Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Abi kasap açsak işçisi vergisi kirası şunu bunu bizi çok yıpratır.. köydeki evimin yanına kesimhane projem var çizimini yapıyorum suan kesimhaneyi yapınca adak-kurban-etlik isteyenler çok kesip piyasaya çalışacağız
Isini ilerletmek icin ugrastikca kazanacaksin. Kesimhane de iyi fikir. Kesim yapinca sakatat kalacak bir sekilde satmaya bak. Bagirsaklari kurutmayi ogrensen karli bir istir ,sucukcular hemen alir, kelleyi iskembeciler kapar, toptana verme.

Günlerden yine yağ değişimi
Arka yağını değiştim..

Resimler ve ekler

• 81EDDB0A-2BFD-4E4A-AF2D-76D6B1FD41B1.jpeg
    81EDDB0A-2BFD-4E4A-AF2D-76D6B1FD41B1.jpeg
    156 KB · Görüntüleme: 29
Abi sürüdeki doğumları üçe böldüm bir kısmı kurbana yetişecek şekilde doğuracak bir kısmı kuzu etinin bulunmadığı döneme denk gelecek şekilde doğuracak bir kısmı da normal kuzu zamanı. Cambaza vermem ben abi neden zahmetini ben çekeyim de onlar para kazansın ki . Köylü benimle dalga geçiyor suan parçalı koç katımımdam dolayı ağızlarının payını vereceğim Allah’ın izini ile :)
boşver milleti hem doğumların takibi kolay olur hem sağım yaparsan sağım kolay olur,bakımsızlıktan kaybedeceğin kuzu sayısı minimuma iner,işletmene para akışı devamlı olur,

• Beğen
Tepkiler: necdetdemiral

boşver milleti hem doğumların takibi kolay olur hem sağım yaparsan sağım kolay olur,bakımsızlıktan kaybedeceğin kuzu sayısı minimuma iner,işletmene para akışı devamlı olur,
Şişeklerimde kayıp olabileceğini düşünerek bu sistemi yaptım abi. azar azar doğursun yeter bana. şişeklerden hariç sağımda yapacagım marketler ile anlaştım 4 kg 50 tl den yoğurt satacağım. komşular ne yaptıgımı merak ediyorlar anlatınca burun kıvırıyorlar.aslında onlarda kazansın istiyorum. gençleri bilgisiz olarak değil cahil olarak görüyorlar.. para hesabını hiç yapmıyorlar haziranda kaç kuzu kalmış elinde onu satıp cebine koyuyorlar. ya abi öyleleri varki kuzuya küpe taktırmadan satıyor düşün. küçük rakamları masraf etmeyenler bir adım ileri gidemiyor sonra hayvancılık bitti diyorlar.

Şişeklerimde kayıp olabileceğini düşünerek bu sistemi yaptım abi. azar azar doğursun yeter bana. şişeklerden hariç sağımda yapacagım marketler ile anlaştım 4 kg 50 tl den yoğurt satacağım. komşular ne yaptıgımı merak ediyorlar anlatınca burun kıvırıyorlar.aslında onlarda kazansın istiyorum. gençleri bilgisiz olarak değil cahil olarak görüyorlar.. para hesabını hiç yapmıyorlar haziranda kaç kuzu kalmış elinde onu satıp cebine koyuyorlar. ya abi öyleleri varki kuzuya küpe taktırmadan satıyor düşün. küçük rakamları masraf etmeyenler bir adım ileri gidemiyor sonra hayvancılık bitti diyorlar.
Mesajlarinizi okuyunca sasiriyorum, demek benim gibi dusunen varmis! Elindeki mal ne ? Et ve sut. Isini gelistirmek daha fazla kazanmak icin icin malina katma deger koyup satacaksin, sut degil yogurt! Basaracaksin, Allah calismak icin sihhat ve huzur versin. Kesimhaneyi ve sakatat isini ihmal etme lutfen.

valla hayvancılık bitmez bilinçli yapılırsa ..ben köydeki kızlarıda gençleride anlamıyorum,
hayvancılık yapan gençler evlenecek kız bulamıyor,şehirlerde köleliği köydeki efendiliğe tercih ediyorlar,masraftan kaçıp karadüzen hayvancılık yapan işin ağırlığından şikayet ediyor,bi zaman sonrada yapılmaz bu iş diye bırakıyor,

bugün günlerden traktör alma günü:)

köyde kimsede deutz yok Nhcılar case beğenmiyor,caseciler NH beğenmiyor ,erkuntçular tümosanı beğenmiyor,Tümosancılar hiçbirini beğenmiyor orta yolu bulamayınca bizde gittik deutz aldık:)bu arada jd laf atan hiç yok onu söyleyeyim:)

