HSX

Ynt: HSX

Hermiyas link=topic=68367.msg778676#msg778676 date=1380259500' Alıntı:
Zetor ' un şu anda T.C. sınırları içinde ne bayisi, ne distribütörü ne de muhatabı war...En azından Ocak 2014e kadar böyle...

oda zetorun kaderi abi ;D
bizim kaderimizn aynını yaşıyo ne devlet nede millet ardımızda duruyo ;D en azından akp gidene kadar böyle duva*-*0

Hermiyas-Murat abinin dediği doğru, yalnız bilemdiği bişey var... hatta bundan zetorun kendisinin bile haberi yok.. Ömrüm oldukça Zetorun ülkemizde fahri gönüllü mümessili hamisi acizane bu fakir :)

Zekhes kardeşim. Atla Akşehire git bi yakından incele sesini duy. Akşehir Hasan Önder, Önder OTO. İlla deneyecem diyorsan buyur misafirim ol..

Almaya karar verirsen halen 3-5 adet 0 ama modeli düşük var, yardımcı olabilirim.. İçlerinde 70-135 arası zetorlar var.

HSX ülkemize girmedi ona yakın Forterra 135 var, O km satılık.

Forumda paylaştım bi bak istersen...

UÖZKAN kardeşim zetor konusunda paylaşımlarını takip edenleri etkilemenin büyük sorumluluğu hatta vebali olduğunu bilmeni isterim, herşeyden önce zetorun az bulunan herşey gibi şişirilmiş bir değeri olduğunu bilmeni-zi isterim, piyasada distrübütörü, bayisi, servisi ve parçası olmayan bir makinayı ustası keşanda, parçası çek cumhuriyetinde diyerek takdim etmek ve bu takdimin de forum içerisinde birkaç kişi tarafından destek bulmasına bir çiftçi olarak ben şaşırıyorum, ya bu destek veren arkadaşların çiftçilikle alakası yok ya da benim motorum bir sezon çalışmadan yatsa bile benim işlerim aksamaz diye düşünüp güvendikleri bir nokta var. Malumunuz sezonun kritik günlerinde traktörün birkaç gün arıza vermesinin bile adeta hayati bir önemi varken nasıl olurda piyasada parça ve servisi olmayan bir makina 'çamuru yara yara çıkıyor' türünden basit ve kusura bakmayın çocukça sebepleri avantaj gibi sunmakla kabul görebilir şaşırıyorum. Benim sizden ricam bu zetor fantezinizi efsaneleştirmeyin lütfen. Ve yazdıklarımla ne sizi ne de bir başkasını rencide etmek gibi bir niyetimin olmadığını da bilmenizi isterim.

1 ocaktan sonra büyük bir firamanın Zetoru ülkeye sokması kuvvetle muhtemel, biraz da o var.. ama bizzat binip denemediğimiz memnun kalmadığımız bişey olsa 'biz yandık siz yanmayın'derdim.

Burda daha yeni 2 yer sadece bizim tavsiyemizle motor aldı, her ikisine de zetoru da anlattık ama son noktada birine Kubota, birine Deutz alındı (açıkca kubotayı çok denemedim, ama Deutz umduğumun altında çıktı).. biraz da sizin söyledikleriniz etkili oldu, eğer saydığınız dezavantajlar olmasaydı kesinlikle Zetor alırdık..

