kararsız link=topic=85099.msg1021864#msg1021864 date=1441963894' Alıntı:
Burdaki bazı hesaplarda hata vari veya yeterince ayrıntılı düşünülmemiş.
650.000 tl ye alınacak dükkanı 6-7 bin TL kira getirisi olmayacaktır veya böyle bir dükkan varsa ben talibim. yine dükkan kirasında vergiyi hiç hesaplamadık daha diğer bir konu eğer kurumsal bir kiracınız yoksa ay başı geldiğinde kira garantinizde yoktur. etrafınızda bu konuyu bir araştırın.
Yine iş bankasına parayı yatırıp (muhtemelen bu ortamda yıllık vade olmayacaktır.) stopaj sonrası 0,75-0,80 den faiz alıp kredi kartıyla 1.45 den borçlanmak bana göre anlamlı değildir. bankaya yatırdığınız paradan en fazla yıllık %10-11 faiz alacaksınız şu ortamda zaten enflasyon bundan fazla paranız değer kaybedecek en iyi şartlarda '0' getiriniz olacak. peşin fiyatına 12 ay vade yapacak birini bulursanız itirazım yok ama oda genelde alacağınız faizin üzerinde bir vade farkı koyacaktır.
Gelelim hayvancılık yatırımına bu iş en zoru ve risklisi ama bence en fazla kazanç getiren esnek bir iş şu anda para yatırdığınız arsa tarla ahır yatırımınız zamanla değer kazanacak. işinizin getirisi faizdende kiradan da çok olacak ve zamanla işi büyütme seceneğiniz var (cok büyük bir yatırım yapmadan) ama riskide diğerlerinden daha fazla . buda ticaretin ana kuralı.
Benim anlamadığım tarım ve hayvancılık formunda devamlı 'tarım ve hayvancılık yapma, bu işe girme' mesajlarının verilmesi,
tabiri caizse; lokantaya gitmişsin yemek yiyorsun yan masadaki adam devamlı burda yemek yenmez diyor şikayet , o zaman niye bu lokantaya geliyorsun, başka alternatifin yokmu bu kadarmı çaresizsin??