüğünüz tas iptal edilir daha düşük devirlerede daha yüksek güç alabilmek adına bu sebepta dolayı araç viteste ike ayağınızı frende tutamazsınız...yağ torku patlar..hiçbir firmada zaten size ayağınızı frende tutabilirsiniz demez..
STOP ETME DURUMU SOYLE BELLI BIR DEVIRDE ILERI GERI GECISLERDE STOP ETMEZ DOGRUDUR BU
zekhes link=topic=68367.msg778860#msg778860 date=1380304851' Alıntı:
yani tümosannn şu videoyu çeken cahillerle bir oluyosunya şaşırttın beni ne deyimm..bi tümonun devrine baaaakk. bi kubotanın bi adamın konuşmasına baaakk....
KUBOTADA BASSAYMIS TUTAN MI VAR ? ;D