imamoglu link=topic=68367.msg778691#msg778691 date=1380275663' Alıntı:
UÖZKAN kardeşim zetor konusunda paylaşımlarını takip edenleri etkilemenin büyük sorumluluğu hatta vebali olduğunu bilmeni isterim, herşeyden önce zetorun az bulunan herşey gibi şişirilmiş bir değeri olduğunu bilmeni-zi isterim, piyasada distrübütörü, bayisi, servisi ve parçası olmayan bir makinayı ustası keşanda, parçası çek cumhuriyetinde diyerek takdim etmek ve bu takdimin de forum içerisinde birkaç kişi tarafından destek bulmasına bir çiftçi olarak ben şaşırıyorum, ya bu destek veren arkadaşların çiftçilikle alakası yok ya da benim motorum bir sezon çalışmadan yatsa bile benim işlerim aksamaz diye düşünüp güvendikleri bir nokta var. Malumunuz sezonun kritik günlerinde traktörün birkaç gün arıza vermesinin bile adeta hayati bir önemi varken nasıl olurda piyasada parça ve servisi olmayan bir makina 'çamuru yara yara çıkıyor' türünden basit ve kusura bakmayın çocukça sebepleri avantaj gibi sunmakla kabul görebilir şaşırıyorum. Benim sizden ricam bu zetor fantezinizi efsaneleştirmeyin lütfen. Ve yazdıklarımla ne sizi ne de bir başkasını rencide etmek gibi bir niyetimin olmadığını da bilmenizi isterim.
UÖZKAN.77 link=topic=68367.msg778700#msg778700 date=1380281287' Alıntı:
1 ocaktan sonra büyük bir firamanın Zetoru ülkeye sokması kuvvetle muhtemel, biraz da o var.. ama bizzat binip denemediğimiz memnun kalmadığımız bişey olsa 'biz yandık siz yanmayın'derdim.

Burda daha yeni 2 yer sadece bizim tavsiyemizle motor aldı, her ikisine de zetoru da anlattık ama son noktada birine Kubota, birine Deutz alındı (açıkca kubotayı çok denemedim, ama Deutz umduğumun altında çıktı).. biraz da sizin söyledikleriniz etkili oldu, eğer saydığınız dezavantajlar olmasaydı kesinlikle Zetor alırdık..

katılıyorum...zaten yarın gidip alacak değiliz..önceki konuları okuyanlar biliyor ben yılbaşını bekliyorum...niyeti kubotaydı ama zetorda beklediğimden fazla varmış o yüzden cesaretlendim..birde yılbaşından sonra ne olacak bakalım..beklendiği gibi iyi bi firma distribitörlük alırsa bence fiyatı,kliyesi,donanımıyla en iyi yerliden daha iyi bir alternatif olur onuda zaman gözterir..bence adam gibi bi firama alırsa en iyi satanlardan biri olur bu makinalar..avrupadan videolar izliyoruz..dikkat edin bir çok çiftçi zetor,ursus,perkis,kirovets,belarus,,vb.g.pahada hafif kalitesi yeterli makinalara para bağlıyor...bizlerin idelaindeki bir çok makina çok büyük çiftçilerin elinde...bence bu güne kadar bizi sömürenleri bir oyunu bu..üç kuruşluk traktörlerle millete traktör pulluk kavgası yaptıran açgözlülerin sayesinde bizim bu makinalara güvenimiz kalmadı...halada bayilerle göbek bağı olan bi takım çiftçiler farkında olmadan bilmeden tanımadan hakkında kötü propoganda yaparak cebine beş kuruş girmediği halde onun bunun kaneresinin ekmeğine yağ sürüyolar farkında bile değilller...buna halk arasında boşboğazlık denir...zart zart öterler aksini görünce morarır bigün kendileride almak isterler..bu hep böyle olmuştur..ikinizde haklısınız amam bence 63 yıldır traktör üreten 90 yıllık tarihi olan bir firmaya SÖMÜRE SÖMÜRE DÜNYAYI DOYMAMIŞ İNGİLİZ ALMAN emperyalistlerini yanında tam destek bir şans verilmeli...çünkü çek(slaw)ler yıllarca komünist düzen tarafından sömürüldü..dürüst ve sağlamcı çalışmanın ne demek olduğunu bizim milletimizden daha iyi bilir...ben buna eminim..bizimde çok gurur kaynağımız markalarımız var amam hala maliyet adina o markalar bile zaman zaman insanı enayi terine koyduran giydirmelerde bulunmuyor değiller...parça servis olayın agelince:sizler bindiniz caaanım mf lere fendt lere deutz lara samelere claaslara kız gibi motorlara :)))) biz biniyoruz 46 senedir munktele :))) ben pek takılmıyorum parçaymış servismiş...kendim teknisyenliğim var internet denen bi zıkkımda var :)) parça satan bi yahudi bezirgan bulsam bana yeter :)) bolinderin servisimi vardı allsen :)))

