Hızlı Paylaşım Genel

Cevap: Hızlı Paylaşım

Elinde satilik 2.el 540 Fiat Special ,ön jant ve lastikleri(600x19) olan varmi.54 C Fiat traktörumun ön tarafını yerden yükseltmek istiyorum.

[MENTION=8099]nailyetek[/MENTION] abi üstünden MF geçti :)) [MENTION=20560]ofas[/MENTION] Abi o JD nin ekmeği yenmiştir. Her yer delik deşik burada,yani adamlar üşenmiyor hiç. Tarlanın ortasını kazıyor adamlar,7-8 m kazıyor. 3 kere kapattık çukuru :)

Selamünaleyküm şu pulluğun nekadar yer getirdiğini nasıl hesaplıyorduk??? Şimdi 10 numara 4 lü pulluk nekadar yer alır, 8 numara 5 li pulluk nekadar yer alır. Kara toprakta hangi pulluğu koşmak daha mantıklı, dar dar kesip motoru rahatlatmak mı geniş geniş kesip kesici ağızları mı azaltmak mı?

Aleyküm selam. Hesaplama şu şekilde: Pulluk numarası×2.50×sok sayısı= Pulluğun götürdüğü yer. Yani 10×2,50×4=100 cm yer götürür. Resimdeki Alpler pulluğun hesaplanmış tablosu. Pulluk numarası arttıkça derinlik ve ağırlık artıyor. Eğer derin sürmek istiyorsanız 4'lü 10, çok yer götürmek istiyorsan 5'li 8 no pulluk tercih etmelisiniz.
SP.jpg

Pratikteki hesaplamaya göre öyle. Fakat yukarıdaki tabloda 5li 8 117.5cm, 4lü 10 102 cm yer götürüyor. Bence tabloda verilen -Alpler pulluk için söylüyorum- hesaplanmış hali doğru.

Aleyküm selam. Hesaplama şu şekilde: Pulluk numarası×2.50×sok sayısı= Pulluğun götürdüğü yer. Yani 10×2,50×4=100 cm yer götürür. Resimdeki Alpler pulluğun hesaplanmış tablosu. Pulluk numarası arttıkça derinlik ve ağırlık artıyor. Eğer derin sürmek istiyorsanız 4'lü 10, çok yer götürmek istiyorsan 5'li 8 no pulluk tercih etmelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 9775

Abi peki geniş ara pulluklarda bu hesap nasıl oluyor 4lü 9 numara geniş ara pulluk ne kadar yer götürür

İyi akşamlar arkadaşlar.
Ben 50 dönüm pancar ekecegim bu zamana kadar hep Salma su ile sulama yaptım ama şimdik boru sistemi yapmak istiyorum 20 dönümlük boru alıp atlatma yaparak sulamak istiyorum nasıl birsey yaparim ve bana maliyeti ne olur arkadaşlar yardimci olursaniz sevinirim şimdiden tskr ederim

50 dekar pancar ekeceksiniz ama 20 dekarlık boru alacaksınız... Biraz daha açsanız. Yani 20 dekarı kaplayacak kadar boru mu alayım diye soruyorsunuz?
Yoksa 20 dekarlık bir alanı yağmurlama sulayacağım maliyet ne oluru mu soruyorsunuz?

Siz bu sorulara cevap verirken bizimde tarlanın suya olan mesafesi, suyun debisi ve suyu tarlaya iletecek kaynağı ( pompa, motor vs), su ve tarla arasındaki kot farkını bilmemiz gerekir.

20 dönüm tarlaya nr kadar boru gider neler bilmiyorum hiç borum yok ve maliyeti ne olur ve santrafuj le sulama yapacağım onuda ikinci el almayi düşünüyorum veya sizin bana tavsiyemiz ne olur 50 dönüm atlatma yaparak sulama yapacağım

Siz bu sorulara cevap verirken bizimde tarlanın suya olan mesafesi, suyun debisi ve suyu tarlaya iletecek kaynağı ( pompa, motor vs), su ve tarla arasındaki kot farkını bilmemiz gerekir.

20 dönüm tarlaya nr kadar boru gider neler bilmiyorum hiç borum yok ve maliyeti ne olur ve santrafuj le sulama yapacağım onuda ikinci el almayi düşünüyorum veya sizin bana tavsiyemiz ne olur 50 dönüm atlatma yaparak sulama yapacağım

Sorunuza cevap vermek için bilinmesi gerekenleri söylemelisiniz.

Tarla ile suyun mesafesi 1000 mêtre traktör le şu basacagim tarlaya

Traktör 40 tabanca ( 80 ton/saat ) su bassa, bu suyu tarlada iki yöe ayırsanız tabanca taktığınız hattaki borular 90'lık olmalı, iki tabanca arasındaki boruların boyu 5 metre olsa her tabanca arası 2 boru koysanız, tarlaya kadar gidecek hattaki boruların çapı ( uzunluk göz önüne alındığında ) bence 125'lik boyu 6 metre olsa daha iyi olur.
Tabancaların bulunduğu hattı boyları 6 metre olan ana hattın ucuna her seferinde 2 adet ekleyip sulanan hattın 12 metre ilerisine tekrar kurup sulamya bu şekilde devam edersiniz. Bu hesaba bakarsak her seferinde maksimum ( tarlanın şekline göre değişiklik göstere bilir ) 4.800m2 yer sulanabilir. Günde 2 kez hattın yeri değişse toplamda 5-6 günde 50 dekar yer sulanmış olur.

[MENTION=29655]mrdnyldz[/MENTION] şoför ceketini alıp gitmiştir Allah bilir :).

Benim aklımda 6 metrelik 50 boru ile mini sprik le sulama yapmayı düşünüyorum 1000 metre 125 lik tarlaya girince 110 boru ya düşüş yapmayı düşünüyorum her 9 mini sprik 1 dönum suluyor bana 90 mini sprik 180 50 lik boru ondan sonra ana boru ben bu sistemle şeker pancarı sulama yapacagim yeni boru nun maliyeti ne olur ikinci elin maliyeti nr olur yardimci olursaniz sevinirim.tskr ederim