Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Neşgörüyonuz baam :)
gezdim tozdum geldim,
akraba ziyareti nedeniyle elbistandan dışarıya çıkamadım,malatya gezme hevesim içimde kaldı ama dönüş yolunda güzel atlar diyarı kapadokyayı gezdik onunla avunuyorum:),
elbistandan balıkesire dönünce hava durumuna adapte olamadım,
süpürgeler bitmek üzere,
koyuncuklar tek tek gebeleşiyor,
kuzulardan birinin ayağı kırılmış kendimiz atel yaptık,
süpürge kesilen tarlalara patlatma çekme niyetindeyiz,
yakında büyük çiftlikler var oralardan sıvı gübre dökülecekmiş,
haftaya nasipse ahırın tabanı temizlenip tahta ızgara yapacağız,
-cağız ve -ceğizle biten okadar çok iş var ki kış ne zaman gelecek ve dinleneceğiz diye merak ediyorum,
Allah işlerinizi rast getirsin inşallah:)
Bidahakine gel malatyaya

Arılara sonbahar bakımı yapacaktım,
Resmi, çektim sonta kovanlara daldım,3 iğne ile bakım son buldu,
Şuan iyi hissediyorum.😂😂😂

Resimler ve ekler

• 20210914_143052.jpg
    20210914_143052.jpg
    196.6 KB · Görüntüleme: 19
Arkadaş hem iyi arkadaş oluyor
Köyde kopeklerin rahati huzuru güzel bazen şehirlerde gördüğüm sahipli sahipsiz köpekler mutsuz köyde dogal ortam gibi
Bizim ömrümüzün 10-15 yıllık kısmında bulunuyorlar ama onların ömürleri bizim yanımızda bitiyor. Şehirlerdekiler, özelliklede apartman dairelerinde olan köpeklerin özgürlükleri kısıtlı. Sadece karınlarını doyurmak yetmiyor, özgürlüklerini ve de bolca sevgi vermek gerek.

bugün günlerden traktör alma günü:)

köyde kimsede deutz yok Nhcılar case beğenmiyor,caseciler NH beğenmiyor ,erkuntçular tümosanı beğenmiyor,Tümosancılar hiçbirini beğenmiyor orta yolu bulamayınca bizde gittik deutz aldık:)bu arada jd laf atan hiç yok onu söyleyeyim:)

2 aydır sessiz sessiz arandık tarandık forumda didiklenmedik konu bırakmadık,hayırlısıyla bugün bizde yeşillendik,
aklımızda iki marka vardı deutz veya case alacaktık,
fiyat /performans olarak karşılaştırınca deutz nasip oldu,
2000 saatte 2018 model 2019trafik çıkışlı 4080 çiftçeker
case köyümüzde bir abimizde var sağolsun araştırdık ancak bütçe dahilinde ancak 55-65 beygir aralığının 4000 saat civarındakileri alabiliyorduk,
deutz hem saati düşük hemde 80 beygir vede kredi işinde kasko bedelinden ötürü üzerine çok para ödemeden alabildik,tabi bakınırken @YUSUFTUYLUOGLU abiyi biraz uğraştırdık ama :)
noter işleri bugün tamamlanıyor,traktör bu akşam teslim edilecek,direk servise çekip tüm yağ değişimleri filtre değişimleri yapılıp köye öyle gidecek,
burada sorununu,faydasını ,tecrübesini ,tereddütlerini,icatlarını paylaşan herkesten Allah razı olsun,
Hayırlı olsun, mantıklı bir tercih olmuş

Arkadaş hem iyi arkadaş oluyor
Köyde kopeklerin rahati huzuru güzel bazen şehirlerde gördüğüm sahipli sahipsiz köpekler mutsuz köyde dogal ortam gibi
Abi, insan, otururken yanına gelip,aniden yüzüne dil atması,acı verici,
En son çay içerken yaptı,
Gözümden yaş attı yaaa :)
Selamlar.
Ekli dosyayı görüntüle 65270Fuardan almış olduğum 5110g yi bugün teslim aldım.inşallah sıkıntısız bir ömür süreriz :)
Necdet tekrar hayırlı olsun,sendende baklava börek bekliyoruz,buluşma olursa,gelirsen tabi.🙏🤣