UÖZKAN.77 link=topic=68367.msg778690#msg778690 date=1380273586' Alıntı:
Hermiyas-Murat abinin dediği doğru, yalnız bilemdiği bişey var... hatta bundan zetorun kendisinin bile haberi yok.. Ömrüm oldukça Zetorun ülkemizde fahri gönüllü mümessili hamisi acizane bu fakir :)

Zekhes kardeşim. Atla Akşehire git bi yakından incele sesini duy. Akşehir Hasan Önder, Önder OTO. İlla deneyecem diyorsan buyur misafirim ol..

Almaya karar verirsen halen 3-5 adet 0 ama modeli düşük var, yardımcı olabilirim.. İçlerinde 70-135 arası zetorlar var.

HSX ülkemize girmedi ona yakın Forterra 135 var, O km satılık.

Forumda paylaştım bi bak istersen...

olmaz abi babam kafayı tork a taktı illa powershuttle olacak...akdeniz oto yu aradım bayilikleri devam ediyor yanlız devir işlemi yapılıyormuş satışları durmuş.hsx100 ünde deneme traktörü varmış onlarda..oda bana yılbaşına kadar satış olmaz dedi..(çooookkk iyiiiii) :)))2012-2011 teklif etti hsx içinde fiyatların çok hesaplı olacağını söyledi deneme traktörünü kendileri kullanacakmış fiyat vermedi...BOZULDUM :)))..valla bu gazla hocaya bu gün aldıracakdım resmen yaa..çok bozuldum..:)))

Hermiyas link=topic=68367.msg778676#msg778676 date=1380259500' Alıntı:
Zetor ' un şu anda T.C. sınırları içinde ne bayisi, ne distribütörü ne de muhatabı war...En azından Ocak 2014e kadar böyle...

yılbaşınadan sonra görecez çek linin boyunun ölçüsünü..yine giderde iki galericiye verirlerse bayiliği varya bidaha adını almam azımam..adamlar ders almadımı kardeşim senelerdir galericilere veriyolar ondan ona gezip duruyo bayilikler daha ne veriyon olmuyo işte her işin bi ustası var vermeee...

imamoglu link=topic=68367.msg778691#msg778691 date=1380275663' Alıntı:

kardeş umut abi çamuru yara yara gidiyo diyince şimdi herkes zotora hücum filan etmedi heyecanlanma lütfen
kimsede burada yedek parçası yok diye tamircisi yok diye yara yara gidiyo diye konu açmayacakda değil...lütfen kimseyi açtığı konulardan dolayı yargılamayalım isteyen istediği başlıkdan konu açma hakkına sahip sen rahatsız oluyorsan okumazsın

gerginlik yoookkk...konu istediğimiz gibi gidiyor..ikiside kendince haklı haklıda hacıabi hele şu yılbaşı bi gelsin bakalım nolcak..zetor sadece burda değil her yerde şişti..çiftçi son bikaç yıldır hattat,erkunt yeni tümosan diye avunuyor..baktıki aynının yeşili mavizi fark yok alternatif arıyor..nete girmeyen ihtiyarlardanda duymaya başladım buralarda..adamın biri geçen anlatıyor ' ' yaa ursus diye bi traktör geldiydi yakıtı 285den düşüktü yokmu onun bayisi artık ' ' diye sordu bizim ustalara bende ordaydım..yani alternatif çoğaldıkca insanlar yenilerini bekliyor..e zetor bizden daha iyi yaşlılar biliyor..babam biliyomuş mesela...kubotaya %gıııkkk :))) diyen adam zetora olur dedi..bakarsın yılbaşından sonra ' ' batladı gitti ' ' deriz :))

