allah bereketinizi arttırsın
Sağolasın Allah razı olsun
allah bereketinizi arttırsın
Abi tüm köylü aynı atıyor sen bilmiyorsun ot ilacı atıyoruz zaten şimdi
Gardo seni döver sus sen bende 200 litre daha israf ediyon suyu1 tonu 25 dekara atiyoryz ortalama yıllardır ayni makina aynı traktorla
Sağolasın Allah razı olsunKolay gelsin bereketli olsun
Ya siz nasıl ilaç koyuyorsunuz içine biz 25 gr granstar artı yarım litre de ester atıyoruz 400 lt içine siz hangi ilaç dan koyuyorsunuz 1 tonun içinde ilaçın zerresi kalmazGardo seni döver sus sen bende 200 litre daha israf ediyon suyu
Mühim olan ilacın gramını dekara atmakYa siz nasıl ilaç koyuyorsunuz içine biz 25 gr granstar artı yarım litre de ester atıyoruz 400 lt içine siz hangi ilaç dan koyuyorsunuz 1 tonun içinde ilaçın zerresi kalmaz
Grenstar atarken dekara 1gram yanı 25 dekara 25 gram simdı corvette atıyoz 1 tona 1 ltYa siz nasıl ilaç koyuyorsunuz içine biz 25 gr granstar artı yarım litre de ester atıyoruz 400 lt içine siz hangi ilaç dan koyuyorsunuz 1 tonun içinde ilaçın zerresi kalmaz
Mühim olan ilacın gramını dekara atmak
Mesela 400 gram ester 25 dekara atıyorsun ben 800 lt su ile atıyorum sen 400 lt su ile . Benimki su çok olduğu için her yere değiyor ilaç
Şöyle anlatıyım köyde pişen yufka ekmek
Sen bir çay bardağı ile ıslatıyor sun ben bir su bardağı ile seninki kuru oluyor benimki kıvamında
Ne deyım bilmiyorum bizim burada böyle adet olmuş o zaman en ıyı sini ilaççılar bilirGrenstar atarken dekara 1gram yanı 25 dekara 25 gram simdı corvette atıyoz 1 tona 1 lt
İşte olay bu dekara gram tutturmak ekin sapa kalksa gardonun attığı ilaç suyu üste su serpelerGrenstar atarken dekara 1gram yanı 25 dekara 25 gram simdı corvette atıyoz 1 tona 1 lt
Bir dene dediğimi pancar ot ilacını toprağa atılan senin gibi ilaclasak her yerine eşit düsüremeyiz .Ne deyım bilmiyorum bizim burada böyle adet olmuş o zaman en ıyı sini ilaççılar bilir
Biz kolay işlerin adamıyızBir dene dediğimi pancar ot ilacını toprağa atılan senin gibi ilaclasak her yerine eşit düsüremeyiz .
Ama önemli değil buğday otla mücadelesi en kolay ürün
Helede ester tarladan çıkmadan seriyor yere otu
Sorun bizde traktör yokarabaylada kaçarımiz yokBuralarda jandarma traktörlü birisini haftasonu veya kısıtlama saatlerinde görürse durdurmuyor.
Bi ara cok anlatildi verimide ondan sordum.ticari beklenti icine girip bakilacak bir ırk degil diye dusunuyorumBu üçüncü yıl oldu sanırım. Anamur'dan 2 dişi bir erkek kuzu getirmiştim. Simdi 20 kadar oldu. Bu arada bir kaç kurban falan kestik. Et kalitesi olarak benim hoşuma gidiyor. Ama kesimle işimiz olmadı. Kesim için beslemeye uygun değil diye düşünüyorum.
Kendi kuzusunu kendi besliyor ortalama 2-3 doğuruyor.
Yavrusu 2 aylık olmadan anaç yeniden ciftlesiyor.
Ben arabayla pek çukurmuş suymuş b.kmus pek dikkat etmiyom benim koca bana cok soyleniyor bunu gorse kahrindan 5 yil yaşlanir.Kendi kendine kuruyup düşene kadar bekliyom,
Kolay gelsin abiSelamlar efendiler.
Size kisa bir video yaptım.