Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kadir gecemiz mubarek olsun

20230417_125700.jpg

Üzüldüm sizin adınıza olmuyor malesef geçensene bizim köyde deneyenler oldu da hatta çimen gübre siz bile olmuyor
Oluyor oluyorda ne beklediğine bağlı bizim köyde nerdeyse kimse taban gübresi üst çil gübresi vs kullanmıyor harmandada 100-200 kg buğday alıp yav zaten bizim araziler dağlık toprak verimli değil deyip geçiyor …

Piyasada artık,gübre bağımsız tohum yok,
Bunun bir sektör olduğunu biliyoruz,
insanları, şeker hastası ederek,sonra şeker ve tansiyon ilaçlarını piyasaya sürmek gibi bir yöntem.
Bu sömürü sektörlerinden birinin,
Yine çifçiye denk gelmeside,
Bahtı karalık,talihsizlik,yada kabullenme potansiyelimizin her zaman var oluşu herhalde.

Son düzenleme:
Selamlar Gübre Farkını Göstermiş. Geçen Sene Bizde Taban Gübresiz Ektik. Bu İşte Etken Çok Taban Gübresizde Güzel Verim Alınabiliyor. Biz Geçen Sene Erken Ektik.(15 Ekim) Erken Ekimde Taban Gübresiz Olduğunu Gördük. Tarlayı Derin Sürmenin Farkınıda Gördük. Yufka Sürdüğümüz Yerde Ot Buğdaydan Gür Çıkıyor 3 Gün Yağış Oldumu Gelişim Duruyor.Herbisit Zamansız Yapıldığında Verim Düşüyor.Sıvı Gübre Uygulamasını Düzenli Yapınca Verimin Ne Kadar Artacağınıda Gördük. Bu Sene Bu Tecrübeyle Geçen Seneye Göre Daha iyi Gidiyoruz.Sizinde Geçen Sene Bizim Yaptığınız Gibi Ot İlacı Zamanını Geçe Bıraktığınız Belli Oluyor. Bu Attığın Gübreyide Alıp Götürüyorlar. Bizim Burada Bu Boydaki Mahsule Üre Atılır.Değişik Bir Uygulama Olmuş.

Gübreleme çok teknik konu bitkilerin kullandigi 40 tan fazla element var biz genelde 3 une sevdaliyiz topraktada birçok element attigimiz gubrelerden dolayi fazla fazla var ama mikrobiyal faliyet az olunca işleyecek işci yok detay çok toprak analizi şart
Son Harfine Kadar Haklısın. Bu İşçileri Çalıştırmayı Öğrendiğimizde Verimimiz Artacak:) Biz Bu Sene Çalıştırmaya Çaba Gösteriyoruz. Etkileri Çok.

Selamlar Gübre Farkını Göstermiş. Geçen Sene Bizde Taban Gübresiz Ektik. Bu İşte Etken Çok Taban Gübresizde Güzel Verim Alınabiliyor. Biz Geçen Sene Erken Ektik.(15 Ekim) Erken Ekimde Taban Gübresiz Olduğunu Gördük. Tarlayı Derin Sürmenin Farkınıda Gördük. Yufka Sürdüğümüz Yerde Ot Buğdaydan Gür Çıkıyor 3 Gün Yağış Oldumu Gelişim Duruyor.Herbisit Zamansız Yapıldığında Verim Düşüyor.Sıvı Gübre Uygulamasını Düzenli Yapınca Verimin Ne Kadar Artacağınıda Gördük. Bu Sene Bu Tecrübeyle Geçen Seneye Göre Daha iyi Gidiyoruz.Sizinde Geçen Sene Bizim Yaptığınız Gibi Ot İlacı Zamanını Geçe Bıraktığınız Belli Oluyor. Bu Attığın Gübreyide Alıp Götürüyorlar. Bizim Burada Bu Boydaki Mahsule Üre Atılır.Değişik Bir Uygulama Olmuş.
Aynen öyle. Ot ilacını koyun otlattığımız için geçe bıraktık, Meryem dikeni oldukça fazlaydı ama yüksek doz uygulamayla en azından gelişimini durdurduk. Fotoğrafta otlu gözüken yeri kışın ekin kambur böceği yemişti ilaçlamayla durdurduk orada Arpa olmadığı için fazlasıyla ot çıktı. Üre burada Ocak ve Şubatta atılıyor çünkü ilk fotoğrafta bitki sapa kalkmaya başlamış durumda.

