Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

İlaç atarken ayna kırıldı meme çatladı

Resimler ve ekler

• IMG-20210417-WA0018.jpeg
    IMG-20210417-WA0018.jpeg
    160.1 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20210417-WA0016.jpeg
    IMG-20210417-WA0016.jpeg
    139.7 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20210417-WA0003.jpeg
    IMG-20210417-WA0003.jpeg
    79.1 KB · Görüntüleme: 22
Bi ara cok anlatildi verimide ondan sordum.ticari beklenti icine girip bakilacak bir ırk degil diye dusunuyorum
Bizim memleket e biseyleri ilk defa getirip reklamınıda iyi yaparsan (iyi veya kötü ne olursa) para ya para demezsin. Kokusu sonradan çıkar.
Romanovda bunlardan biri. Bence bu saatten sonra Ticari amaçla yapılmaz.ilk getirenler köşe oldu desem herhalde yanlış olmaz.
Ha bu cins kötü mü? Kesinlikle değil.
Kırma yöntemi ile et ve kuzu verimi artırılabilir.

Son düzenleme:
Ben arabayla pek çukurmuş suymuş b.kmus pek dikkat etmiyom benim koca bana cok soyleniyor bunu gorse kahrindan 5 yil yaşlanir.
iş zamanı yıkamaya zaman veya mana bulamıyorum, deutzun içinde 50 kğ toprak vardır. :)
Kolay gelsin abi
Yulaf yerine yulaf ekiyor san çizel yerine pulluk kullan sap toprak altınta çürüsün böyle çok yorar adamı
Korunga idi,yine korunga ekecem,yanına 7-8 kğ yulaf,arpa buğday karışımı atacam,ilk sene biçeyim diye. Nasılll :)
Ayçiçeği hazırlık
Kolay gelsin,bereketi bol olsun.
Bağ diktik bugun kavun karpuz felan diktik boş durmak yok çiftciye yazık vallaha bol derin çalışıyor
Kokay gelsin,çiftçi 5 yıl sonra kralll emin ol.
İlaç atarken ayna kırıldı meme çatladı
Geçmiş olsun baki.

Gazoz şişeleri eskiden depozitolu olurdu.
Aslında ilaç şişelerinde de yapılabilecek bir uygulama olabilir.
Hocam keske söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, heryıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.

Hocam keske söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, heryıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.
Abi ben bu sene gübre de hiç atmadım yere Nevşehir de eski torbaları alıyorlar da pek yaygın değil amcam götürdüydü bizde şehirde çöp torbası olarak kullanıyoruz

Hocam keşke söylediğiniz gibi ilaç şişelerinde ve gübre çuvallarında depozito uygulanabilse, her yıl yüzlerce gübre çuvalı ve özellikle içindeki nemden koruyan poşet araziye gelişigüzel atılıyor. Koyunlarda ciddi problem yaşıyoruz bu atıklarla. Lakin koyunculuk yapan komşulara dahi işin önemini anlatamıyoruz.
Geri dönüşüm konusunda çocuklara eğitim veriyorduk.
Okulda pil dönüşüm kutuları uygulaması yapmıştık.
Köyde cam şişe biriktirme kutuları da var ama fazla önemsenmiyor.
Eski demirleri hurdacılar topluyor.
Yem ve gübre çuvalları , fındık toplama zamanlarında çok arandığından pek zayiat olmaz, kullanılıyor.
Tavuk kümeslerine yem kamyonla salma olarak gelir, eski çuval kepazelikleri olmuyor.
Altlık olarak çeltik kavuzu kullanıldığından yine biraz çuval işleri olur.
Çevre bilincini yeterince oluşturamıyoruz, maalesef, haklısınız.
Gübre naylonlarını ceviz, meyve aşıları yaparken kullanırız.

Yem ve gübre çuvalları , fındık toplama zamanlarında çok arandığından pek zayiat olmaz, kullanılıyor.
Tavuk kümeslerine yem kamyonla salma olarak gelir, eski çuval kepazelikleri olmuyor.
Haklısınız hocam aslında bütün mesele insanlarda çevre bilincini oluşturmak sonrasında zaten problem kalmayacaktır.

Benim taktik

Resimler ve ekler

• IMG_20200530_185358.jpg
    IMG_20200530_185358.jpg
    359.3 KB · Görüntüleme: 29
Kazlar s
1000 dölüm, 100 hektar, ceviz, badem, kiraz, vişne, elma, 23000 adet meyve ağaç bahçesi, gezi, damlama sulama, 500 ton havuz, ot ile mücadele için kaz yetiştiriciliği yapılacak,

Kazlar sayesinde zirai ilaç ve işçilik azalacak. Kaz yetiştiriciliği ile doğal ot mücadelesi 👍🏼👏🏼
Kazla ot mücadelesini bı kaç yerde okumuştum. Ağaca zarar vermezse en maliyetsiz çözüm.

Kazlar s
1000 dölüm, 100 hektar, ceviz, badem, kiraz, vişne, elma, 23000 adet meyve ağaç bahçesi, gezi, damlama sulama, 500 ton havuz, ot ile mücadele için kaz yetiştiriciliği yapılacak,
Kazlar sayesinde zirai ilaç ve işçilik azalacak. Kaz yetiştiriciliği ile doğal ot mücadelesi 👍🏼👏🏼
MaaşAllah, güzel bahçe kurmuşsunuz.
Ceviz çeşidi olarak, Fernor daha geç uyanan bir çeşit, Yalova çeşitleri de biraz geç uyanıyor, Chandler erken uyandığı zaman yaz aşırı sıcaklarında yanıklık yapabiliyor. Asma arazide kurulu ceviz bahçesinde 10 tonluk dikey su depoları kullanılarak damlama sulama yapanlar var.
Bahçe evinin elektrik ihtiyacını ise Güneş panelleriyle tedarik ediliyor.
7*5 m dikim makineli hasat için daha uygun olabiliyor.

Kazlar s

Bahçe güzelmiş neredeymiş aceba bizim bir tanıdık var da oda otları kazalara toplatacakmış dıye duydum