Hızlı Paylaşım Genel

Cevap: Hızlı Paylaşım

slm agalar bu benım arpa :D buna ınput atsak mı atmasak mı ? :D atılması lazım gıbı ama cok paraymıs :(

Resimler ve ekler

• 09052016343.jpg
    09052016343.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 90
  • 09052016345.jpg
    09052016345.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 95
  • 09052016347.jpg
    09052016347.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 97

NEW HOLLAND IN DEVLERİYLE TANIŞIN.
TAN OTO Tarafından düzenlenen Polatlı Tarla Tatbikatımızda Promosyon,yiyicek ve içecek ikmramlarmızla tüm Çifçilerimizi bekliyoruz.

polatlı.jpgpolatlı.jpg

Olmaz Abi.

Senin buğdaylarında cam gibi septorya ve besin eksikliği (potasyum + fosfor) var. Sen bi sürü ot ilacını dizmişsin. İlaçların içerisinde 1 tane fungusit var, o da kök boğazı ilacı.

Atacağın ilaç ve besinler: Bayer İnput + 200 gr potasyum nitrat + 200 gr/da MAP

En son ne zaman analiz yaptrdın?

Olmaz Abi.

Senin buğdaylarında cam gibi septorya ve besin eksikliği (potasyum + fosfor) var. Sen bi sürü ot ilacını dizmişsin. İlaçların içerisinde 1 tane fungusit var, o da kök boğazı ilacı.

Atacağın ilaç ve besinler: Bayer İnput + 200 gr potasyum nitrat + 200 gr/da MAP

En son ne zaman analiz yaptrdın?
Bayer İnput Kütahya da 1 çiftçide 2 teneke varmış, Bin TL istedi, Altis veya Astil de olabilir o çok satmış kalmamış, fungusit olduğu ve sistemik bir ilaç olduğu için Soufrex i aldım, aynı zamanda dar yapraklı otlar için Cowboyu buna kattık, içine indeksit te attım, Gübretaş'ın; Çinko, Micro ve Amino Asit sıvı bitki besleme ürünlerinden karıştırabildim, ha birde sonradan gelen geniş yapraklılar için bir miktar Granland karıştırdım :) İnşallah iyi gelecek, 400 bin dekarlık arazide bu işi yapan 2 kişiyiz :(
Taşlanmaktan zor kurtulduk, hatta buğdayların bir kısmına hiç bişey yapamadım.
Arpalar başak çıkardı durumları çok güzel olmasına rağmen onlarda da azda olsa bu durum mevcut, hatta güzden kalan halaza yulaf ve buğdaylar dahil.

Analiz yaptırmadım hiç.

Abi 240 EC'ler aynı ilaç. Karaçim'e karşı en ufak bi tesirleri yok. Etki ettikleri otlar sınırlı. Bunları attın diyelim. Delice ve karaçim ölmezse, bi daha hiç bir şey öldürmüyor. Şu an için dar yaptıklalara kullanabilecek en iyi ilaç Axial.

Abi 240 EC'ler aynı ilaç. Karaçim'e karşı en ufak bi tesirleri yok. Etki ettikleri otlar sınırlı. Bunları attın diyelim. Delice ve karaçim ölmezse, bi daha hiç bir şey öldürmüyor. Şu an için dar yaptıklalara kullanabilecek en iyi ilaç Axial.

zaten bu akşam üstü yağmur oldu, bizim ilaçlar güme gitti gibi. Gözlemlerime göre; arpalarda da bu durum var, hatta halazalarda bile, yalnız arpalar daha dayanıklı gibi,
En son ektiğim yani aralık ayında anız bozup ektiğim buğdaylarda bu durum yok. Erkan ekilen her ürün böyle, sık ekilenlerde daha fazla. Az gübre atılanlar çok daha kötü.

15.05.2016 arpalar sondurum
Başak çikaranlar yagmurdan önce ektigim yer çikarmayanlar da 15 gün sonra ekilen yer buralar buğday-aspir-arpa-yulaf-arpa şeklinde 5. Anız ekimi bu yıl nadasa bırakılacak artık [emoji2] tohum 32kg taban 15kg dap üste ilk üre 8kg nitrat%33 8kg ilaçlama ot ilacı+çinko200gr,hümik asit200gr,potasmap200gr,üre200gr

1 dekarda aynı 1000 dekar da aynı . seneye allah ne verdıyse mancarcıyız :D

Resimler ve ekler

• 22052016361.jpg
    22052016361.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 65