Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Artık her gün piyasaya sökmekte tonajı çok iyi anlar oldum depo kimi yerde 2 ton bazen 1600 kilo oluyor 25 tonluk kamyonu 13 depoda doldurduğumda oluyor 20 depoda doldurduğumda 10 ton var gibi orda hayırlı bereketli olsun nakliye ne kadar ödüyorsunuz hangi fabrikaya
Sağol Hüseyin. Henüz sevkiyat yapmadık yarın belli olacak. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 240 ton kota için 5000 lira ödemiştik tırcıya. Balküpü'ne teslim ediyoruz. 20 km civarında bir uzaklığı var köyümüze.

Mart ayından beri, 39dekar pancarda, kardeşimle mücadelemizin sonuçlarını bugün almaya başladık. Şimdilik yastıkbaşları yeni bitti. 200m²'den 1 depo+ az birşey kapak açma payı çıkıyor. Sökümü yapan abinin dediğine göre kapak açmadan 2 ton alıyor. Bu hesaptan 10ton civarı çıkıyor. Az sonra yağmurlamanın tek taraflı suladığı yerler bitince gerçek verim belli olacak. Susuzluğa göre verim çok iyi ama pancar çıkmayacak diye baya bi beklettik. Normalde geçen sene Ekimde başlayıp 12 kasım gibi tamamen bitirmiştik.

Ekli dosyayı görüntüle 53893Ekli dosyayı görüntüle 53894Ekli dosyayı görüntüle 53895
Kolay gelsin

Adamlar yapmış abi farmall 85c balkonda sigara içerken izliyom [emoji6]
IMG_20201108_114620.jpg

Geçmiş olsun kardeşim, Allah hayırlısı ile hasat etmeyi nasip etsin.
Biz de bu yıl geç ektik, 5 Kasımda ekim işi bitti.
Allah razı olsun abi hepimize bol bereket versin. Biz 5 Kasım’da ekime yavaştan başlayabildik bir kaç gün daha bekleyip öyle hazırlasaydık olurmuş tekrar yağmur gelir diye bir kaç gün acele ettik şimdi de yağmur göstermiyor. Bu sene çiftçilerin yarısı erken yarısı Kasım girdikten sonra ekti test edip görücez bakalım nasıl farklılıklar olcak

Bereketli olsun Allah toplamayı nasip etsin bende 5 kasım da bitirdim yağmur göstermiyor şimdi iyi mi yaptım kötü mu yaptım diye düşünüyorum keşke biraz daha bekleseydim hayırlısı artık
Ayın 15inde bi yağmur geçişi yapabilir 1 haftadan beri 15inde bi gösteriyor bi kaldırıyor yağışı şimdi yine koydu yağışı Edirne için kısmet artık sizinde bereketli olsun

Ayın 15inde bi yağmur geçişi yapabilir 1 haftadan beri 15inde bi gösteriyor bi kaldırıyor yağışı şimdi yine koydu yağışı Edirne için kısmet artık sizinde bereketli olsun
Teşekkürler bizde de salı belki yağar az gösteriyor 14 15 için de gidip geliyor bakalım dün baktım 1 kasım da ektiklerim patlatmış hayırlısı bakalım