Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kamera yok ekipmanları habersiz götürüp kırıp kırıp getiriyorlar dese mesele değil kırılır dökülür bozulur insanlık hali ama böyle olunca lazım olduğunda habersiz şekilde ortada kalıyorum iki römorkada böyle yaptım hortumlarıda içeriye koyuyorum o sene biri römorku alıp saseyi büküp geri bırakmış komple sıfırdan şase yapıldı yapacak bir şey yok artık 🤷🤷🤷
Çok mantıklı valla birinin hortumu patlarsa diğerinden alınıp takılır masraf da olmaz

Şimdi geldim garaja sıkıntı bu cıvata işte
Yerinde boşluk var demişsin 8 milim cıvata 13 anahtar ile 6 milim 10 anahtar ile tutulur. Sen buna geniş pul al iki taraftan tak birde fiberli somun kullan kolay kolay gevsemez muhtemelen düz somun takıyorsun oda gevşeyip alttan düşüyor boşluk olduğu içinde civatayi fırlatıyor yoksa o civatayi kolay kolay kesmez

Yerinde boşluk var demişsin 8 milim cıvata 13 anahtar ile 6 milim 10 anahtar ile tutulur. Sen buna geniş pul al iki taraftan tak birde fiberli somun kullan kolay kolay gevsemez muhtemelen düz somun takıyorsun oda gevşeyip alttan düşüyor boşluk olduğu içinde civatayi fırlatıyor yoksa o civatayi kolay kolay kesmez
Cıvata karşıya geçmiyor ki sadece bir gedik var oraya giriyor. Mil ile pervanesi dönmesi için. Deliği karşıdan çıkacak şekilde deldirsem bu seferde mil kırılır diye korkuyorum.

2.gubre 13 kg nitropower rabbim hayırlisı ile rahmetini verir inşallah

1000128405.jpg
1000128412.jpg
1000128415.jpg

2.gubre 13 kg nitropower rabbim hayırlisı ile rahmetini verir inşallah

Ekli dosyayı görüntüle 84090

Bu gübre
Öncelikle bereketli olsun bu fark sadece gübre ile mi oluyor. Biz yetiştiremiyoruz böyle mahsul
Bu sene nitrat (%26) gübresi uugulamayı düşünüyorum 35 kilo kadar 2 parça halinde yağıştan hemen önce , tavsiye eder misiniz

Bu gübre

Öncelikle bereketli olsun bu fark sadece gübre ile mi oluyor. Biz yetiştiremiyoruz böyle mahsul
Bu sene nitrat (%26) gübresi uugulamayı düşünüyorum 35 kilo kadar 2 parça halinde yağıştan hemen önce , tavsiye eder misiniz
Teşekkür ederim toprak ve iklim buğday için çok uygun 23 kg daba gubre 12 kg üre 12 kg nitropover 23 kg tohum kullqnıldı ekstra bi uygulamada olmadı bundan sonrada hic bi işlem olmayacak

Aycicekleri ekildi,gerçi kuruya oldu biraz ama Allah tan hayırlısı...
Tohum pioneer 130 ve niagara
3.15 +25 kükürtlü gübre 20 kg
Kolay gelsin bereketli olsun busene çok sakat mart ayı damla düşmedi şubatta az yağdı şimdiden yerler kurudu kışlık otlar buğdaylar sararmaya başladı çok kötü bir durum Allâh yardımcımız olsun

Buğdayda üre gübrelemesi için hava sıcaklıklarının mutlaka + derecelere çıkmasını beklemek şart değil, ancak bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmak gerekir. Kardeşlenme dönemi, buğdayın gelişiminde kritik bir evredir ve bu dönemde gübrelemenin etkinliği, hem bitkinin ihtiyaçlarına hem de çevresel koşullara bağlıdır. Eskişehir gibi kışları soğuk geçen bir bölgede bu durumu değerlendirelim:

1. **Üre Gübresinin Özellikleri**: Üre (üre azotu), toprakta çözündükten sonra amonyum (NH4+) ve nitrat (NO3-) formuna dönüşür. Bu dönüşüm, toprak sıcaklığına ve nemine bağlıdır. Düşük sıcaklıklarda (özellikle 5°C ve altı), bu dönüşüm yavaşlar ve bitki azotu yeterince alamayabilir. Ayrıca, soğuk havalarda bitkinin metabolizması da yavaşladığı için gübre tam verimle kullanılamayabilir.

2. **Kardeşlenme Dönemi ve Gübreleme**: Kardeşlenme dönemi (genellikle Şubat-Mart ayları Eskişehir gibi bölgelerde), buğdayın yan dal oluşturduğu ve azot ihtiyacının arttığı bir evredir. Bu dönemde azot desteği sağlamak verimi artırabilir. Ancak, eğer hava çok soğuksa (örneğin sıfırın altında veya 5°C civarı), üre gübresi uygulaması yerine daha hızlı çözünen ve soğukta etkinliği更高 olan amonyum nitrat gibi alternatifler düşünülebilir.

3. **Eskişehir Koşulları**: Şubat ayında Eskişehir’de sıcaklıklar genellikle 0°C ile 10°C arasında değişir, bazen eksi derecelere düşer. Eğer toprak donmuşsa veya aşırı ıslaksa, üre gübresi uygulaması kayıplara (örneğin uçma veya yıkanma) yol açabilir. Bu yüzden, hava sıcaklıklarının en az 5-7°C’ye çıkması ve toprağın işlenebilir durumda olması beklenirse daha güvenli bir uygulama olur. Ancak, bu dönemde sıcaklık artışı beklenmiyorsa, gübreyi erken vermek yerine toprak ve hava koşullarını izlemek mantıklı olabilir.

4. **Pratik Öneri**:
- Eğer kardeşlenme dönemi başlamışsa ve hava sıcaklıkları sıfırın üzerindeyse (örneğin 5°C civarı), üre gübresini azar azar uygulayabilirsiniz. Toprak nemli ama su birikintisi yoksa, gübreyi yüzeye serpip hafifçe karıştırmak kayıpları azaltır.
- Alternatif olarak, amonyum nitrat veya amonyum sülfat gibi gübreler soğuk havalarda daha hızlı etki edebilir.
- Toprak analizi yaptırdıysanız, azot ihtiyacını buna göre ayarlamak en doğrusu olur.

Sonuç olarak, + derecelere çıkmasını beklemek şart değil, ama en az 5°C civarında bir sıcaklık ve uygun toprak koşulları gübrelemenin etkinliği için ideal. Eskişehir’in Şubat koşullarını göz önünde bulundurarak, hava tahminlerine bakıp ılıman bir gün seçmek veya gübre türünü soğuğa uygun şekilde değiştirmek verimli bir çözüm olabilir. Ek sorunuz varsa beklerim!

Yukarıdaki cevabı grok adlı yapay zeka yazdı.
Şimdiye kadar üre gübrelemesi için havaların ısınmasını bekliyorduk, havalar ısınsın diye beklerken zaten az düşen yağışları kaçırıyorduk.
Yeni yağışı bekleye bekleye ilk üreyi dün atabildik, köyde herkes de zaten dün ve önceki gün attı.yağış gelene kadar kardeşlenme bitti mahsul sapa yürüyecek.
Yapay zeka beni ikna etti, seneye Şubat'ta yağış görünce vereceğim ilk parti gübreyi

Kolay gelsin bereketli olsun busene çok sakat mart ayı damla düşmedi şubatta az yağdı şimdiden yerler kurudu kışlık otlar buğdaylar sararmaya başladı çok kötü bir durum Allâh yardımcımız olsun
Eyvallah kardeşim, teşekkür ederim. Bizim buralarda erken ekilen ve geçen donlarda herbisit atılan bugdaylar arkadan gelen 35 derece sicaklarla resmen yandı, bozup yerine ayçiçeği eken oldu.Bir kısmı bir umut düzelir belki diye bekliyor.