Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Al dediğin mal mundar olurmuş, yonca kaldı bize

Resimler ve ekler

• IMG_20210828_165936.jpg
    IMG_20210828_165936.jpg
    213.1 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20210828_111233.jpg
    IMG_20210828_111233.jpg
    270.2 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20210828_183554.jpg
    IMG_20210828_183554.jpg
    127.8 KB · Görüntüleme: 25

Sayın Filizma Deutz hayırlı uğurlu bereketli olsun. Karaman da komşumuzda bu seriyi begenmiş 2021 model 4080 e modeli. Bana da sordu kullanım,fiyat acısı dan falan ama bilgim olmadığı için bişey diyemedim. Aynı güçteki Nh, Erkunt, Tümosan dan daha hesaplı dedi. Şimdi ön ödeme ve kredi işine uğrasıyor. Bu işin piri sayın Yusuf bey bi de onu arayıp danışacaz. Tekrar hayırlı olsun.
teşekkür ederim,
bizim hanenin ilk traktörü ve köyümüzde kimsede yok,
benim hiç traktör kullanma deneyimim olmamasına rağmen cuma günü servisten alıp 30 km yol gidip köye götürdüm,
bizim aldığımız traktör 2018 model 2019 trafik çıkışlı 2000 saatte,
daha önce başka traktör kullanmadığım için karşılaştırma yapamam ama benim deneyimlediğime göre yolda çok seri,şehiriçi trafikte sorun yaşamadım,
arkasında römork filan olmadığındanmı bilemiyorum 5.viteste şehir içinde giderken bazen çok zıpladı koltuğunuda ayarlayamadığımdan bazen fırlayacak gibi olduğum oldu :)köy yollarında daha yavaş gittiğim için bu zıplamalar olmadı.kliması harika soğutuyor ve sanıyorum tarlada sürüm yaparkende klima çalıştırıldığında kuvvet bakımından çok bir kaybı olmayacak,kapısı kapatıldığında kabin içi gürültü az babamlar traktörü çekici ile getireceğimi sanıyorlardı yolda gelirken konuştuk traktörde olduğumu anlamadılar,çalışma ışıkları farları gayet başarılı .,boyum 1,60 tüm tuşlara -pedallara ve kollara rahatça ulaşabiliyorum,
sadece direksiyonun yanındaki levye bana biraz sert geldi geri takmak için çok uğraştım onuda acemisi olduğumdan yada belki sağlak olduğumdan belki diğer markalarda aynıdır dediğim gibi başka barka taktör deneyimi olan aradaki farkı anlar,bizim tercih sebebimiz hem fiyat hem vites seçeneğinin fazla olması hemde sağlamlık bakımından genel olarak kimsenin şikayetçi olmaması.
genel olarak bizim köylü beğendi birde tarlada görmek gerek dedi,tarla sınavını verirse bizim köyün yarısı yeşillenir eminim.

bu pulluklardan memnunmusunuz?
klasik pulluk yerine bunların 5 li 12-14-16 ayarlanabileninden 10bine denk geldi,önerir misiniz?
klasik pulluklar gibi batmıyor almayın dediler ama deneyen yok kulaktan dolma bilgiye göre konuşuyorlar,
Bizde bu pulluğu 5 li 12 li olarak almıştık traktörü büyütünce bir kulak daha ilave edip kulakları 14 inç yaptık pulluk ta batma sorunu yok bundan önce yine ünlü klasik 5 li 13 inç vardı pulluk toprağa batmaz esnerdi bir sezon zor kullandık hemen değiştirdik, taşlı araziniz varsa çok rahat edersiniz fiyatıda uygun görünüyor. Bu arada benim tercihim dönerli pulluk olurdu

Bizde bu pulluğu 5 li 12 li olarak almıştık traktörü büyütünce bir kulak daha ilave edip kulakları 14 inç yaptık pulluk ta batma sorunu yok bundan önce yine ünlü klasik 5 li 13 inç vardı pulluk toprağa batmaz esnerdi bir sezon zor kullandık hemen değiştirdik, taşlı araziniz varsa çok rahat edersiniz fiyatıda uygun görünüyor. Bu arada benim tercihim dönerli pulluk olurdu
sıfır ekipman alabilme imkanımız bu yıl yok,kardeşim 10 gün kadar konya civarında tüm eksiklerimizi ikinci el olacak şekilde konya civarından temin etme planı var,kamyona yükleyip balıkesire gönderecek,
taşlı arazi yok diyemem tarlasına göre kimi yer taşlı kimi yer kara toprak,malesef alınan ekipmanı tüm tarlalarda aynı toprak yapısındaymışçasına kullanmak mecburiyeti var,dönerli almak evet çok mantıklı ama bizim tarlalar sizin oralardaki kadar büyük değil en büyüğü 30-40 dönüm :)geneli küçük parçalardan oluşuyor,bizim en büyük parça 15 dönüm mesela sizin kullandığınız pulluk traktör için daha güvenli sanki

sıfır ekipman alabilme imkanımız bu yıl yok,kardeşim 10 gün kadar konya civarında tüm eksiklerimizi ikinci el olacak şekilde konya civarından temin etme planı var,kamyona yükleyip balıkesire gönderecek,
taşlı arazi yok diyemem tarlasına göre kimi yer taşlı kimi yer kara toprak,malesef alınan ekipmanı tüm tarlalarda aynı toprak yapısındaymışçasına kullanmak mecburiyeti var,dönerli almak evet çok mantıklı ama bizim tarlalar sizin oralardaki kadar büyük değil en büyüğü 30-40 dönüm :)geneli küçük parçalardan oluşuyor,bizim en büyük parça 15 dönüm mesela sizin kullandığınız pulluk traktör için daha güvenli sanki
Tabiki imkan meselesi yeni makine almak zorlaştı, zaman zaman güzel makineler denk geliyor. Aslında dönerli pulluğu büyük tarla için değilde şekilsiz tarlalar için düşünüyorum.