İki tarla arasında bulunan sınırda egrilik varsa ilk sıra ekim nasıl olacak.
Açıklama için teşekkürler
Öncelikle video için teşekkürler böyle anlatımlı video görmemiştim.Sorum sürüme başlamadan klavuz çizgiler ekranda gözüküyordu muhtemelen daha önce işlendiği için cihaz tarlayı tanıyor.İlk defa cihazın kullanılacağı tarlada klavuz çizgiyi siz mi belirliyor sunuz?Öyle ise düz bir çizi için neler yapıyorsunuz?
Öncelikle video için teşekkürler böyle anlatımlı video görmemiştim.Sorum sürüme başlamadan klavuz çizgiler ekranda gözüküyordu muhtemelen daha önce işlendiği için cihaz tarlayı tanıyor.İlk defa cihazın kullanılacağı tarlada klavuz çizgiyi siz mi belirliyor sunuz?Öyle ise düz bir çizi için neler yapıyorsunuz?
Oncelikle ben tesekkur ederim , insallah faydali olmusumdur . Tarlaya geldiginiz zaman tarlanin kiyisina gidip arkadaki aletle kiyi arasinda uygun bir aralik birakiyorsunuz ve orayi A noktasi olarak isaretliyorsunuz , sonra dogulu batli ekim yapcaksaniz misal batida ise A noktasi , tarlanin dogu noktasindaki B noktasina gidiyorsunuz , A dan B ye gitmek icin dumduz gitmezine gerek yok , o kendisi duzluyor , sonra oraya tarla ismi yaziyorsunuz artik cihazimiz kullanima hazir .
Tebrikler çok aydınlatıcı olmuş bu video siz bu konularda bilgi sahibisiniz size bir sorum olacaktı bizde bu yıl john deere starfire diye bi cihazı var bunun türünde ama sanırım ışık yardımıyla kullanılıyor gübre serpme işlerinde falan kullanmak istiyoruz daha basit çaplı kısacası görüşünüz nedir sizce işe yarar mı birde araştırmacı kişiliğinize istinaden başka markalar mevcut mu mevcut ise hangisini önerirsiniz fiyatları hakkında bilginiz var mı ? Şimdiden teşekkür ederim
Edit:topcon x14 istediğim çapta bir sistem sanırım
Dediginiz sistem sayfanin basinda paylasilan topcon sistem 114 cihaz bu dediginiz starfire ile ayni . O aletler zaten serpme gubre , yada ilaclamada kullaniliyor direksiyonu siz yonetiyorsunuz cihaz sadece direksiyonu nereye cevireceginzi soyluyor size siz ona gore ceviriyorsunuz . Ne gibi faydasi olur derseniz . Siz misal ilac makinesinin bom uzunlugunu 15 metre olarak ayarlarsaniiz makineye tarlada 15 mt de size uyari verir ve ilacin homojen arak dagilmasini saglar . Yani ilac atilmayan yer yada ust uste ilac atilmasini onler ,tabi burada sizin direksiyon kabiliyetiniz cok onemlidir . Yaklasik 4.500 tl civarinda idi topconun , ikinci el dusunurseniz bizim burada bit abi var o satacakti herhalde ona sorabilirim .
Bu isi yapan
Trimble (newholland)
John deere
Topcon
Olmak uzere 3 marka var benim bildigim . Ben topcon aldim , sebebide tesviye makinedinde topcon kullaniyofum ve cok memnunum , satan kisilerde inanilmaz ilgili ve arkasinda duruyor .
Eğer mümkünse fiyat alabilirmisiniz ikinci elide iş görür ilaçlarda bu yıl çok sıkıntı yaşadık,taban gübrelerinide serpme atmayı düşünüyoruz havalı mibzerin üstündeki gübrelikleri tavsiye etmiyorlar açıkçası eğer bu cihazı edinirsen havalı mibzer seçimimide etkiliycek verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim