AmaSusuz tarim bu iklim degisikligiyle imkansizlasti. Serada turfanda uretim gibi secenek bulmak lazim, suyun kadar uretim planlamasi gibi dusunmek lazim.
Altına iyi bakKaya söküyorum
Hocam çocuk falan oynarken yazdı galiba kusura bakma.
Pomad abi bu merhemde ama patlatmadı.Pomad , Kara Merhem dedigimiz sey, ciban gibi seyleri patlatir ici temizlenir.
fotodan anlayamadım memenin kendisimi şiş yoksa yelinin bir kısmımı şişti?sağılan bir hayvanmı?bence ilaç 5 günde iyi gelmeliydi yada en azından iyi geldiğine dair belirti vermeliydi,teşhiste bişey atlanmış olabilir mi acaba?bişey ısırmış olabilir mi?yada meraya çıkıyorsa bişey batmış ve içerde kalmış olabilir mi?süt kanallarıyla alakalı bir problem olabilirmi?geçmiş olsunBugün fasulye ektik anlık atacaktım unutmuşum.
Hayvanlarımizdan birinin göğsünün sağ tarafi şişti içinde iltihap oluştu 5 gündür 20 ml bu iğneleri vurduk ağrı kesici ve antibiyotik alttaki kremi sürüyoruz krem göğsünü patlatır ordan iltihap akar demişti veteriner daha patlamadı başına gelen varmı çözüm önerisi olan.
Sağılır hayvanin memede sıkıntı olursa ilk önce ateş sütte irmiklesme pırtı olur , bu arada tedavi edilmezse sorun büyür sertlik oluşur vücut onu sarar orada kalici olur tedavisi zorlaşır o zaman sertlik melhem ile dışarıya patlatıp akmasi sağlanırBugün fasulye ektik anlık atacaktım unutmuşum.
Hayvanlarımizdan birinin göğsünün sağ tarafi şişti içinde iltihap oluştu 5 gündür 20 ml bu iğneleri vurduk ağrı kesici ve antibiyotik alttaki kremi sürüyoruz krem göğsünü patlatır ordan iltihap akar demişti veteriner daha patlamadı başına gelen varmı çözüm önerisi olan.
Hayvan kuru dönemde sağılmaz iken mastisis olmuş.Bugün fasulye ektik anlık atacaktım unutmuşum.
Hayvanlarımızdan birinin göğsünün sağ tarafı şişti içinde iltihap oluştu 5 gündür 20 ml bu iğneleri vurduk ağrı kesici ve antibiyotik alttaki kremi sürüyoruz krem göğsünü patlatır oradan iltihap akar demişti veteriner daha patlamadı başına gelen var mı çözüm önerisi olan.