Kardeşim aynen katılıyorum, malesef milli bir hastalık haline dönüştü bu durum.Bir iş,sorun veya başarı konu her ne olursa olsun herşeyi biliyoruz ve fikir belirtiyoruz. Son zamanlarda ortam dahi olsa konusmuyorum.Birgün çiftçiliğin sorunları ile ilgili konuşurken, çiftçilikle hiç alakası olmayan bir kişi lafa karışıp; ''senin çiftçiye verilen desteklerden haberin var mı?'' demişti. 6 yaşımdan itibaren traktörün direksiyonunda yetişmişim fakat çiftçilikle alakası olmayan birinden ''haberin var mı?'' sorusunu işittim. O zamandan sonra da , bu tarz tartışmalara ve konuşmalara katılmıyorum pek. Kim ne düşünüyorsa, bildiği gibi zannetsin. Böyle devam.
Adam diyorki,simdiki şartlar eskidekinden iyi.Hic olmazsa istedigini buluyon.Yirmibeş saniye sonra aynı adam zaman bozuldu,şartlar cok ağır, hırsızlık çoğaldı,çalışacak adam bulamıyorum diyor.Lan bir karar verin iyi mi kötü mü yoksa konuşmuş olmak icin mi bu gevezelik.Ama hep tvlerdeki her konuda 4 saat konusup kafa utuleyen tiplerden bulaştı bu millete.Tipler aynı,konu depremden sağlığa,kuzey ıraktan amerikadaki zenci sorunlarına hepsini bilen amcalar.Olsun ekonomi,askeri,sosyal,liberal mesel hiç farketmez.onlarin arabası her yere parkeder...
Vaktiyle bu gözler ve kulaklar,bin ladinin sağdan baslayarak atılan imzası icin agresif kişilik işareti diyen yorumcular gördü ve duydu...