zekhes link=topic=68367.msg778726#msg778726 date=1380285753' Alıntı:
gerginlik yoookkk...konu istediğimiz gibi gidiyor..ikiside kendince haklı haklıda hacıabi hele şu yılbaşı bi gelsin bakalım nolcak..zetor sadece burda değil her yerde şişti..çiftçi son bikaç yıldır hattat,erkunt yeni tümosan diye avunuyor..baktıki aynının yeşili mavizi fark yok alternatif arıyor..nete girmeyen ihtiyarlardanda duymaya başladım buralarda..adamın biri geçen anlatıyor ' ' yaa ursus diye bi traktör geldiydi yakıtı 285den düşüktü yokmu onun bayisi artık ' ' diye sordu bizim ustalara bende ordaydım..yani alternatif çoğaldıkca insanlar yenilerini bekliyor..e zetor bizden daha iyi yaşlılar biliyor..babam biliyomuş mesela...kubotaya %gıııkkk :))) diyen adam zetora olur dedi..bakarsın yılbaşından sonra ' ' batladı gitti ' ' deriz :))

ya kardeş bende onu diyorum tam da işte şimdi 2011 de 2008 model erkunt aldık yıl oldu 2013 ve erkunt yeni model diye çıkardı traktörüyle arasında pekde fark yok yakıt sistemi motor sistemi şanzuman sistemi aynı bir poweşift bir debriyajsız geçiş yok birde fahiş fiyat şşimdi ben iki tane 2008 model erkunt verecemmki bir tane yeni erkunt alayım o da aynı fark yok

o zaman gücüm yeterse gider Avrupa alırım değişiklik olur bir kaç yıl sonrada yakıttan kendini amaorti eder verdiğin falza parada geri gelir sana hepsi bu

şerefli1 link=topic=68367.msg778740#msg778740 date=1380288660' Alıntı:
ya kardeş bende onu diyorum tam da işte şimdi 2011 de 2008 model erkunt aldık yıl oldu 2013 ve erkunt yeni model diye çıkardı traktörüyle arasında pekde fark yok yakıt sistemi motor sistemi şanzuman sistemi aynı bir poweşift bir debriyajsız geçiş yok birde fahiş fiyat şşimdi ben iki tane 2008 model erkunt verecemmki bir tane yeni erkunt alayım o da aynı fark yok

o zaman gücüm yeterse gider Avrupa alırım değişiklik olur bir kaç yıl sonrada yakıttan kendini amaorti eder verdiğin falza parada geri gelir sana hepsi bu

goğrusun abi hep derim kimi kızar kimi kulak asmaz sömürülüyoruz abi hemde kendi firmalarımıza..yaw millet alaya alıyoda..powerşift harbiden bir teknoloji..hepsinin kökü powerşift ford ilk 1988de tw35-8830 serilerinde kullandı ogünden beri bütün gavular kullanıyor...zetor 97de koymuş ilk..farklı ad koyuyorlar ama yinede temeli hepsinin powerşift ve teknik isteyen bi iş..hadi say bana okadar teknolojiğiz yerliyiz sağlamız vır zırt eden markalarımızdan hangisinle var power şift veya powershuttle??olmayan traktöre en kabaca 70-80-hatta 100 bin vermiyormuyuz??olana verelim onlarda adamolsunlar..enayi yerine koymasınlar vatandaşı..ben yerli düşmanı değilim kimse yanlış anlamasın amma bizi sömürüyorlarrrr....

zekhes link=topic=68367.msg778742#msg778742 date=1380289140' Alıntı:
goğrusun abi hep derim kimi kızar kimi kulak asmaz sömürülüyoruz abi hemde kendi firmalarımıza..yaw millet alaya alıyoda..powerşift harbiden bir teknoloji..hepsinin kökü powerşift ford ilk 1988de tw35-8830 serilerinde kullandı ogünden beri bütün gavular kullanıyor...zetor 97de koymuş ilk..farklı ad koyuyorlar ama yinede temeli hepsinin powerşift ve teknik isteyen bi iş..hadi say bana okadar teknolojiğiz yerliyiz sağlamız vır zırt eden markalarımızdan hangisinle var power şift veya powershuttle??olmayan traktöre en kabaca 70-80-hatta 100 bin vermiyormuyuz??olana verelim onlarda adamolsunlar..enayi yerine koymasınlar vatandaşı..ben yerli düşmanı değilim kimse yanlış anlamasın amma bizi sömürüyorlarrrr....

