Bu dediklerin gübrede olmaz, yok zaten,ötv diye bişey zaten yok, yıllardır takip ederim, yaptığım hesapla oluşan fiyata alırdı ürerici, 15890 son fiyat olmalı.
Fakat kontrolör yok tabi, bikaç yıldır getiren satıyor kafasına göre, bunun cezasıni ülke üretimi çeker, çiftçi yüzde 60 koyarak satandan bir müddet sonra alamaz hale gelecektir netekim, almıyoruzda, ne alcak, 20_20 alacak, bir süre sonra onuda almaz, bu işin sonu kötü elbette
Tavsiyem bu olmalı, şu olmalı ben hesap ettim bu çıkıyor diye net fikir söylemek doğru değil. Madem 15890 son fiyat olmalı, buyur serbest piyasa, sen getir ya da üret 16bine sat, herkes senden alır hem sürümden daha çok kazanırsın,hem de çiftçiyi sevindirirsin. Yani burada serbest piyasa nedir bunu mu anlatalım.
Ne yapalım? Mesela bayiye gidip senin kârın çok fazla indir bunu mu diyelim.
Gübreyi geçtim, ürünü 100 dolara getiriyorsun, üzerine navlun, nakliye, işçi gideri, depolama, işletme vergisi, stopaj, muhasebe gideri, çalışanın sigortası, mazot masrafı, kullandığın tırın, kamyonun mtv'si ( x2 oldu), daha aklına gelecek tonla şeyi+ kâr ekliyorsun ve diyorsunki bunlar%25 eder, maksimum 125 dolar olmalı. Bu kadar emin olmak için işin içinde olmak lazım.
Bende 20 yıldır takip ederim, ne alırsan al, kullanınca eskir fiyatı düşer. 6 sene önce 30bin dolara aldığımız traktör, bugün kullanılmış hali 40bin dolar. Ya doların gerçek fiyatı piyasada 28 değil, ya da bit pazarına nur yağıyor. Umarım anlamışsındır.