Bugün denedim 2 tane kum tarlada.Atmadan önce yer yer eksiklik belirtileri veriyordu bir tane tarla ve renk olarak cansızdı.Şubatta 20 kg üre atıldğı halde.Diğer tarlada pek bir sorun yoktu.3 Dekar olan tarlaya bu aldıklarımı 200 gr olacak şekilde, aldığım ot ilaçları ile berbar attım.Önce ön karışım yaptım ilacın yapısında bozulma yada çökme yapmadı.Karıştırdıktan sonra 1 saat bekledim.Diğer tarlayada ot ilacı kullanmadan aldıklarımı attım.Diğer tarlalar çamur oldğu için atamadım.3 dekar tarlada deney yaprım anlayacan1hafta sonra belli eder herhalde kendini otlarda ilacın etkisi ile ölme belirtileri ve arpada elementleri attıktan sonra faydası olacakmı olmayacakmı.Yada ot ilacının etkisnde azlma filan bakacaz bakalım neler olacak.
Birde yarında yağmur var bu attığım elementlerin ardından 1 gün içinde yağmur yapması iyimidir kötümüdür.
Son olarak humik asit fulbik asit olmazsa olmazmıdır bu elementlerle birlikte.Şuan küçük bir deneme yaptım dediğim gibi sadece aldığım elementleri attım ot ilacı atmadan.Bu ot ilacı atmadığım tarlaya tekrar giricem ilaç için.Diğer tarlada ot ilacı ve elementle berber attıığım ot ilacıının etkisne göre.ilaç atmadığım tarlaya 2.posta olrak potas çinko ve magnezyum ve humik asit ve ilaç olarak atayımı.Oranları nasıl olmalı.Birde tarım kredide arkadaşa arattırdım fabrikayı ve çinko sülfat hakkında bu üürnde şalatlama yok ama şelatlamayada ihtiyacı yok dendi.Ne kadar doğru bilemiyorum.