Bugün septorya(sarı yaprak lekesi) için mantar ilacı uyguladığım parçaya gittim.
İlaç çalışmış, buğday hastalığı kusuyor, renk sararmış, güneş gördükçe hızla iyileşme bekliyorum, takipteyim.
Sol taraf ilaç uygulanan alan, ortadaki şeritsel bölge ilaç uygulanmayan şahit alan, en sağ taraftaki bölge ise taze ekin.orası pancar altı olduğu biraz geç ekilmişti, orada hastalık şimdilik yok.hastalığı görürsem müdahale ederim.

Resimler ve ekler

• IMG_20230419_141408.jpg
    IMG_20230419_141408.jpg
    675.9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Bugün septorya(sarı yaprak lekesi) için mantar ilacı uyguladığım parçaya gittim.
İlaç çalışmış, buğday hastalığı kusuyor, renk sararmış, güneş gördükçe hızla iyileşme bekliyorum, takipteyim.
Sol taraf ilaç uygulanan, ortadaki şeritsel yer şahit alan, en sağ taraftaki taze ekin biraz geç ekilmişti, orada hastalık şimdilik yok.hastalığı görürsem müdahale ederim.
Merhaba ilaç çalışmış maşallah hangi marka ilaç kullandınız kaç ml uygulama yaptınız

Merhaba ilaç çalışmış maşallah hangi marka ilaç kullandınız kaç ml uygulama yaptınız
FMC'nin impact adlı ürünü.buğdayda septorya, pancarda cercospor için kullanılıyor.
Buğdayda 50ml, pancarda 25ml kullanılıyor.
Nacizane; ilaç uygularken ziraatçı ya da bir başkası ne derse desin mutlaka etiketi okuyun.mutlaka ama mutlaka.çiftçilikte özellikle ilaç uygulamaları el aklıyla yapılacak işler değil.
Mesela bu ilacı bayrak yaprak çıkınca uygulanır, 10 dekara yeter dediler de ilacın uygulama dönemi için etikette hastalık görülünce uygulanır, gerekirse ikinci doz verilir diyor.kalıplaşmış bilgiyle uygulama yapılınca genelde başarısız olunmaz ama uygulamadan tam randıman almak da çoğu zaman mümkün olmaz.

Resimler ve ekler

• IMG_20230415_110724.jpg
    IMG_20230415_110724.jpg
    82.2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20230415_110514.jpg
    IMG_20230415_110514.jpg
    85.8 KB · Görüntüleme: 37
Aynen öyle. Ot ilacını koyun otlattığımız için geçe bıraktık, Meryem dikeni oldukça fazlaydı ama yüksek doz uygulamayla en azından gelişimini durdurduk. Fotoğrafta otlu gözüken yeri kışın ekin kambur böceği yemişti ilaçlamayla durdurduk orada Arpa olmadığı için fazlasıyla ot çıktı. Üre burada Ocak ve Şubatta atılıyor çünkü ilk fotoğrafta bitki sapa kalkmaya başlamış durumda.
Bence Ürenin Atım Zamanı Diye Kısıtlaması Yok Bitkinin Durumuna Göre Atılabilir. Nitrat Benim Bildiğim Başak Yapmaya Başladığında Atılır Tane Yapması İçin. Ben 3 Gün Önce Gözüme Zayıf Gelen Parsellere Üre Attım. Sıvı Gübreyi Zaten Eksik Etmiyorum.Düzenli Atttığım Parseller Atmadığım Yerlere Göre Çokça Fark Ediyor. Yılmaz Abinin Taktik Bence İşe Yarıyor.Bazıları Sıvı Gübre Boşa Masraf Desede :)

Selaminaleyküm arkadaşlar 15 yıl önce köyümüze TaPU kadastro geldi ve bizim bazı tarlaarımızı içinde kalan taş toplanan yerleri tapuya işlenmemiş ve ham toprak olarak yazılmış buraları yeniden yazdırmanin bir yolu varmıdır mahkeme gibi bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim...