Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bu gün başaklanmaya başlamış 5 Dekarlık Arpama baktım, enteresan bir olayla karşılaştım. Tarlanın kenarları başak yapmış ama ortası daha bayrak yaprağını açmış yeni ve boyu kısa. Sizce neden olabilir, tarlanın ortası hafif çukur alakası olabilir mi? Arpa İki SıralıEkli dosyayı görüntüle 75274

MaaşAllah, bereketli olsun.
Kuş gözü olan sulantı yerlerde bizim de böyle olur.
Toprak yapısının değişkenliğinden de olabilir.

Selamlar herkese,
Bugün doğallığın dibine vurdum.😊

Resimler ve ekler

• 20230425_095727.jpg
    20230425_095727.jpg
    118.4 KB · Görüntüleme: 33
Ne güzel iklim farkı nı görünce insan şaşırıyor bizde daha ot boyutunda
Eyvallah hocam, üniversiteyi Konyada okudum.Konyada bugday kar altinda beklerken Tatiller de memlekete dönünce ekinler hep şaşırtırdı beni.Kış sıcaklıkları yüksek olunca hizli gelişiyor. Sıcak deyince bir de yaz sıcakları var ki insan buhar ile sicak çamur arasi bir hayat sürüyor...

Mısır tohumu sivri kısımdan ana kökünü aşağı salıyor.
Kök ben kazarken kopmasına rağmen 10 cm idi ancak muhtemelen 20 cm kadar bu kökü salıyor.tohumun kendisi de 6 cm derinlikte yani ana kök 30 cm kadar aşağı iniyor.
Çimlenirken ilk çalışmaya başlayan kısım bu kök, kök yeterli derinliğe ulaştığında yan kökleri atıyor ve filizleniyor.
Filiz toprak üstüne vurduğunda bitki topraktan yeteri kadar besini çekecek kadar kökleşmiş oluyor.

Buradan hareketle bitkinin gevşek toprak yapısında daha rahat kökleşeceği aşikar.
Gevşek toprakta ekim derinliği sorunları yaşanıyor.tarla homojen derinlikte ekilemiyor.
Alternatif çözüm nedir?
Tohum yatağı hazırlığından önce havanın ve toprak neminin durumuna göre uygunluk mümkünse bir derin çizel sürümü uygulamak.
Tarlanın bir yerinden yol geçtiği için tesadüfen bu uygulamayı yapmış oldum.takipteyim, bitkinin gelişimine dair kayda değer bir değişim gözlemlersem sizlere bildireceğim.
Herkes kendi tarlasının, kendi mahsulünün ziraatçısıdır. Bilgi ve internet çağında yalnızca babanızdan öğrendiğinizle çiftçilik yapamazsınız, uyanık olun.

Resimler ve ekler

• IMG_20230426_113128.jpg
    IMG_20230426_113128.jpg
    378.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20230426_113447.jpg
    IMG_20230426_113447.jpg
    291 KB · Görüntüleme: 17
Arkadaşlar tümosan traktörler nasıl bunların iki farklı kasası var ya yani tipi değişik olanlar sizce hangisi iyi 4 lü 14 numarayı yada 5 li 14 lü yü hangi traktör çeker klima var mı bunlarda yılda 250 pulluk sürer başka çok az bir iş yapar

Arkadaşlar tümosan traktörler nasıl bunların iki farklı kasası var ya yani tipi değişik olanlar sizce hangisi iyi 4 lü 14 numarayı yada 5 li 14 lü yü hangi traktör çeker klima var mı bunlarda yılda 250 pulluk sürer başka çok az bir iş yapar
Ufuk ikinci el düşünürsen 2018 den yukarı olsun modeli
95 lik 14 no 4lu 105 ve 110 luk 14 no 5 li çeker
Iki model dedin
Kırmızı yeni kasa 105 ve 110 olanlar ön ağirliklari fazla vitesleri daha uygun fazla vites var kalan yeri ayni
Yakinda tumosan servis yoksa boşver varsa uyar

Son düzenleme: