Fuat abi,Sizi ilgilendirmez demiyor ,sadece bilmeniz gereken kadar cevap veriyor,bunda anlamicak bisey yok,bırakin hocayı kendi haline.şevketcim koy ver gitsin.
Hocam çok fazla koyun başlama var ama yinede ben koyun öneririmFuat abi,
Tavuk kümeslerinin kapasiteleri 650 000 tondan , 280 000 tona geriledi.
Koyunculuğa mı başlasak, hindiye mi çevirsek bilemedim.
Çok şükür bizim kümeslerde sıkıntı yokFuat abi,
Bana sormayin hocam,benim kimsenin isini merak ettigim yok,sizi merak edene dogrudurust cevap verin,gencler merakli,.Fuat abi,
hoca hindi hangi cins tercihiniz olur ?Fuat abi,
Araştırma aşamasındayız, teşekkür ederiz.hoca hindi hangi cins tercihiniz olur ?
bende araştırıyorumda, kanada hindi civcivine 17 TL fiyat verdiler. saflığından şüphem var. güvenilir biri olursa haber edermisin.Araştırma aşamasındayız, teşekkür ederiz.
Neden abi?
bizim komşu, erkunt 80'lik verip 90 lüks aldı, 245'e sanırım, çok memnun, bizde 110'luk var (CRD olmayan) oldukça büyük ve dolu traktör, ben işçiliğini pek beğenmiyorum (özellikle kabinde) onun dışında çekişte, hidrolik kaldırması(5000 ton) gayet güzel, arka sağ hidrolik kol kabin içinden indirilip kaldırılıyor bu da güzel (pek çok ithal traktörde bile bu özellik yok), eğer ekipmanlarınız büyütme ihtimaliniz varsa 110'luk alabilirsiniz. İlk zamanlar yakıt biraz fazlaydı şimdi (200 saat) biraz daha iyi oldu, babam hep kızıyordu ne çok yakıtı var ki bunun diyorda o tabii steyr 768'le karşılaştırıyordu, şu an memnun.
Ucuz ne varki erkuntta tam bilmiyorum ama 1000 den aşağı çıkmaz.1.000 m2'de yakıtı gidişi nasıl 100 - 110 her ikisinede bakıyorum bakım masrafı nasıl bunların SDF grupta parça çok aşırı pahalı mazot filitresinin büyük olan 300 tl küçük olan 160 tl motor yağı 650 tl yağ filitresi 220 tl yılda 2 defa değişime geliyor her bakımda 1.500 gidiyor usta vs.
Bu durum erkuntlarda nasıl bakım maliyeti nedir
Sana satana kadar ucuzdur bakım maliyetleri, abi sen alırsın herşeye zam gelir ilahi bir şekilde.1.000 m2'de yakıtı gidişi nasıl 100 - 110 her ikisinede bakıyorum bakım masrafı nasıl bunların SDF grupta parça çok aşırı pahalı mazot filitresinin büyük olan 300 tl küçük olan 160 tl motor yağı 650 tl yağ filitresi 220 tl yılda 2 defa değişime geliyor her bakımda 1.500 gidiyor usta vs.
Sizi ilgilendirmez demiyor ,sadece bilmeniz gereken kadar cevap veriyor,bunda anlamicak bisey yok,bırakin hocayı kendi haline.şevketcim koy ver gitsin.
Al işte.Fuat abi,
Yav arkadas belki hoca gonlu hoş olmak istemiyor aksiyon istiyor,az kizdirin adami,mesela ne saçma adamsin sen biz ne soruyoruz sen ne cevap veriyosun bi git ya deyin... bu foruma müftü gerek hoca cok bursaAl işte.
Demek istediğim tam olarak ta bu.
Yukarıdaki cümleye baaaak, aşağıda hocanın cevaben yazdıklarına bak.
Yani biyerde bişey kaçırıyorum ama tam olarak bilemiyorum.
Yoksa biri bana engelleme koydu da oraları okuyamıyor muyum kaçırdığım noktalar oralarda mı gizli.
Eğer öyle değil ise irfan hocam bir öğretmen olarak sende öğrencilerine sorduğun fizik sorusunun cevabını coğrafya dersinden aldığın vakit kızmıyor, yazılanların doğrulunu kontrol edip puan veriyorsundur.
Tabi şimdi sen yine bana cevap vermeyeceksin ama varsın senin gönlün hoş olsun. Sıkıntı değil.
Geçen, Aydın Çondur'un videosunda da gördüm, dana gözleri için mantıklı ama çalınmalara karşı dikkatli olmak lazım.Fabrikanin koymadigi ekipmani modifikle hallettik
Kolayla calinmazGeçen, Aydın Çondur'un videosunda da gördüm, dana gözleri için mantıklı ama çalınmalara karşı dikkatli olmak lazım.
geçen gün (pazartesi) 200 saat bakımını yaptırmış babam normalde 958 civarı diyorlardı, ama18'lt (576 tl) hidrolik yağ koymuşlar (neden o kadar çok derseniz bu yıl ipard'dan hibe çıktı traktörün tüm ekipmanı yeni alındı o yüzden çok fazla hidrolik yağ eksiltmesi oldu) bu yüzden yanlış hatırlamıyorsam 1500 tl ödemiş, (ben şuan izmir'de olduğum için uzaktan takip ediyorum), bu bakımda mazot filtreleri, yağ filtresi, hidrolik yağ filtresi değişmiş,11 lt motor yağ koymuşlar, başka neler değişti bilmiyorum. Hergi bu yıl babam yaptığı için kabaca geçen bir hesap yaptı dekara 2,2 lt olarak hesapladı.1.000 m2'de yakıtı gidişi nasıl 100 - 110 her ikisinede bakıyorum bakım masrafı nasıl bunların SDF grupta parça çok aşırı pahalı mazot filitresinin büyük olan 300 tl küçük olan 160 tl motor yağı 650 tl yağ filitresi 220 tl yılda 2 defa değişime geliyor her bakımda 1.500 gidiyor usta vs.
Tavsiye eder misin erkunt haşmet 110 lüks ügeçen gün (pazartesi) 200 saat bakımını yaptırmış babam normalde 800-900 civarı diyorlardı ama 30'lt hidrolik yağ koymuşlar (neden o kadar çok derseniz bu yıl ipard'dan hibe çıktı traktörün tüm ekipmanı yeni alındı o yüzden çok fazla hidrolik yağ eksiltmesi oldu) bu yüzden yanlış hatırlamıyorsam 1200 tl ödemiş, (ben şuan izmir'de olduğum için uzaktan takip ediyorum), bu bakımda mazot filtreleri değişmiş, başka neler değişti bilmiyorum. Hergi bu yıl babam yaptığı için kabaca geçen bir hesap yaptı dekara 2,2 lt olarak hesapladı.
Güç olarak 110'luğu öneririm bizde 24'lü matrisi gayet iyi çekiyor yalnız araziler çok engebeli olmayacak aksi takdirde traktörün önü kalkıyor. Doğanlar 9'lu patlatmada da gayet başarılı, Dönerli 4'14'lü pulluk kullandım 30 cm derinlikte gayet iyi gidiyor.
tavsiye ederim ama bölgenizdeki servis çok çok önemli dünyanın en iyi traktörünü de alsanız servisiniz kötüyse o traktörün çok iyi olması hiç önemli değil. önce servisTavsiye eder misin erkunt haşmet 110 lüks ü
Türkiye’de Küçükbaş hayvan sayısı 55 milyon 063 bin baş olduHocam çok fazla koyun başlama var ama yinede ben koyun öneririm