Yuksek fiyat olan ürünleri denetlemiyeceklermi ?
Gübre fiyatları neden düşmüyor?
Dolar ve euro düştü ya
Gübre niye düşmüyor?
Gübre fiyatları neden düşmüyor?
Dolar ve euro düştü ya
Gübre niye düşmüyor?
Tkk 720 üre bugünGüncel gübre fiyatı soran olduysa yazabilir mi
Kulaktan bişeyler duymuş işte kendince milletin içine çıkınca bişeyler söylemesi gerektiğinden abartarak sayıklamış bişeyler.Buğday, arpa, yulaf gibi hububatlarda sertifikalı tohumun verimi nasıl %25 arttırdığını bilen lütfen yazsın.
Buğdayı 4.5tan satan için pahalı değil 2.350ye satan için pahalıTohum pahalı değil ki ben 5 liraya aldım yeni tohumu 4,7 yede vardı sertifikalı tohum ektim yerleri sorun gübre mazot
Avukat değilim ama dayanamadım.Kulaktan bişeyler duymuş işte kendince milletin içine çıkınca bişeyler söylemesi gerektiğinden abartarak sayıklamış bişeyler.
Koltuk makam sahipleri ancak kendi araştırma birimi varsa konu hakkında açıklama yapması gerekir, öyle boş meydana sallamakla olmaz, salla salla nasılsa dinleyenlerde kendinden farkı olmayanlardır.
şimdi sertifikalı tohumun iyi şartlarda yüzde 15 kadar verimli olduğu gözlenmiştir, ama iyi şartlarda, peki bu açıklamaları sallayanın sertifikalı tohumluğun kullanılmadığının verisi elinde varmıdır , yada yüzde kaç kullanım düştüğünün verisi varmıdır? tabikide hayır,ne verisine göre bu konuşmayı yapmıştır.
Hayır bunu sallayan yarın çıkacak gübreyi vs. kullanamayan üreticinin ürünü kalitesiz olunca fiyat vermiycek alırken, bundan bahsetmiyor.
Oysa kaliteli ürün yetiştirmek hedef değilmi? bunları unuttular tabi günü kurtaracak ya, bu yıl gübre atmadan verim alacakmış, alacağı verim kalite düşük olunca fiyat vermiycek başta kendi kurumudur, düşük verim alan düşük fiyata satan üretici ne yapacak peki?nerden bilsin o bakar maaşına her ay maaş geliyor tıkır tıkır.
Başkasını bilmemde, artık bu tiplerin mevki makam sahibi olup günü kurtaran laflarla açıklama yapmasından gına geldi, bitmeyecekler anlaşıldı.
Avukat değilim ama dayanamadım.
@atila bey Trakkulup'un en eski ,değerli ve önemli üyelerinden birisidir.
Toplantılarda da birkaç kere gördüm. Aksaray'da Ziraat Y.Mühendisi olarak hem tohumculuk hem tarım yaptığını biliyorum.
Çok yazmaz ama yazdıklarının muhakkak bir hikmeti vardır.
Dolayısıyla o birşeyler yazdıysa önemli birşeyler demek istemiştir.Bir mesaj vermiştir.
600 kg verimdeki buğday tarlasına mısır ekelim.Buğdayı 4.5tan satan için pahalı değil 2.350ye satan için pahalı
Ay çiçeği ile munavebe yap hatta ayçiçeği arkası ayçiçeği ek600 kg verimdeki buğday tarlasına mısır ekelim.
600 * 2,3 : 1500 TL brüt fiyat.
100 kg mısır için gübre alalım.
70 kg taban ( 8 TL ) + 30 kg üre (12 TL) : 100 kg , yaklaşık 1000 TL diyelim.
Münavebe nasıl yapacağız.