Bizim memleket e biseyleri ilk defa getirip reklamınıda iyi yaparsan (iyi veya kötü ne olursa) para ya para demezsin. Kokusu sonradan çıkar.Bi ara cok anlatildi verimide ondan sordum.ticari beklenti icine girip bakilacak bir ırk degil diye dusunuyorum
iş zamanı yıkamaya zaman veya mana bulamıyorum, deutzun içinde 50 kğ toprak vardır.Ben arabayla pek çukurmuş suymuş b.kmus pek dikkat etmiyom benim koca bana cok soyleniyor bunu gorse kahrindan 5 yil yaşlanir.
Korunga idi,yine korunga ekecem,yanına 7-8 kğ yulaf,arpa buğday karışımı atacam,ilk sene biçeyim diye. NasılllKolay gelsin abi
Yulaf yerine yulaf ekiyor san çizel yerine pulluk kullan sap toprak altınta çürüsün böyle çok yorar adamı
Kolay gelsin,bereketi bol olsun.Ayçiçeği hazırlık
Kokay gelsin,çiftçi 5 yıl sonra kralll emin ol.Bağ diktik bugun kavun karpuz felan diktik boş durmak yok çiftciye yazık vallaha bol derin çalışıyor
Geçmiş olsun baki.İlaç atarken ayna kırıldı meme çatladı
Gazoz şişeleri eskiden depozitolu olurdu.Attığım ilaçların bidonlarını da doğaya atmadım getirdim yaktım belki böylede zararlı ama yine de çok az zararlıdır
Hocam keske söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, heryıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.Gazoz şişeleri eskiden depozitolu olurdu.
Aslında ilaç şişelerinde de yapılabilecek bir uygulama olabilir.
Abi ben bu sene gübre de hiç atmadım yere Nevşehir de eski torbaları alıyorlar da pek yaygın değil amcam götürdüydü bizde şehirde çöp torbası olarak kullanıyoruzHocam keske söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, heryıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.
Geri dönüşüm konusunda çocuklara eğitim veriyorduk.Hocam keşke söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, her yıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.
Haklısınız hocam aslında bütün mesele insanlarda çevre bilincini oluşturmak sonrasında zaten problem kalmayacaktır.Geri dönüşüm konusunda çocuklara eğitim veriyorduk.
Okulda pil dönüşüm kutuları uygulaması yapmıştık.
Köyde cam şişe biriktirme kutuları da var ama fazla önemsenmiyor.
Eski demirleri hurdacılar topluyor.
Yem ve gübre çuvalları , fındık toplama zamanlarında çok arandığından pek zayiat olmaz, kullanılıyor.
Tavuk kümeslerine yem kamyonla salma olarak gelir, eski çuval kepazelikleri olmuyor.
Altlık olarak çeltik kavuzu kullanıldığından yine biraz çuval işleri olur.
Çevre bilincini yeterince oluşturamıyoruz, maalesef, haklısınız.
Gübre naylonlarını ceviz, meyve aşıları yaparken kullanırız.
Benim taktikGeri dönüşüm konusunda çocuklara eğitim veriyorduk.
Okulda pil dönüşüm kutuları uygulaması yapmıştık.
Köyde cam şişe biriktirme kutuları da var ama fazla önemsenmiyor.
Eski demirleri hurdacılar topluyor.
Yem ve gübre çuvalları , fındık toplama zamanlarında çok arandığından pek zayiat olmaz, kullanılıyor.
Tavuk kümeslerine yem kamyonla salma olarak gelir, eski çuval kepazelikleri olmuyor.
Altlık olarak çeltik kavuzu kullanıldığından yine biraz çuval işleri olur.
Çevre bilincini yeterince oluşturamıyoruz, maalesef, haklısınız.
Gübre naylonlarını ceviz, meyve aşıları yaparken kullanırız.
Kazla ot mücadelesini bı kaç yerde okumuştum. Ağaca zarar vermezse en maliyetsiz çözüm.Kazlar s
1000 dölüm, 100 hektar, ceviz, badem, kiraz, vişne, elma, 23000 adet meyve ağaç bahçesi, gezi, damlama sulama, 500 ton havuz, ot ile mücadele için kaz yetiştiriciliği yapılacak,
Kazlar sayesinde zirai ilaç ve işçilik azalacak. Kaz yetiştiriciliği ile doğal ot mücadelesi
susuz kalmadığı müddetçe sıkıntı olmuyorKazla ot mücadelesini bı kaç yerde okumuştum. Ağaca zarar vermezse en maliyetsiz çözüm.
MaaşAllah, güzel bahçe kurmuşsunuz.Kazlar s
1000 dölüm, 100 hektar, ceviz, badem, kiraz, vişne, elma, 23000 adet meyve ağaç bahçesi, gezi, damlama sulama, 500 ton havuz, ot ile mücadele için kaz yetiştiriciliği yapılacak,
Kazlar sayesinde zirai ilaç ve işçilik azalacak. Kaz yetiştiriciliği ile doğal ot mücadelesi
Bahçe güzelmiş neredeymiş aceba bizim bir tanıdık var da oda otları kazalara toplatacakmış dıye duydumKazlar s
konya-derbentBahçe güzelmiş neredeymiş aceba bizim bir tanıdık var da oda otları kazalara toplatacakmış dıye duydum