Geçen yine mevzu olmuştu forumda konuşurken,gubre Adana da pahali diyordum.Yine tescillendi ,ben 8 bine aldım ve attim.3 gün yağmur gösteriyor du bulutlar gölge etti gitti.Capa çektim üstüne,sulama düzenine başlıyorum...Bizde Bu Sene Bulamayınca Bagfaş Aldık. 7200 Tldi Tonu. İçinden Çok Taş Çıktı Tozuda Cabası. Seneye Alacağım Gübreyi Yazdan Almayı Düşünüyorum. Sona Kalınca Bagfaşa Kalıyoruz
Hocam estafurullah diyorum öncelikle, biz o kadar gubre vermiyoruz.20-25 g ile ekeriz.Vaktiyle iki iyi yağmur alıp 260 kg geçtiğimiz oldu.Son 5 yıldır ciddi kuraklık yaşadık,deremiz kışın bile zayıf akmaya başladı.iki yıl once sine kadar verimler 150 kg yi gördü ki cevremde 70,80 kg biçen oldu.son iki yıldır yaz yağışı yakalıyoruz Allaha şükür. Bunun yanında iki yıldır dereden sulama yapıyorum. Geçen sezon A.S.gubrelemesi ve sulamayla 300 kg yi yakaladığım parçalar oldu.Ozel bir programım olmadı.Sizin oraların yağış ortalaması çok güzel,yağış öncesi gübreleme ve dogru tohumla güzel verimler yakalamissiniz...Bereketli olsun.
Bizde bayır yerlere alta 40 kg 20.20 taban gübresi fırfırla serpilir ve tırmık çekilir, ekimle beraber 25 kg CAN 26 gübresi atılıyor, normal bir senede 250 kg/dk yağlık ayçiçeği biçilebiliyor. Yağ oranı 41-42 çıkıyor , Pioneer 113, 130 çeşidi ekiliyor.
Yaprak gübrelemesi yapılmıyor, verim arttırmak için öneriniz olur mu?
bereketli olsun. gübreli mibzerde gübre agırlığı yada mibzer gübre kovası dolu iken ve boş iken derinlikte farklılık oluyor mu tohumun düştüğü?Ara vermeyen yağmurlar nedeniyle köyde ekim için nöbetçi kalma azmim sonrasında ,ikinci yağmursuz günü yakalayıp gece saat birlere kadar mısır yerlerine tırmık ertesi gün kombi kürüm ve ertesi gün nihayet ekim (4 Mayıs)
Tşk. Öyle bir durum gözlemlemedim.Elimde şerit metre her tarlada birkaç ekilmiş yeri açıp ölçüm yaptım.Milimetrik olarak 16.5 cm.Bu ölçümlerde tohumlarda derinlik farkı görmedim.Mibzer köylümüzün,bu yıl aldı.Şakalak,çok güzel ekim yaptı.İki yıldır gübreli ekim yaptırıyorum,memnunum.Bu tarla küçük old dan servisi MF 240 yaptı.bereketli olsun. gübreli mibzerde gübre agırlığı yada mibzer gübre kovası dolu iken ve boş iken derinlikte farklılık oluyor mu tohumun düştüğü?
gübreli mibzer ile verim artışı yaşadınız mı ?Tşk. Öyle bir durum gözlemlemedim.Elimde şerit metre her tarlada birkaç ekilmiş yeri açıp ölçüm yaptım.Milimetrik olarak 16.5 cm.Bu ölçümlerde tohumlarda derinlik farkı görmedim.Mibzer köylümüzün,bu yıl aldı.Şakalak,çok güzel ekim yaptı.İki yıldır gübreli ekim yaptırıyorum,memnunum.Bu tarla küçük old dan servisi MF 240 yaptı.
5000 ford olsa olurdu belki.Selamlar...
Geçenlerde ford 3600 e 1000 lt lik ilaçlama holderinin takılıp takılmayacağını hidroliğin kaldırıp kaldırmayacağını , hidroliğin zarar görüp görmeyeceğini başka bir platform da sormuştum.
Bugün 1000 lt lik holdere 900lt civarı su doldurup denedim.
Hidrolik pompası yeni olmasına rağmen hidrolikler gaz vermeyince hiç kaldırmadı. Gaz verince çok zorlanarak az bişey kaldırıldı.
Şöyle bi dolanıp geleyim dedim traktör ün ön tekeri pek yerden kesilmedi(önde ağır tampon var).dönüşlerde tur (dönme mesafesi) zorlaştı.
Sonuç ford 3600 e 1000 lt lik holder takmayın!!!
Verim aynı.Sadece işlem kolaylığı.gübreli mibzer ile verim artışı yaşadınız mı ?
Revycare 1 litre 20 dekar yetiyor 1000 TL ye aldım biraz pahalı ilçedeArkadaşlar güncel opera max ve muadili mantar ilaçlarının fiyatı hakkında bilgisi olan var mili?
Her işin kendine göre zorluğu var hiçbirşey karşıdan göründüğü gibi değil türkıye buğday verim ortalaması 280kg resmi kaynaklarda hiç geçmemiş bozdur bozdur harcaValla billaha şu buğday tarlası olanlara ımrenıyorum ya ek gubrele bıcer gelsin biçsin bin dönüm olsun güle oynaya ekerim vallaha billaha ya. Biz ise bedenen budamaya devam dalları ateşe verdim bi kaç görüntü...
O farketmıyo zaten ölmeden yaşioz iş olarak bahsediyorum benHer işin kendine göre zorluğu var hiçbirşey karşıdan göründüğü gibi değil türkıye buğday verim ortalaması 280kg resmi kaynaklarda hiç geçmemiş bozdur bozdur harca
Buğday çok kazançlı bi ürün değil 1000lerce dekar ekersen belki kazanır yıl iyi giderse