Leica nın otomatik dümenlemesi yok.turkiye oazarında topcon,trimble ve john deere falşyet gösteriyor. Oncelikle ne amacla kullanacagınız , ne kadar hassasiyete ihtiyacınız oldugu ve butcenizin ne kadar oldugu onemli.
Dikkat edeceniKonular
1. alacagınız sistem update edilmeye uygun mu? ( yani bugun sadecr ekim içşn kullanırsınız yarın isobuslı gübre serpme ve ilaçlama mak alırsanız elşnideki ekran bunu destekler mi?
2. Teknik dastek konusunda hemen ulasabileceginiz ekip olmalı
3. Tek traktorde mi kullanacaksınız veya sezon içerisinde traktorden traktore tasımananız gerekşr mi? Alacagınız sistem buna uygun mu?
4. Mevcut firmaların hassasiyet durumlarına göre ürünleri mevcut. Ornek vermek gererse
jd sf1 ( yaklasık 15-20 cm hsassiyet sf2 yaklasık 5-10 cm rtk 0-3 cm hassasiyet. Sf2 de yıllık aidat var 3 yıllık 1750 euro gibi hatırlıyorum)
Topcon 0-3 hasssiyetli ürünü var ( firma bazı bölgelerde kendisi istasyon kurmus buradan rtk kalitesinde sinyal veriyor,yıllıl 900 tl gibi yanlıs hatırlamıyorsam ekran içindeki sim card üzrinden turkcell internet kullanarak istasyonlardan sinyal alısverisi yapıyor. Eger bulundugunuz bölgede topconun istasyonunyoksa gene simcard üzerinden yayın alıyor bulunduguN yerde tarlada turkcell nasıl cekiyor o onemli eger cekmiyor iae baz istasyonunu da almanız gerekir.
trimble da center rtx 0-3 cm hassiyet saglıyor. Yıllıl odemesi var 750 euro sanırım.
Ben topcon rtk istasyonlu kullanıyorum. Mibzer capa ilaçlama gübre serpme gübi aletlerde kullandım. Bendede aöfor ciddi problemli idi su an için akıllımtelefonları kullanan söförunuz varsa bunekranları kullanmak zor degil.
Yani size demek istedigim a marka size 50 bin tl der ama hassasiyeti 5-10 cm dir b marka size 70 bin tl der hassasiyeti 0-3 cm dir. O yuzden fiyat aldıgımızda hassaiyeti net olarak sorun. Ve mutlaka web sitelerini inceleyin.size web sitesinde 5-10 cm hasssiyet yzan ama abi turkiye uzerinde uydu cok sinyal super geliyor 5 cm yi gecmez diyen olursa garant isteyin 7-8 cm geldiginde ne olacagını? Tab normalde hassiyeti etkileyen cok faktoe var toprakmhazırlıgı, traktorun cins modeli gibi.
Çok teşekkürler ayrıntılı cevaplarınız için bir kaç soru daha ilave edeyim ozaman
1 Oto pilot cihazı traktörü alıcıyı konumlandırdığımız yeri baz alarak mi, sağa veya sola dümenleme yapıyor? Yani kabinin üstüne alıcı cihazı konumlandırsak traktör sağ ve ya sola yatmalarda (tarla engebesinden dolayı) cizgiyi bozulacak mı?
2 Özellikle pancar ayçiçeği haşhaş ekim araçapası işlerinde kullanacağım... Daha sonra gübre ve ilaçlama.. Bu işlerde en önemli olanı pancar ekimii ve ara çapası hiç el işçiliği yapmak istemiyorum. Duruma göre boğaz gevşetmede çekme durumum var.
trimble topcon hangisi önerirsiniz birde nh hassas tarım diye bir sekme açmış sitesine onlar bu sistemlerden birini mi kullnıyorlar yoksa kullandıkları farklı mı?
Sonradan takmakmı sağlıklı olur yoksa orjinal takılısını almak mı nh gibi bir firmadan ... Tabiki orjinali daha avantajlı olur ama değer mi 0 traktöre o kadar para vermeye böyle sorsam daha doğru olur.
Ekleme Nh nin oto dümenlemesinde 3T arazi düzeltme diye birşey var o sanırım engebeli araziler için ama ne akdar etkili olur
http://www.newholland.com.tr/hassas_tarim_uygulamalari.aspx?model=6