Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Fabrikanin koymadigi ekipmani modifikle hallettik

Resimler ve ekler

• IMG-20201230-WA0009.jpeg
    IMG-20201230-WA0009.jpeg
    123.9 KB · Görüntüleme: 40

bizim komşu, erkunt 80'lik verip 90 lüks aldı, 245'e sanırım, çok memnun, bizde 110'luk var (CRD olmayan) oldukça büyük ve dolu traktör, ben işçiliğini pek beğenmiyorum (özellikle kabinde) onun dışında çekişte, hidrolik kaldırması(5000 ton) gayet güzel, arka sağ hidrolik kol kabin içinden indirilip kaldırılıyor bu da güzel (pek çok ithal traktörde bile bu özellik yok), eğer ekipmanlarınız büyütme ihtimaliniz varsa 110'luk alabilirsiniz. İlk zamanlar yakıt biraz fazlaydı şimdi (200 saat) biraz daha iyi oldu, babam hep kızıyordu ne çok yakıtı var ki bunun diyorda o tabii steyr 768'le karşılaştırıyordu, şu an memnun.

1.000 m2'de yakıtı gidişi nasıl 100 - 110 her ikisinede bakıyorum bakım masrafı nasıl bunların SDF grupta parça çok aşırı pahalı mazot filitresinin büyük olan 300 tl küçük olan 160 tl motor yağı 650 tl yağ filitresi 220 tl yılda 2 defa değişime geliyor her bakımda 1.500 gidiyor usta vs.

Bu durum erkuntlarda nasıl bakım maliyeti nedir

1.000 m2'de yakıtı gidişi nasıl 100 - 110 her ikisinede bakıyorum bakım masrafı nasıl bunların SDF grupta parça çok aşırı pahalı mazot filitresinin büyük olan 300 tl küçük olan 160 tl motor yağı 650 tl yağ filitresi 220 tl yılda 2 defa değişime geliyor her bakımda 1.500 gidiyor usta vs.

Ucuz ne varki erkuntta tam bilmiyorum ama 1000 den aşağı çıkmaz.

Sana satana kadar ucuzdur bakım maliyetleri, abi sen alırsın herşeye zam gelir ilahi bir şekilde.
Bayiler, satıcılar ve bazı fanatiklik yapan kullanıcıların dediğine pek aldırış etme abi. Gerçi sen zaten biliyorsundur da, bazen basiret bağlanması yaşıyor insan işte.
Yine aynı paraları verirsin değişen bişey olmaz.

Sizi ilgilendirmez demiyor ,sadece bilmeniz gereken kadar cevap veriyor,bunda anlamicak bisey yok,bırakin hocayı kendi haline.şevketcim koy ver gitsin.

Fuat abi,
Tavuk kümeslerinin kapasiteleri 650 000 tondan , 280 000 tona geriledi.
Koyunculuğa mı başlasak, hindiye mi çevirsek bilemedim.
Al işte.
Demek istediğim tam olarak ta bu.
Yukarıdaki cümleye baaaak, aşağıda hocanın cevaben yazdıklarına bak.
Yani biyerde bişey kaçırıyorum ama tam olarak bilemiyorum.
Yoksa biri bana engelleme koydu da oraları okuyamıyor muyum kaçırdığım noktalar oralarda mı gizli.:eek::eek::eek:
Eğer öyle değil ise irfan hocam bir öğretmen olarak sende öğrencilerine sorduğun fizik sorusunun cevabını coğrafya dersinden aldığın vakit kızmıyor, yazılanların doğrulunu kontrol edip puan veriyorsundur.
Tabi şimdi sen yine bana cevap vermeyeceksin ama varsın senin gönlün hoş olsun. Sıkıntı değil.

