Edirne'de ürün çok. Borsa daha sıkışmadığı için fiyat düşük seyrediyor diye düşünüyorum10 Kasım 2021
Edirne Ticaret Borsası - 3.384 TL
Edirne nıye düşük bende anlamıyorum en yüksek polatlı ve gerçekmiş sordum10 Kasım 2021
Edirne Ticaret Borsası - 3.384 TL
Evet kesinlikle. Arz talep meselesi. Şu an hala çok ürün var ama 3.60 seviyelerini rahat geçeceğini düşünüyorumEdirne'de ürün çok. Borsa daha sıkışmadığı için fiyat düşük seyrediyor diye düşünüyorum
Ekmeklik bugdayin dunya fiyatlari nasilMakarnalık buğday bilerek baskılanıyor borsalar tarafından. Dünyada 550 dolar bizde 350 dolar. Bir şey diyemiyorum.
Galiba makarna yapıyorlar gıbı geldi geçen gün faik toy da öyle dediKonya borsasında ekmeklik bugday makarnalik buğdayı solladi
Satis basladimiEdirne borsası bugün 3681 e kadar çıktı
Satış genelde 10 a kadar bitiyor 10u 5 geçe falan internette satış fiyatlarını yayınlıyorlar bugün ortalama fiyat 3615Satis basladimi
O da 310 dolardan 440 dolara kadar varEkmeklik bugdayin dunya fiyatlari nasil
Tartışma programlarına bakıyorum şu boş konuşanlar hariç her gün çıkanların dışında güzel profların konuşmasına bakarsak 3. Dünya Savaşı hazırlıkları başladı gıbı gelıyor ama bu 3 sene ama 5 sene sürer bizimde bir şekilde hazırlanmamız lazım gıbı farklı şeyler dönüyor korona ile çip krizinin ne alakası var veya Türkiye deki otomobil fabrikalarının mahsus üretim yapmayıp adam yok satıyor farklı bişeyler var ama nedir bizim aklımız yetmiyormarketleri baskılamaya başladılar, gıda ve enerji krizi global ölçekte tetikleniyor, zincir marketlerde 5 litre yağ paket şeker un nohut gibi gıdaları 1 adet satmaya başladılar, 2 adet alamıyor vatandaş, kriz başka nasıl tetiklenecek,
önce enerjiyi gübreyi yukarı çek, sonra ürün fiyatını yukarı çek, hemen perakende satışı karneye bağla yada kuyruğa sok, öncesinde birer tane sattırırlar zaten, aynı taktikler yüzyıllardır var, ,önceden savaş durumlarında yapılırdı, şimdi küresel ısınma ve corona ile savaşıyoruz hesapta...onun etkileri tedariği etkiliyomuşta üretim olmuyomuşta, küresel ısınmadan rekolte az yiyecek azmış bi ton hikaye, domuz gribi kuş gribi dediler baktılar griplen korkutamayacaklar, insanlığın bilmediği duymadığı ama grip gibi salgın yapabilen corona virüsü bahane ederek korkuttular, bilmiyoruz ya ilk defa duyduk ya pat diye ölecez ya, tövbe yaa, çok büyük oyunlar dönüyor çok.
Neyse, nisan mayısı görelim bi dövizde yukarı giderse zaten buğday 5 lirayı görecek anlaşılan.