ya kardeş o konular burada çok tartışıldı ben son noktayı koydum artık traktörde yerli almak yok ne zaman adam olurda adm gibi mal üretirler belki ...isteyen istediğin alır ben bir kere halt ettim gittim aldım artık yeter bereket versinki bayiyi dinlemişde ikinci el almışım.....çok param gitmedi çok şükür....diğer tarım araçlarınında çoğu var zaten gerek yok...
birde şu varki biz tarımdan ne kazanıyozki gidip yerliye 110 bin tl para dökelim yazık günah ev alırım arsa alırım daha iyi

tümosan kubota.mp4

bak abi bu videoya dikkat..ben ssh da çok çalışdım powershuttle ın avantajlarını biçoğu bilir ben gözümün önüne getiririm..o tümosan neden stop ediyor??çekemediğindenmi???asla tümonun en çok dötün dötün kuvvetli bunu herkes bilir her traktör öyledir geriye takdımı hız kurt dişlisiyle eşleşir hız1.vites ancak tork yaklaşık %25-30 artar..bu işin kuralı bu..fizik kanunu..dairesel hareketi doğrusala ters yönde çeviremezsin..ama powershuttle bunu yağ basıncından dolayı başarıyo neden???S I V I L A R A S L A S I K I Ş T I R I L A M A ZZZZbuda bir fizik kanunu..sen baskı balata komposit alaşım daha eskiden poli epilen daha eskide(ama şu anki tümolarda olduğu gibi) aspest esaslı yani istediğin gibi eğer büker sıkıştırır kaçırtırsın..hadi yağ torkuna bunları yapta görim..

şerefli1 link=topic=68367.msg778746#msg778746 date=1380289535' Alıntı:
ya kardeş o konular burada çok tartışıldı ben son noktayı koydum artık traktörde yerli almak yok ne zaman adam olurda adm gibi mal üretirler belki ...isteyen istediğin alır ben bir kere halt ettim gittim aldım artık yeter bereket versinki bayiyi dinlemişde ikinci el almışım.....çok param gitmedi çok şükür....diğer tarım araçlarınında çoğu var zaten gerek yok...
birde şu varki biz tarımdan ne kazanıyozki gidip yerliye 110 bin tl para dökelim yazık günah ev alırım arsa alırım daha iyi

sen yakında sütüde üflersin :))) yoğurduda :))) yav ben anamdan şanslı doğmuşum arkadaş allah hiç bulaştırmadı beni yerliye..doğdum bolinder ölecem bolinder :))

Zetor, HTC Holding ' in bi parçası...

HTC holding yüksek teknoloji (hızlı tren, uçak-helikopter..vs) faaliyetleri-üretimi yapan bi şirket... Zetoru merak edenler HTC ' yi bi inceleyin derim. Traktör teknolojisinin çok ötesinde işler yapıyorlar...

PowerShuttle, Proxima Power serisinde ve ülkemize henüz girmemiş Forterra HSX ' de var.

İmamoğlu abimizin dediklerinin farkındayım, lakin kendi adıma tüm riskleri göze aldım, iyiki de almışım, inşallah sonuna kadar böyle gider. Asıl işimiz traktörcülük olmadığı, operatör de olduğu halde valla iş çıksa da gidip çalışsam diye bekliyorum :)

Kimseye zararımız-ziyanımız dokunsun istemeyiz, lakin doğru bildiklerini paylaşmamanın da vebali var. 3-5 yılda aradığı motoru bulamayıp, değişe değişe 50-100 bin TL zarar edenler var!

Zaten o saydığı eksikler olmasaydı KOÇ bu pastanın yarısını afiyetle ZOR yerdi, millette kolay kolay motor beğenmezdi :)

Bayi servis olayına bi de testen bakmak lazım, mesela elin mahkum olması gibi. Beğenmesen de almak zorunda olmak gibi... sevmediğin bi yemeği kaç öğün yersin ki..

