Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Herkese selamlar. Buğday başağındaki bu kararmalar bir hastalık mı?

Resimler ve ekler

• IMG_20210725_170202.jpg
    IMG_20210725_170202.jpg
    148.2 KB · Görüntüleme: 8

maşallah bereketli olsun,
komşum 120 balya yonca almış,tonu 1900 liradan depoya koymuş,
1 hafta sonra birde ne görsün içerisi kokuyor
bütün balyaların içi nemli,,
mecburen hepsi güneşlenmesi için dışarıya çıkarmış küf yapmadan kurtarırsa ne ala,
aldığı adamı arıyor adam deponda nem almıştır demiş,
pahalı geldiğinden almamıştık,
alsaydık bizde üzülürdük :(

maşallah bereketli olsun,
komşum 120 balya yonca almış,tonu 1900 liradan depoya koymuş,
1 hafta sonra birde ne görsün içerisi kokuyor
bütün balyaların içi nemli,,
mecburen hepsi güneşlenmesi için dışarıya çıkarmış küf yapmadan kurtarırsa ne ala,
aldığı adamı arıyor adam deponda nem almıştır demiş,
pahalı geldiğinden almamıştık,
alsaydık bizde üzülürdük :(
Tesekkür ederim gecmiş olsun
Yonca cok sıkıntilı bi is kendi bağlama makinam oldugu halde 1 gun once baglarsin yas olur 1gun sonra kuru olur fiyat cok pahali biz halen 1 tl den veriyoruz biraz zam yapinca herkez burun kiviriyir aslinda depoya koymak lazimda ugras istiyor

Tesekkür ederim gecmiş olsun
Yonca cok sıkıntilı bi is kendi bağlama makinam oldugu halde 1 gun once baglarsin yas olur 1gun sonra kuru olur fiyat cok pahali biz halen 1 tl den veriyoruz biraz zam yapinca herkez burun kiviriyir aslinda depoya koymak lazimda ugras istiyor
bencede usta işi yonca,
şeytan kulağıma fısıldıyor git cemalde nekadar yonca varsa 1,200 den al getir koy evin önüne isteyene de verme diye :)
köylüde bu ne zengin nekadar çok yonca almış-alabilmiş desin :)
sahi bir tır kaç balya alır acaba :)

bencede usta işi yonca,
şeytan kulağıma fısıldıyor git cemalde nekadar yonca varsa 1,200 den al getir koy evin önüne isteyene de verme diye :)
Bende fazla yonca yok her bicim 5 ton civari anca oluyor 1 tir 600 adet ortalama sariyorlar
Yakin olsaydik yardimci olurdum 🙂

bencede usta işi yonca,
Bu bicimi 4 5 kisi bekliyor ablamda istediydi 2 3 bicimdir oyalıyorum bu defa artık ona ayirdim 4 5 kişide soz verdik bidakine bidakine oyaliyom kimisi parasini pesin veriyor daha once verip para vermeyenlerde yine istiyor bende para akişina gore ayarliyirum ben bekleyceme o beklesin hesabi para verip 2 bicimdir bekleyenler de var

Bu bicimi 4 5 kisi bekliyor ablamda istediydi 2 3 bicimdir oyalıyorum bu defa artık ona ayirdim 4 5 kişide soz verdik bidakine bidakine oyaliyom kimisi parasini pesin veriyor daha once verip para vermeyenlerde yine istiyor bende para akişina gore ayarliyirum ben bekleyceme o beklesin hesabi para verip 2 bicimdir bekleyenler de var
yapacak bişey yok para önce gelecek yonca sonra :)