Kolay gelsinHerkese iyi pazarlar...Ekli dosyayı görüntüle 75367
koyunlar, ne düşünüyor, acaba...Kuzulara hızla dalarken,
Yaşlılığın verdiği halsizlikle,
Fren durumunu ayarlayamadı,
Üşendiğim için tohumu mısır diskiyle ektimPancarın kenarında 1-2 dekar kadar kama yeri bostana ayırmıştım
Gece yağış bekliyoruz, tohum yatağını hazırlayıp ekcem yağış gelmeden
Sulaması az, çapası bol
Bal niyetine
Geçmiş olsun.Dünkü maceramız inek kurtarma operasyonuydu.
Komşu, bir inek bir tosun kanala düştü çamura battı diye arayınca caraskalla gittim ama çekemedim.Acil durum merkezini aradım.Onlar afad ı arattırdı.Afad ilçe itfaiyesini gönderdi, gelen toyota pikap,is göremeyeceği belliydi.Sonunda sulama birliğinin vinciyle ( ana makina 70-56 NH) hayvanları çekip kenara aldık.Ben bu travmayla hayvanlar yaşamaz diyordum ama tosun akşam inek sabah yürüyerek ahıra gelmişler,şimdi dinleniyorlar.
Ineklere hem üzüldüm hem sevindim.Elinizi sağlık...Dünkü maceramız inek kurtarma operasyonuydu.
Komşu, bir inek bir tosun kanala düştü çamura battı diye arayınca caraskalla gittim ama çekemedim.Acil durum merkezini aradım.Onlar afad ı arattırdı.Afad ilçe itfaiyesini gönderdi, gelen toyota pikap,is göremeyeceği belliydi.Sonunda sulama birliğinin vinciyle ( ana makina 70-56 NH) hayvanları çekip kenara aldık.Ben bu travmayla hayvanlar yaşamaz diyordum ama tosun akşam inek sabah yürüyerek ahıra gelmişler,şimdi dinleniyorlar.
Ot ilacı atmana rağmen böyleyse bir dahaki sene yoğun ot olan yerlere 35-40 litre/dekar uygulama yap abi, bol sulu olunca ilaç 5 günde tarlayı tertemiz yapıyor.25 nisan da çapa cekilen ayciceklerini gezdim.
12 dekar arpanın yarısı iyi,yarisi da papatya ve gelincik ekilmiş gibi..
Arpaya amin atarim,daha önce hiç bu kadar ot basmamıştı. Amin i attigim gün arkadaşın yan tarlasindaki arpasina aminin yanında axial de karıştırıp attik 50 gr olacak şekilde. Inan o mükemmel olmuş. Daha önce hiç axial kullanmamıştım, o yüzden çekindim...Ot ilacı atmana rağmen böyleyse bir dahaki sene yoğun ot olan yerlere 35-40 litre/dekar uygulama yap abi, bol sulu olunca ilaç 5 günde tarlayı tertemiz yapıyor.
Ben de Dar yaprak atamadım bu sene. Syngenta kendini kanıtlamış bir firma aslında. Geniş yaprak olarak Safa Tarımın DIAMIN 500 SL ilacını kullandım, 20 litre dekar uygulama yaptığım yerde pek otlar ölmedi, 30 35 litre uygulama yaptığım artan ilacı bitirmek için 2 3 defa döndüğüm yerlerde geniş yaprak namına otun sapı bile kalmamış.Bu ilaç tam bir Hardal killer.Bu yönden Amin tuzu içeren ilaçları gerçekten tavsiye ederim yüksek dozda.Arpaya amin atarim,daha önce hiç bu kadar ot basmamıştı. Amin i attigim gün arkadaşın yan tarlasindaki arpasina aminin yanında axial de karıştırıp attik 50 gr olacak şekilde. Inan o mükemmel olmuş. Daha önce hiç axial kullanmamıştım, o yüzden çekindim...
Allahım afetinden korusun...