Cemil hocam bende 2023 yılında sadece sivi gübre kullandım acı tecrübe oldu 330 kg ortalama aldım. Sizin kuraklik mi don mu veya gubresiszlik mi etkiledi?Buğdayda hedef 250 ,belki 300 verir Allah...
Durum bu sekilde...
Ayciceklerinde boşluk cok..
Salyangoz zararı var mı diye baktım ama Salyangoz falan yok.ihtiyaten tarla sınırına,çalı kenarına Salyangoz ilacı saçtim ...
Kardeşim önce don vurdu, arkasından yağmur olsaydı toparlardi ama sıcak,ayaz derken kuraklik pert etti.Bekledigimiz yagmurlarda 10 ,15 kg de kaldi.Simdi güncelleme yapayim,hedef 150 ,200 kg artik.Allahtan hayırlısı.Cemil hocam bende 2023 yılında sadece sivi gübre kullandım acı tecrübe oldu 330 kg ortalama aldım. Sizin kuraklik mi don mu veya gubresiszlik mi etkiledi?
Hayırlısı olsun iki günde bir Kırıkkale'ye gidip geliyorum o civarda Kırşehir Akpınar ile Keskin arasında bazı yerlerde maşallah güzel ekinler var harici bizim Kayseri'de dahil soğuk ve don epey yeri etkiledi ne diyelim herşey Allah'tanKardeşim önce don vurdu, arkasından yağmur olsaydı toparlardi ama sıcak,ayaz derken kuraklik pert etti.Bekledigimiz yagmurlarda 10 ,15 kg de kaldi.Simdi güncelleme yapayim,hedef 150 ,200 kg artik.Allahtan hayırlısı.
Şimdi tarlaları gezdim geldim,hanım diyor ki yüzün bir eğri...
Dedim ki nasıl düzgün olsun ,yağmur yok.
Artık bakışımız a sirayet etmiş anlayacağın...
Aynen kardeşim, Hayır da şer de Allah tan...Hayırlısı olsun iki günde bir Kırıkkale'ye gidip geliyorum o civarda Kırşehir Akpınar ile Keskin arasında bazı yerlerde maşallah güzel ekinler var harici bizim Kayseri'de dahil soğuk ve don epey yeri etkiledi ne diyelim herşey Allah'tan
Selamlar nem 65 70'lerde geziyor bir ay önce burası kıştı O yüzden o yumurtaları anca bulabildim 45 yumurtadan 11 çıkım aldım sanırım yumurta hatasıydı 5 adet farklı termometre aldım hepsinin sıcaklığı farklıydı⁸Anaçlara Tavuk Yumurta yemi ver. Döl oranı artar. Civciler güçlü çıkar.
Bu civcivler zayıf.
Kuluçkadan çıkınca 2 gün yem ve su verme yeşil pisliği çıktıktan sonra ver.
Sağlıklı olur.
Bir hafta sonra yumurtlayan yumurtaları kuluçkaya koy.
Makinenin üst ve alt sıcaklığı eşit yapmaya çalış.
Isı 37.7
Nem 55 olsun
Aleykümselam,Selamlar nem 65 70'lerde geziyor bir ay önce burası kıştı O yüzden o yumurtaları anca bulabildim 45 yumurtadan 11 çıkım aldım sanırım yumurta hatasıydı 5 adet farklı termometre aldım hepsinin sıcaklığı farklıydı⁸
Sağol abi metresi 1000 TL çakıl kılıf hariçHayırlı olsun, maliyet nasil aceba?