Aksaray'ın Konya'dan tarafı düzlük abi. Tıpkı asıl parlayan yıldız Konya gibi. Bu da mekanizasyonu kolaylaştırıyor. Mekanizasyon artınca "win win" modeli oluşuyor. Çiftçi işçi kullanmadan daha düşük maliyetli ürün üreterek verimliliğe oynuyor. Makina tedarikçisi kazanıyor,onun servisi kazanıyor, vergisinden devlet kazanıyor derken ; suyu olup işi rast giden çiftçi satılığa çıkarılan yan tarlayı alıyor, araziler toplulaşıyor, maliyetler böylece biraz daha düşüyor; bu şekilde gitgide Aksaray ön plana çıkıyor.
Bizim köy gibi susuz yerde şans ederi su bulabileceğine güvenirsen trafosuz bomboş tarlanın 1000m²'si 3bin TL'den başlar abi. Tarlanın herhangi bir köşesine kuyu kazdırıp su alacağın köylerde ise 1000m²'si 20bine kadar çıkar tabi içindeki trafo ile beraber.
Balya yükleme makinası da düşünmez misin Yunus abi[emoji846]. Bu üçlü olduktan sonra 45 dekarla sınırlı kalmaz, eğer çalışacak tarla bulunabilirse ; 1 değil 2 aile geçindirilebilir.
Bu arada belki tırmık alırsın diye seni özel olarak bilgilendirmek için mesajı editleyeyim dedim abi. Tırmık konusu açacaktım hani ya, onu biraz daha erteledim. Hala içimde kalan amaç dışı kullanımlarını da deneyip, alacakların kafasında soru işareti bulundurmayacak detayda bir konu açacağım. Geç olsun güç olmasın değil mi?