Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

IMG_1268.JPG
IMG_1271.JPG

Dolu vuran arpa yağmur yiyince nasıl yeşermiş [emoji15] umutlar seneye bakalım

85e den memnunmusun abi. Yakıt durumu nasıl sence?

Merhaba Ersen.85e den memnunum.Güç,çekiş,konfor,kıvraklık ihtiyacımı tam olarak karşılıyor.136 saatte.100 saat bakımına 600 lira ödedim,çok pahalı olduğunu sanmıyorum.Fabrika ülkede olduğundan,şurasına bir şey olursa halim ne olur gibi gerginliğimde yok.Yakıta gelince:Tanelik mısır yerinde (resimdeki) dekarda 3 litre yaktı.Tanelik mısır yeri zor bir yer çünkü 70 cm aralıkta 15 cm sıra üstünde toprağı sıkıca tutan ve 30 cm ye kadar aşağı giden kökler var,tarla kök tarlası gibi.Bana göre normal.Buğday yerinde 2 litre yaktı.Oda normal.Çünkü toprağın yapısı da önemli.Erkunt servisi 4 lü al demesine rağmen ben köydeki uzman çiftçilerin önerisiyle (birinin 7300 serisi mf si ve beşli dönerli pulluğu var) istediğim kalitede sürüm yapabilmek için 3 lü dönerli pulluk aldım.Dörtlü dönerli alabilirdim,erkuntta çekerdi ama toprak yapısı nedeniyle sürüm beni tatmin etmezdi.Malum,işin temeli sürüm.