2 aydır sessiz sessiz arandık tarandık forumda didiklenmedik konu bırakmadık,hayırlısıyla bugün bizde yeşillendik,
aklımızda iki marka vardı deutz veya case alacaktık,
fiyat /performans olarak karşılaştırınca deutz nasip oldu,
2000 saatte 2018 model 2019trafik çıkışlı 4080 çiftçeker
case köyümüzde bir abimizde var sağolsun araştırdık ancak bütçe dahilinde ancak 55-65 beygir aralığının 4000 saat civarındakileri alabiliyorduk,
deutz hem saati düşük hemde 80 beygir vede kredi işinde kasko bedelinden ötürü üzerine çok para ödemeden alabildik,tabi bakınırken @YUSUFTUYLUOGLU abiyi biraz uğraştırdık ama :)
noter işleri bugün tamamlanıyor,traktör bu akşam teslim edilecek,direk servise çekip tüm yağ değişimleri filtre değişimleri yapılıp köye öyle gidecek,
burada sorununu,faydasını ,tecrübesini ,tereddütlerini,icatlarını paylaşan herkesten Allah razı olsun,

Resimler ve ekler

• 1.jpeg
    1.jpeg
    141.9 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    161.9 KB · Görüntüleme: 48
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    158.2 KB · Görüntüleme: 47

köyde kimsede deutz yok Nhcılar case beğenmiyor,caseciler NH beğenmiyor ,erkuntçular tümosanı beğenmiyor,Tümosancılar hiçbirini beğenmiyor orta yolu bulamayınca bizde gittik deutz aldık:)bu arada jd laf atan hiç yok onu söyleyeyim:)

2 aydır sessiz sessiz arandık tarandık forumda didiklenmedik konu bırakmadık,hayırlısıyla bugün bizde yeşillendik,
case köyümüzde bir abimizde var sağolsun araştırdık ancak bütçe dahilinde ancak 55-65 beygir aralığının 4000 saat civarındakileri alabiliyorduk,
deutz hem saati düşük hemde 80 beygir vede kredi işinde kasko bedelinden ötürü üzerine çok para ödemeden alabildik,tabi bakınırken @YUSUFTUYLUOGLU abiyi biraz uğraştırdık ama :)
noter işleri bugün tamamlanıyor,traktör bu akşam teslim edilecek,direk servise çekip tüm yağ değişimleri filtre değişimleri yapılıp köye öyle gidecek,
burada sorununu,faydasını ,tecrübesini ,tereddütlerini,icatlarını paylaşan herkesten Allah razı olsun,
Hayırlı uğurlu olsun.
Bunun için Deutz bölümüne yeni konu açsaydınız iyi olurdu.
Görüntülenme ve bilgilenme-bilgilendirme işlevi daha fazla olurdu.

Hayirlı olsun gule güle kullanin insallah kendim almis kadar sevindim 🙂👍

• Beğen
Tepkiler: filizma

Hayırlı olsun abla

• Beğen
Mesajlarinizi okuyunca sasiriyorum, demek benim gibi dusunen varmis! Elindeki mal ne ? Et ve sut. Isini gelistirmek daha fazla kazanmak icin icin malina katma deger koyup satacaksin, sut degil yogurt! Basaracaksin, Allah calismak icin sihhat ve huzur versin. Kesimhaneyi ve sakatat isini ihmal etme lutfen.
ilginden dolayı teşekkür ederim abi.Kangal koyunu elimdeki. Şukadar söyleyim Türkiyenin SİMENTALİ diyebilirim. koçu 1 salım yap 6 ay sağım yapabiliyorsun. doğumları genel olarak parçaladım. yaz mevsimine kuzusu ayrılacak koyunlarım var onlar hergün yoğurta çalışacak. Sakatat konusunda girişimlerim oldu bu hafta sonu. kelleler ve ciğer için anlaşma yaptım kurban-adaklık hepsi için bir yerle anlaştım peşin para çalışacak benimle. kurutma işini henüz düşünmüyorum hem zaman yok hemde yer olarak sıkıntı yaşayacağımı düşündüm. Köpekler var benim onlarada birşeyler kalsın :)

• Beğen