hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir

Ynt: DÖL TUTMAMA SORUNU

Dananın MAŞLLAH ' ı var muhtarım inekte tam kızgınlıkta galiba o cüsseye hiç seslenmiyor boğaya çekmek veteriner aşısından etkili oluyor bu döl tutma konusunda çözüm olabilir örnek vereyim 5 düve aşılattım yakınlarda hepte pahalı kaliteli tohumlar attırdım sadece 1 tanesi tuttu,tutmayan düveleri boğaya çektim
hepsi tuttu.

uzunefe link=topic=40138.msg354700#msg354700 date=1299589233' Alıntı:
tamam hocam o zaman.dediğm şekilde verebilirsin un gibi de oluyomuş da ondan sordm.bu arada dananın da maşşalhı var :)
Teşekkürler

hacimmet link=topic=40138.msg354960#msg354960 date=1299602138' Alıntı:
Dananın MAŞLLAH ' ı var muhtarım inekte tam kızgınlıkta galiba o cüsseye hiç seslenmiyor boğaya çekmek veteriner aşısından etkili oluyor bu döl tutma konusunda çözüm olabilir örnek vereyim 5 düve aşılattım yakınlarda hepte pahalı kaliteli tohumlar attırdım sadece 1 tanesi tuttu,tutmayan düveleri boğaya çektim
hepsi tuttu.
Teşekkürler
Bende dört tane aşılattım heep tuttlular.hangi firmanın aşıları senin kullandğın bizim tohumlar damızcılık birliği gönderdi

biz 2 tane asilattik 1 ay önce sükür tuttular. birinin 2. digerinin kacinci bende bilmiyom. boga en saglami. yok hastalik bulasirmis yok bilmem neymis. bide tanidi vet varsa cak gitsin asi kagidini. ückagit beskagit ama bizi bu hale getirenler utansin.

yavuz selim link=topic=40138.msg355236#msg355236 date=1299618143' Alıntı:
Bende dört tane aşılattım heep tuttlular.hangi firmanın aşıları senin kullandğın bizim tohumlar damızcılık birliği gönderdi
Bio-mega nın CONCORD adlı tohumu (düve ve inekler için)
satocan58 link=topic=40138.msg355244#msg355244 date=1299618365' Alıntı:
biz 2 tane asilattik 1 ay önce sükür tuttular. birinin 2. digerinin kacinci bende bilmiyom. boga en saglami. yok hastalik bulasirmis yok bilmem neymis. bide tanidi vet varsa cak gitsin asi kagidini. ückagit beskagit ama bizi bu hale getirenler utansin.

Hocam tutusun yada tutmasın ilk kızgınlığa gelmede veteriner aşısı yaptırıyorum tutmassa şayet damızlık boğalarım var çekiyorum affetmiyor büyük ihtimal tutuyor.

Ynt: hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir

Hasan ERKESİKBAŞ link=topic=50069.msg498355#msg498355 date=1324846212' Alıntı:
hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir
Benim görüşüm; suni tohumlamada doğallığın ortadan kalkması ve insan elinin bu işe bulaşması. Her ne kadar destekleniyor gibi görünsekte; genetic sektörüne yani sernayeye köle olmamız.
En garanti çözüm; boğa beslemek.. Aksini iddia edenle bu konuyu günlerce tartışabilirim.

tartışılacak bişey yok ama hem boğa hem suni tohumla ayrı ayrı tohumlamacı denemediğimiz kalmadı düveleri 12 aylık oldu daha tutturamadfık verdik kesime gitti 6000 tl lik inekler 3000 tlye

fırsat elinde boğaya kaldır 30 tl ye tohumlama kestir problem yok

hayvanımın bitanesi mart ayında doğumyaptı 2,ay sonra iki sefer 20,ğün arayla aşılattım tutmadı sonra sürekli kızgınlık gösterdi kis tedavisi yaptırdım tosuna ikinci sefer çekişimde tuttu 2,aylıkken buzağıyıattı tekrar sürekli kızgınlık gösterdi bende yeter artık deyip 3,200,tl sattım sizinde hayvanlarınızda böyle sıkıntısı olan varmı

Şimdi durum şöyle; bizim işletmede hiç satın alma hayvan yok, yani anası danası düvesi hepsi bizde doğup büyüme.. Zaman zaman bizde aynı sorunla karşılaşıyoruz, 3-4 hatta 5 defa tohumlattıklarımız oluyor. 1 seneden fazla zamandır sağılmayan inek, kurbanda satamadık bayram sonu tohumlattık tuttu. Yani dışardan satın almadığımız için çokta önemli değil. Sadece eksik beslenmeden kaynalı tutmama sorunu sık karşılaştığımız durum. Onu da baharda ki yani mera ya çıkardığımız zaman ki süt veriminin artmasından ve hayvanların ilk tohumlamada tutma yüzdelerinin artmasından biliyorum.

bende boga besleme taraftariyim,dogalligin ortadan kalkmasi sadece hayvancilikta degil hayatin her yönünde insanlara problem olarak geri dönüyor,
fakat örnegin söyle yapilabilir,cok kaliteli birkac inek alinabilir misal devlet üretme ciftligi vs,suni tohumla hangi irktan isteniyorsa simental,montofon vs.tohumlatilir,elde edilen erkek danalar hem asilamalari hemde kan tahlilleri yaptirilir ve rahat 5 6 sene cok rahat boga olarak kullanilir ve ne kizginlik tespiti hatalari,ne veteriner hatalarinin önüne gecilir.
200 lira inek destegi vs iyide bir suni tohum tutmadigi zaman tohum parasi ,arti 21 gün buzagi almadan gün kaybi ona variyor zaten,
ama kesinlikle bence hic olmazsa bogaya kan tahlili ve sperm tahlili yaptirilmali
tohumun tutmamasi ise beslenme,rahim ltihaplari ve kistleri,ve cesitli hastaliklar neden olabiliyor.hangisi oldugunu iyi tespit etmek lazim..
nail abiye katiliyorum