gübre fiyatları

Geçen yıl aldığım gübrelerden bu yıl alacaksam en son aldığım fiyatların en fazla yüzde 50 si oranında fazla fiyata alırım, buda imkansız gözüküyor, mümkün değil yüzde 50 den fazla vermem, getirip satanlara para kazandıracak göz varmı bizde baksınlar gözlerimize, beni kurtarır fiyatlar hiç şaşmaz, fazla fiyata gübre kullanarak artı üretim yapmış olmamı korumaz o kadar basit. Zaten ürünüde yüzde 50 daha fiyatlı satacağımızın garantisi yokken bakılacak tek değer benim için yüzde 50 rakamıdır.

Tarim bakanlığı bu duruma niye müdahale etmiyor acaba?
Müdahale edilmemesinin denetlenmemesinin sebebi nedir acaba ?
Aklımızda bir sürü sorular var .
Bu iş niye ele alınmıyor.
Mazot niye düşmüyor?
Ayrıca bu kadar çok masraf yapıyor iken yaza buğday 2.8 -3.5 lira arasi olursa ve olma ihtimali de var insallah olmaz daha yuksek olur .
Bu işin içinden çiftçi nasil çıkacak.

Bugun şöyle bir hesap yaptım bu sene şubat yada mart gibi başlayan süreç 2023 ün temmuzunda bitecek ve bu kadar malzeme lazım olacak bu süreçte daha doğrusu nakit ortalama 330 dekar civarı için hesap yaptım. Bu tarlalardan 250 kg ürün çıksa o zaman fiyatlar nasıl olur bilmiyorum.

Resimler ve ekler

• IMG_20211229_233323.jpg
    IMG_20211229_233323.jpg
    86.5 KB · Görüntüleme: 137
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
TMO dan arpa alanlarda hile yapan çok. Adam köydeki kayıtlı olmayan bütün hayvanları kendi hayvanı gibi kayıt yapıp alıyor arpayı , gidip pazarda 3 liranın üstünde satıyor.
Yunus,
benzer şeyleri bende duydum,biz koyunlar için müracat edelim dedik,2 ton civarı için müracat edebileceğimizi söylediler ancak talep fazla olduğundan o miktarı alamayabilirmişiz.%30-%40 teslim edilebilirmiş buda en iyi ihtimalle 800 kg eder.gerçekten ihtiyacı olup alan için iyi bir çalışma ama alıp satanlar yüzünden bu işinde sonu gelir malesef :(

TMO dan arpa alanlarda hile yapan çok. Adam köydeki kayıtlı olmayan bütün hayvanları kendi hayvanı gibi kayıt yapıp alıyor arpayı , gidip pazarda 3 liranın üstünde satıyor.
Yunus miktar belirlerken anaç hayvana günlük 1kğ olarak hesap ediliyormuş.Birer aylık mı hesaplanıyor miktar

Yunus miktar belirlerken anaç hayvana günlük 1kğ olarak hesap ediliyormuş.Birer aylık mı hesaplanıyor miktar
Evet bizde küpeli kayıtlı 60 adet küçükbaş görünüyor,küpelenmeyi bekleyen 60 kadar kuzu var,aylık ancak küpeli hayvanlara 1800 kg talep edebileceğimizi söylediler,ama hakettiğimiz miktarı tam olarak veremeyebilirlermiş,her yeni ay tekrar tekrar müracat edilmesi gerekiyormuş,

Buğday 3-4 lira demişsiniz ama biz kendine yetebilen bir ülke değiliz Rusyadan buğday alıp un ihrac ediyorduk artık kendileri de un ihrac edecekmiş bu yüzden fiyatlar tırmandı 375 dolar ortalama buğdayın tonu en az %10 enflasyonu var buda 415-420 dolarlara gelir ki doların iyimser olarak 15 lira olduğunu bile düşünürsek 420 x 15 6 bin liradan aşağı olmayacaktır buğdayın tonu ben bunun 1 lira altına vermem kasım aralığa kadar bekletirim bunun üstü olur altı olmaz

Evet bizde küpeli kayıtlı 60 adet küçükbaş görünüyor,küpelenmeyi bekleyen 60 kadar kuzu var,aylık ancak küpeli hayvanlara 1800 kg talep edebileceğimizi söylediler,ama hakettiğimiz miktarı tam olarak veremeyebilirlermiş,her yeni ay tekrar tekrar müracat edilmesi gerekiyormuş,
Arpa biraz eksik gelecek gibi görünüyor, bize bir aylık verse yeterli olur bahara çıkarız. Hayvan listesini tarım ilçeden aldım orada bilen yok şartları, yarın Tmo ya uğrayacam ne diyecekler bakalım

Arpa biraz eksik gelecek gibi görünüyor, bize bir aylık verse yeterli olur bahara çıkarız. Hayvan listesini tarım ilçeden aldım orada bilen yok şartları, yarın Tmo ya uğrayacam ne diyecekler bakalım
geç kalmayın sanırım 13 Ocak son günü ,
bu ay bizde müracat edeceğiz sanırım,

• Beğen
Tepkiler: hydrbezirci