Kadir gecemiz mubarek olsun
Oluyor oluyorda ne beklediğine bağlı bizim köyde nerdeyse kimse taban gübresi üst çil gübresi vs kullanmıyor harmandada 100-200 kg buğday alıp yav zaten bizim araziler dağlık toprak verimli değil deyip geçiyor …Üzüldüm sizin adınıza olmuyor malesef geçensene bizim köyde deneyenler oldu da hatta çimen gübre siz bile olmuyor
Oluyor oluyorda ne beklediğine bağlı bizim köyde nerdeyse kimse taban gübresi üst çil gübresi vs kullanmıyor harmandada 100-200 kg buğday alıp yav zaten bizim araziler dağlık toprak verimli değil deyip geçiyor …
Selamlar Gübre Farkını Göstermiş. Geçen Sene Bizde Taban Gübresiz Ektik. Bu İşte Etken Çok Taban Gübresizde Güzel Verim Alınabiliyor. Biz Geçen Sene Erken Ektik.(15 Ekim) Erken Ekimde Taban Gübresiz Olduğunu Gördük. Tarlayı Derin Sürmenin Farkınıda Gördük. Yufka Sürdüğümüz Yerde Ot Buğdaydan Gür Çıkıyor 3 Gün Yağış Oldumu Gelişim Duruyor.Herbisit Zamansız Yapıldığında Verim Düşüyor.Sıvı Gübre Uygulamasını Düzenli Yapınca Verimin Ne Kadar Artacağınıda Gördük. Bu Sene Bu Tecrübeyle Geçen Seneye Göre Daha iyi Gidiyoruz.Sizinde Geçen Sene Bizim Yaptığınız Gibi Ot İlacı Zamanını Geçe Bıraktığınız Belli Oluyor. Bu Attığın Gübreyide Alıp Götürüyorlar. Bizim Burada Bu Boydaki Mahsule Üre Atılır.Değişik Bir Uygulama Olmuş.
Son Harfine Kadar Haklısın. Bu İşçileri Çalıştırmayı Öğrendiğimizde Verimimiz Artacak Biz Bu Sene Çalıştırmaya Çaba Gösteriyoruz. Etkileri Çok.Gübreleme çok teknik konu bitkilerin kullandigi 40 tan fazla element var biz genelde 3 une sevdaliyiz topraktada birçok element attigimiz gubrelerden dolayi fazla fazla var ama mikrobiyal faliyet az olunca işleyecek işci yok detay çok toprak analizi şart
bir sürmek için-bir ekmek için-bir gübre için-birde hasat için tarlaya giden adam;sana demezmi ektiğinden beri kaçıncıya tarlaya girdin diye ?Son Harfine Kadar Haklısın. Bu İşçileri Çalıştırmayı Öğrendiğimizde Verimimiz Artacak Biz Bu Sene Çalıştırmaya Çaba Gösteriyoruz. Etkileri Çok.
Aynen öyle. Ot ilacını koyun otlattığımız için geçe bıraktık, Meryem dikeni oldukça fazlaydı ama yüksek doz uygulamayla en azından gelişimini durdurduk. Fotoğrafta otlu gözüken yeri kışın ekin kambur böceği yemişti ilaçlamayla durdurduk orada Arpa olmadığı için fazlasıyla ot çıktı. Üre burada Ocak ve Şubatta atılıyor çünkü ilk fotoğrafta bitki sapa kalkmaya başlamış durumda.Selamlar Gübre Farkını Göstermiş. Geçen Sene Bizde Taban Gübresiz Ektik. Bu İşte Etken Çok Taban Gübresizde Güzel Verim Alınabiliyor. Biz Geçen Sene Erken Ektik.(15 Ekim) Erken Ekimde Taban Gübresiz Olduğunu Gördük. Tarlayı Derin Sürmenin Farkınıda Gördük. Yufka Sürdüğümüz Yerde Ot Buğdaydan Gür Çıkıyor 3 Gün Yağış Oldumu Gelişim Duruyor.Herbisit Zamansız Yapıldığında Verim Düşüyor.Sıvı Gübre Uygulamasını Düzenli Yapınca Verimin Ne Kadar Artacağınıda Gördük. Bu Sene Bu Tecrübeyle Geçen Seneye Göre Daha iyi Gidiyoruz.Sizinde Geçen Sene Bizim Yaptığınız Gibi Ot İlacı Zamanını Geçe Bıraktığınız Belli Oluyor. Bu Attığın Gübreyide Alıp Götürüyorlar. Bizim Burada Bu Boydaki Mahsule Üre Atılır.Değişik Bir Uygulama Olmuş.
Merhaba ilaç çalışmış maşallah hangi marka ilaç kullandınız kaç ml uygulama yaptınızBugün septorya(sarı yaprak lekesi) için mantar ilacı uyguladığım parçaya gittim.
İlaç çalışmış, buğday hastalığı kusuyor, renk sararmış, güneş gördükçe hızla iyileşme bekliyorum, takipteyim.
Sol taraf ilaç uygulanan, ortadaki şeritsel yer şahit alan, en sağ taraftaki taze ekin biraz geç ekilmişti, orada hastalık şimdilik yok.hastalığı görürsem müdahale ederim.
FMC'nin impact adlı ürünü.buğdayda septorya, pancarda cercospor için kullanılıyor.Merhaba ilaç çalışmış maşallah hangi marka ilaç kullandınız kaç ml uygulama yaptınız
Aklımda Tutamıyorum Artık Hepsini Bilgisayara Yazıyorum Sen de 5 Ben Diyeyim 7bir sürmek için-bir ekmek için-bir gübre için-birde hasat için tarlaya giden adam;sana demezmi ektiğinden beri kaçıncıya tarlaya girdin diye ?
Bence Ürenin Atım Zamanı Diye Kısıtlaması Yok Bitkinin Durumuna Göre Atılabilir. Nitrat Benim Bildiğim Başak Yapmaya Başladığında Atılır Tane Yapması İçin. Ben 3 Gün Önce Gözüme Zayıf Gelen Parsellere Üre Attım. Sıvı Gübreyi Zaten Eksik Etmiyorum.Düzenli Atttığım Parseller Atmadığım Yerlere Göre Çokça Fark Ediyor. Yılmaz Abinin Taktik Bence İşe Yarıyor.Bazıları Sıvı Gübre Boşa Masraf DesedeAynen öyle. Ot ilacını koyun otlattığımız için geçe bıraktık, Meryem dikeni oldukça fazlaydı ama yüksek doz uygulamayla en azından gelişimini durdurduk. Fotoğrafta otlu gözüken yeri kışın ekin kambur böceği yemişti ilaçlamayla durdurduk orada Arpa olmadığı için fazlasıyla ot çıktı. Üre burada Ocak ve Şubatta atılıyor çünkü ilk fotoğrafta bitki sapa kalkmaya başlamış durumda.
Hayırlı bayramlar abi. Silindir güzel iş çıkarıyor ama ekipmanın genişliğinde olsaymış daha bir harika olurmuş kolay gelsin.Ramazan bayramınız ve cumanız mübarek olsun
Işleriniz yolunda bol bereketli olsun inşallah Ekli dosyayı görüntüle 75248Ekli dosyayı görüntüle 75249