Al işte.
Demek istediğim tam olarak ta bu.
Yukarıdaki cümleye baaaak, aşağıda hocanın cevaben yazdıklarına bak.
Yani biyerde bişey kaçırıyorum ama tam olarak bilemiyorum.
Yoksa biri bana engelleme koydu da oraları okuyamıyor muyum kaçırdığım noktalar oralarda mı gizli.:eek::eek::eek:
Eğer öyle değil ise irfan hocam bir öğretmen olarak sende öğrencilerine sorduğun fizik sorusunun cevabını coğrafya dersinden aldığın vakit kızmıyor, yazılanların doğrulunu kontrol edip puan veriyorsundur.
Tabi şimdi sen yine bana cevap vermeyeceksin ama varsın senin gönlün hoş olsun. Sıkıntı değil.
Yav arkadas belki hoca gonlu hoş olmak istemiyor aksiyon istiyor,az kizdirin adami,mesela ne saçma adamsin sen biz ne soruyoruz sen ne cevap veriyosun bi git ya deyin... bu foruma müftü gerek hoca cok bursa 🤣🤣🤣🤣👍

geçen gün (pazartesi) 200 saat bakımını yaptırmış babam normalde 958 civarı diyorlardı, ama18'lt (576 tl) hidrolik yağ koymuşlar (neden o kadar çok derseniz bu yıl ipard'dan hibe çıktı traktörün tüm ekipmanı yeni alındı o yüzden çok fazla hidrolik yağ eksiltmesi oldu) bu yüzden yanlış hatırlamıyorsam 1500 tl ödemiş, (ben şuan izmir'de olduğum için uzaktan takip ediyorum), bu bakımda mazot filtreleri, yağ filtresi, hidrolik yağ filtresi değişmiş,11 lt motor yağ koymuşlar, başka neler değişti bilmiyorum. Hergi bu yıl babam yaptığı için kabaca geçen bir hesap yaptı dekara 2,2 lt olarak hesapladı.
Güç olarak 110'luğu öneririm bizde 24'lü matrisi gayet iyi çekiyor yalnız araziler çok engebeli olmayacak aksi takdirde traktörün önü kalkıyor. Doğanlar 9'lu patlatmada da gayet başarılı, Dönerli 4'14'lü pulluk kullandım 30 cm derinlikte gayet iyi gidiyor.

Son düzenleme:
geçen gün (pazartesi) 200 saat bakımını yaptırmış babam normalde 800-900 civarı diyorlardı ama 30'lt hidrolik yağ koymuşlar (neden o kadar çok derseniz bu yıl ipard'dan hibe çıktı traktörün tüm ekipmanı yeni alındı o yüzden çok fazla hidrolik yağ eksiltmesi oldu) bu yüzden yanlış hatırlamıyorsam 1200 tl ödemiş, (ben şuan izmir'de olduğum için uzaktan takip ediyorum), bu bakımda mazot filtreleri değişmiş, başka neler değişti bilmiyorum. Hergi bu yıl babam yaptığı için kabaca geçen bir hesap yaptı dekara 2,2 lt olarak hesapladı.
Güç olarak 110'luğu öneririm bizde 24'lü matrisi gayet iyi çekiyor yalnız araziler çok engebeli olmayacak aksi takdirde traktörün önü kalkıyor. Doğanlar 9'lu patlatmada da gayet başarılı, Dönerli 4'14'lü pulluk kullandım 30 cm derinlikte gayet iyi gidiyor.
Tavsiye eder misin erkunt haşmet 110 lüks ü

Hocam çok fazla koyun başlama var ama yinede ben koyun öneririm
Türkiye’de Küçükbaş hayvan sayısı 55 milyon 063 bin baş oldu

Türkiye’de Küçükbaş hayvan sayısı 2020 yılı Haziran sonu itibariyle 55 milyon 063 bin baş olarak gerçekleşti. Küçükbaş hayvanlar arasında yer alan Koyun sayısı 42 milyon 713 bin baş olurken, Keçi sayısı ise, 12 milyon 351 bin baş olarak gerçekleşti.

yine de küçükbaş ihtiyacı halen devam ediyor. yatırım kazandırır.