Geçmiş olsun.ilk düşenlerden biri,şapkamın öndeki gölgelik bölümüne düştü.
Mermi geldi sandım,
Şapkam eğrildi, 2. Omuzdan derken römorkun altına kaçtım.
Şükür kısa sürdü.
Geçmiş olsun.ilk düşenlerden biri,şapkamın öndeki gölgelik bölümüne düştü.
Mermi geldi sandım,
Şükür kısa sürdü.
ilk düşenlerden biri, şapkamın öndeki gölgelik bölümüne düştü.
Mermi geldi sandım,
Şükür kısa sürdü.
Allah'ım böyle adaylardan korusunilk düşenlerden biri,şapkamın öndeki gölgelik bölümüne düştü.
Mermi geldi sandım,
Şükür kısa sürdü.
hayvancı yokmu sizin orda biçip alsaydıNadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
Ekilecek ürün için gereken organik ve inorganik besin maddelerini otlara yedirmişsiniz.Nadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
Keşke ota biçseydiniz. Kurumasa bile en azından belki yeşile alırdı biri. Sonbahardan sürmeniz lazımdı besin elementleri otlara gitmiş.Nadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
Otların icinde çok diken var balya yapmaya uygun değil.hayvancı yokmu sizin orda biçip alsaydı
Evet dediğiniz gibi tarladan organik ve inorganik besin maddelerini otlara yedirdim.fakat KAŞIKLA yedirdim. Otları tarlaya karıştırmakla KEPÇE İle bu besin maddelerini topraga geri verecektir.Ekilecek ürün için gereken organik ve inorganik besin maddelerini otlara yedirmişsiniz.
Hepsi doğru .Ot toprağın öz evladı ve gezegenimizin yüzeyinin soğuyan bir ateş topundan toprak dediğimiz canlı kütleye dönüşmesinin ana etkenlerinden biri. Ancak kültür bitkisi yetiştirdiğimiz sahalarda, otu ister istemez rakip gibi görüyoruz, tarla sınırlarında bile kültürel işlemlerimize zorluk çıkardığından tahammül edemiyoruz.Herboloji adında bir bilim dalı bile var.Ben yine de, bir tarımsal üretim sahasının bu kadar otlandırılmaması gerektiğine inanıyorum. Hayvan yayılsa, onların sahaya bırakacağı gübreleri de toprağa değer katardı,otlar bu kadar azmazdı.Bu yılın olağan dışı bir yağışlı yıl olmasının da katkısı var.Etrafımızdaki dağlar yemyeşil.Otlar topraktaki elementleri alinir forma getirir toprak yuzeyi güneş rüzgar erozyonuna maruz kalmaz fotosentez ile topraktaki canlilarida beslerler
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun.
Allah beterinden korusun.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar,,Allah'ım böyle adaylardan korusun
Otların boyu traktör kadar olasıya ne yaptın sen? ben onu çözemedim, ürün kaldırdıktan sonra toprak tekrar tava gelir gelmez hemen nadas yapman gerekir, traktör kadar otla uğraşmazdın hem sürüm düzgün olurdu, baksana otlar kökleşmiş düzgün nadas olmuyor tarla.Nadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
Kolay gelsin Cemal sezonu başlattın galiba ama bu sene yağışdan fırsat oluyor mu