Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

ErmanHoca link=topic=65699.msg894582#msg894582 date=1401268629' Alıntı:
25 den 8 çıkarsa fena değil..Ama yinede yüksek alan ticaret mi hayvancı mı ?
alan kişiyi bilmiyoruz biçerdövercimiz anlaşmayı yaptı ama ticaridir diye düşünüyorum

doktorsihirbaz link=topic=65699.msg894815#msg894815 date=1401312851' Alıntı:
alan kişiyi bilmiyoruz biçerdövercimiz anlaşmayı yaptı ama ticaridir diye düşünüyorum
Dekardan 8 balya çıkarsa 20 tl ye alırsa balya başı 2,625 tl tarla sahibine vermiş oluyorlar eğer 7 balya çıkarsa 3 tl 6 çıkacak olursa balya başına 3,5 tl tarla sahibine vermiş oluyorlar dekarına 21 tl den daha fazla fiyat isteyenlerde var demişsin o zaman tarla sahibine verilen para balya başı 4 tl ye kadar gider kaça satılacak acaba ?? işe hiç başlamadan böyle.. yapması yüklemesi hariç...

Saman fiyatları öyle beklenildiği tahmin edildiğini gibi yüksek olmaz şu An urfada toz saman arpa 110 buğday 140 diyarbakırda cıktı mı dahada düşer kom*-*

KOPARANLI AHMET link=topic=65699.msg894899#msg894899 date=1401358836' Alıntı:
iç anadoluda sap yok o fiyata ise stok yapın biçer iç anadoluya girdiginde fiyatlar artacak.
ortalama hangi aylarda bicer ic anadoluda bicmeye başlar

ErmanHoca link=topic=65699.msg894906#msg894906 date=1401360706' Alıntı:
konya da haziran 20 de başlar
arpada olmasa buğdayda bu sene hemen hemen aynı olur diyarbakırda buğdayların bicilmesine 15 gün falan kaldı gecen seneden kalma stok toz samanlarda var pek saman piyasasının oynayacağını sanmıyorum düşmezse kalkmaz tahminim ıuy*u-*

Haziranın 10 nundan sonra iç anadolu başlar ankara haziran sonu temmuz başı biçilir bu sene

burda yeni sezon arpa - buğday ( 22 - 25 kg ) saman balyasının fiyatı 12 lira tarlada bölgesinde ucuz olanlar getirsin satsın eğer fiyatlar öyle 100 lira falansa tonu ..

Bizim buralarda ekinlerin durumu fena değil kiraçlarda 6-7 sulularda 15-20 balya yapar.Fiyatlar geçen seneye göre biraz artabilir.

Bizim buralarda ekinlerin durumu fena değil kiraçlarda 6-7 sulularda 15-20 balya yapar.Fiyatlar geçen seneye göre biraz artabilir.

Gecen sene ile Aynı olması için hammadde yani sap ın gecen seneki kadar olması ve de tarla sahiplerinin gecen seneki fiyatları istemesi gerek aksine hem sap az hem de tarla sahipleri daha fazla ücret istiyorlar

Ali SARAÇ link=topic=65699.msg894911#msg894911 date=1401361455' Alıntı:
burda yeni sezon arpa - buğday ( 22 - 25 kg ) saman balyasının fiyatı 12 lira tarlada bölgesinde ucuz olanlar getirsin satsın eğer fiyatlar öyle 100 lira falansa tonu ..
balyayı bilmiyorum bilirsiniz bölge geneli toz samanla ilgileniriz keşke dediğiniz fiyatlar olsa ama malesef abimde amcamda ve eniştemde bicer var patozlu urfada calışıyolar şimdi arpa 110 buğday 140 benim bicerde pazar pazartesi burda olur dolayısıyla ben herkesten cok isterim samanın parra etmesini ama hayelerlede yaşanılmıyor şimdilik durumlar pek samanın parra edeceğini göstermiyor ıuy*u-*

aslan26 link=topic=65699.msg894913#msg894913 date=1401361849' Alıntı:
Bizim buralarda ekinlerin durumu fena değil kiraçlarda 6-7 sulularda 15-20 balya yapar.Fiyatlar geçen seneye göre biraz artabilir. Rıdvan sizin orda olmak gerek suluya dekara 15-20 balya guzel rakam dekara 20 tl helâl olsun

Temmuz sonunda biçime başlarız.
Durumların iyi olduğunu sanmıyorum.
Fiyatlar samanda 250 ile 350 krş arası değişir.

Bir yükün hacmi büyüdükçe, nakliyesi pahalılanır. Samanda da fiyatları en çok etkileyen şey nakliye.

Sapın bol olduğu yerde balyası 5 liradan (tonu 200 liradan) alıcı bulmazken sapın az olduğu yerde balya 10 liradan (tonu 400 liradan) kapış kapış gidiyor. Örneğin şu an izmirde balyası 12 lirayken Trakya ' da 6 lira. İzmir ' deki Trakya ' dan getirertse yine 12, em az 10 liraya çıkıyor. Değişen birşey olmuyor.

Bunun en büyük sebebi yükte ağır, pahada hafif mal olması.

Bir romorke dolu dolu 2.5 ton bir kamyona 8 ton anca sığdırılabiliyor. Istisnalar vardır, birşey diyemem ama standartlar bu.

Doğal olarak nakliye bedeli çoğu zaman aradaki farkı kapatmıyor. Insanlar pahalı da olsa muhitlerindeki fiyatları kabul ediyor.

2012 ' de fiyatlar çoğu yerde nakliyeyi karşıladığı için ülke genelinde bir fiyat stabilitesi sağlandı. Bu çoğu yerde kilosu 0.80-1.00 liraydı.

Artık aynı sıkıntı yaşanmadığı sürece ortak fiyatlar sağlanamaz.