Tarımsal yapının çarpıklığında, kırsalın bugünkü kötü durumunda, yaşadığımız sıkıntılarda MEKANİZASYON çarpıklığının da ÇOK payı olduğunu hemen hergün gözlemlemek mümkün... kendi adımıza çok küçük de olsa bi fark, farkındalık oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Bunu yaparken ne kırmak nede kırılmak hoş değil.

Netice-i kelam; gönül muhabbet ister, vesselam.

Selam saygı...

zekhes link=topic=68367.msg778749#msg778749 date=1380290318' Alıntı:
sen yakında sütüde üflersin :))) yoğurduda :))) yav ben anamdan şanslı doğmuşum arkadaş allah hiç bulaştırmadı beni yerliye..doğdum bolinder ölecem bolinder :))

süt içmeyi bıraktım yoğurduda özeyip içiyom ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D artık her benim diyenle iş birliği yapmak yok öyle

UÖZKAN.77 link=topic=68367.msg778794#msg778794 date=1380298770' Alıntı:
Zetor, HTC Holding ' in bi parçası...

HTC holding yüksek teknoloji (hızlı tren, uçak-helikopter..vs) faaliyetleri-üretimi yapan bi şirket... Zetoru merak edenler HTC ' yi bi inceleyin derim. Traktör teknolojisinin çok ötesinde işler yapıyorlar...

PowerShuttle, Proxima Power serisinde ve ülkemize henüz girmemiş Forterra HSX ' de var.

İmamoğlu abimizin dediklerinin farkındayım, lakin kendi adıma tüm riskleri göze aldım, iyiki de almışım, inşallah sonuna kadar böyle gider. Asıl işimiz traktörcülük olmadığı, operatör de olduğu halde valla iş çıksa da gidip çalışsam diye bekliyorum :)

Kimseye zararımız-ziyanımız dokunsun istemeyiz, lakin doğru bildiklerini paylaşmamanın da vebali var. 3-5 yılda aradığı motoru bulamayıp, değişe değişe 50-100 bin TL zarar edenler var!

Zaten o saydığı eksikler olmasaydı KOÇ bu pastanın yarısını afiyetle ZOR yerdi, millette kolay kolay motor beğenmezdi :)

Bayi servis olayına bi de testen bakmak lazım, mesela elin mahkum olması gibi. Beğenmesen de almak zorunda olmak gibi... sevmediğin bi yemeği kaç öğün yersin ki..

Tarımsal yapının çarpıklığında, kırsalın bugünkü kötü durumunda, yaşadığımız sıkıntılarda MEKANİZASYON çarpıklığının da ÇOK payı olduğunu hemen hergün gözlemlemek mümkün... kendi adımıza çok küçük de olsa bi fark, farkındalık oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Bunu yaparken ne kırmak nede kırılmak hoş değil.

Netice-i kelam; gönül muhabbet ister, vesselam.

Selam saygı...

umut abi ağzına sağlık güzel anlatım olmuş...
geçen yıl erkutun yeni serileri çıkınca servisi aradım dedimki erkunt yeni serileri çıkardı 110 hp new Hollanda 110 hp çıkardı onun torku 430 mu 440 mı ne erkuntun ki neden 416 tork dedim bana dediği bunun torku başka tork bunun üstüne traktör yok filan öyle övdü öyle övdü dedim erkunt galiba uçak yaptı meğer gördük ne yaptığını
o yüzden artık her benim diyenle iş birliği yok araştırmak var artık soruşturmak var tam güven yok artık mesela bir ürünün şöyle böyle anlatıyorlar alıyorsun ekiyorsun biçiyorsun biniyorsun fark etmez dediği olmayınca da e sen bunun böyle olduğunu şu sebeplerinde olacağını bilmiyodunmu diyolar e ben bilsem sana ne sorayımki zaten noo*-*-
onun için şimdi sen zetor şöyle zetor böyle diyince araştırdım tork oranları filan fendte en yakın traktör bu yani zetor zetor zetor :)

Güzel kardeşim HTC holdingin yaptığı işlerin en küçüğü Zetor galiba..

Arayan soran olmazsa olan tüketiciye, çiftçiye olur. Bu traktör dışında diğer makine-ekipman için de böyle..