Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Yonca bu şekilde otların büyük bir kısmı öldü küsküt görünmüyor. İntervix pro attıktan sonra geç suladığımdan biraz sitrese girmişti toparladı çok şükür.
Size bir kaç sorum olacak
Seyrek olan yerlere bu sene bu biçimden sonra tohum atsam nasıl olur.
IMG_20200907_182120.jpg
IMG_20200907_182112.jpg

Kolay gelsin dostum İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın
Sagolasin Sinan , tek mahsul olunca yerine bir şeyde ekemiyoruz, 365 gün harmanı bekliyoruz, ciftçi olarak zor bir hayatımız var emek yoğun , sıkıntı sitresli , rabbim emek veren tüm çiftçilerimizin urünlerini zayi etmesin.bu sene çeltiğim pek iyi degil nasip bu kadarmış, beterin beteri var , bir arkadaş corona kapmış, tlf açtım ne sesi ne solugu kalmış, tırstım vallahi...

Koç boyama işi anadoluda eskiden kalma bi adettir .
Sezonun bereketli vede güzel geçmesi amacı ile koç boyanır . Genelde sürüye katım öncesi bu işlem yapılır . Bi nevi insan oğlu düğünü olurken nsl süslenip damatlık giyiyorsa koçlarda o düşünce ile koyuna katım öncesi damatlıklarını böyle boya ile giyerler .
Bizim yörede bu şekilde olur taa eskiden dedelerimiz zamanından bu yana .
Önemli no . İçanadolu geneli koçlar sürüye senede bir kere genelde 8. Ay sonu 9. Ay başı katılır vede güne özel boyamada bu yüzden yapılır .

Makine 2006 model, sıfır almıştık. 2015 e kadar 265'likle silaj yaptık. 2015 den itibaren başak devraldı görevi.
Gel gelelim ki bu seneye kadar sanayiye hiç gitmeyen makine bu sene bize biraz sitem etmeye başladı.
1) Fandan tamburlara hareket ileten "volan mili" diş sıyırdı.
2) Şaftın cırcırlı tarafı dağıldı.
3) Başağın arka sağ tekerine mısır sapı battı teker patladı.
4) 265 likle römork boşaltırken, römork tam havadayken motor tarafındaki hortum patladı römorku indiresiye kadar 3-4 lt şanzıman yağı beni ve motoru komple yıkadı.
Bu sene işlerim biraz ters gidiyor hayırlısı olsun inşallah.
Şöyle birbirimize bi hayır duası edelim inşallah.
Rabbim bütün çiftçi kardeşlerimizin kazasız, belasız, sıkıntısız, arızasız bir şekilde, ektiği mahsülden hayırlı bereketli bir kazanç elde ederek o kazancınıda bereketli olacak şekilde harcayabilmesini nasip etsin.
Ekli dosyayı görüntüle 52249
Geçmiş olsun.
Az sadaka çok belayı def edermiş.
Hayırlı işleriniz olsun.

Makine 2006 model, sıfır almıştık. 2015 e kadar 265'likle silaj yaptık. 2015 den itibaren başak devraldı görevi.
Gel gelelim ki bu seneye kadar sanayiye hiç gitmeyen makine bu sene bize biraz sitem etmeye başladı.
1) Fandan tamburlara hareket ileten "volan mili" diş sıyırdı.
2) Şaftın cırcırlı tarafı dağıldı.
3) Başağın arka sağ tekerine mısır sapı battı teker patladı.
4) 265 likle römork boşaltırken, römork tam havadayken motor tarafındaki hortum patladı römorku indiresiye kadar 3-4 lt şanzıman yağı beni ve motoru komple yıkadı.
Bu sene işlerim biraz ters gidiyor hayırlısı olsun inşallah.
Şöyle birbirimize bi hayır duası edelim inşallah.
Rabbim bütün çiftçi kardeşlerimizin kazasız, belasız, sıkıntısız, arızasız bir şekilde, ektiği mahsülden hayırlı bereketli bir kazanç elde ederek o kazancınıda bereketli olacak şekilde harcayabilmesini nasip etsin.
Ekli dosyayı görüntüle 52249
Herkesin malumu 2020 yılı,