Gprs cihazıları

İki tarla arasında bulunan sınırda egrilik varsa ilk sıra ekim nasıl olacak.

iki şekilde çözmek mümkün , ilk başta eğrilik olajn yeri bir sefer siz gidiyiorsunuz eğri bir şekilde , ve diyorsunuz ki benim gittiğim gibi git , o sizi taklit ederek ikinci üçüncü ...ıncı sefer gidiyor. yada sırabaşı sayınbaşı yastık başı yaparak orayı klısa hatlar çıkıyor o şekil de de yapmak mümkün oluyor.

Öncelikle video için teşekkürler böyle anlatımlı video görmemiştim.Sorum sürüme başlamadan klavuz çizgiler ekranda gözüküyordu muhtemelen daha önce işlendiği için cihaz tarlayı tanıyor.İlk defa cihazın kullanılacağı tarlada klavuz çizgiyi siz mi belirliyor sunuz?Öyle ise düz bir çizi için neler yapıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: alcoskun

Öncelikle video için teşekkürler böyle anlatımlı video görmemiştim.Sorum sürüme başlamadan klavuz çizgiler ekranda gözüküyordu muhtemelen daha önce işlendiği için cihaz tarlayı tanıyor.İlk defa cihazın kullanılacağı tarlada klavuz çizgiyi siz mi belirliyor sunuz?Öyle ise düz bir çizi için neler yapıyorsunuz?

Oncelikle ben tesekkur ederim , insallah faydali olmusumdur . Tarlaya geldiginiz zaman tarlanin kiyisina gidip arkadaki aletle kiyi arasinda uygun bir aralik birakiyorsunuz ve orayi A noktasi olarak isaretliyorsunuz , sonra dogulu batli ekim yapcaksaniz misal batida ise A noktasi , tarlanin dogu noktasindaki B noktasina gidiyorsunuz , A dan B ye gitmek icin dumduz gitmezine gerek yok , o kendisi duzluyor , sonra oraya tarla ismi yaziyorsunuz artik cihazimiz kullanima hazir .

• Beğen
Tepkiler: Sipahi
Oncelikle ben tesekkur ederim , insallah faydali olmusumdur . Tarlaya geldiginiz zaman tarlanin kiyisina gidip arkadaki aletle kiyi arasinda uygun bir aralik birakiyorsunuz ve orayi A noktasi olarak isaretliyorsunuz , sonra dogulu batli ekim yapcaksaniz misal batida ise A noktasi , tarlanin dogu noktasindaki B noktasina gidiyorsunuz , A dan B ye gitmek icin dumduz gitmezine gerek yok , o kendisi duzluyor , sonra oraya tarla ismi yaziyorsunuz artik cihazimiz kullanima hazir .

Tebrikler çok aydınlatıcı olmuş bu video siz bu konularda bilgi sahibisiniz size bir sorum olacaktı bizde bu yıl john deere starfire diye bi cihazı var bunun türünde ama sanırım ışık yardımıyla kullanılıyor gübre serpme işlerinde falan kullanmak istiyoruz daha basit çaplı kısacası görüşünüz nedir sizce işe yarar mı birde araştırmacı kişiliğinize istinaden başka markalar mevcut mu mevcut ise hangisini önerirsiniz fiyatları hakkında bilginiz var mı ? Şimdiden teşekkür ederim :)

Edit:topcon x14 istediğim çapta bir sistem sanırım

Tebrikler çok aydınlatıcı olmuş bu video siz bu konularda bilgi sahibisiniz size bir sorum olacaktı bizde bu yıl john deere starfire diye bi cihazı var bunun türünde ama sanırım ışık yardımıyla kullanılıyor gübre serpme işlerinde falan kullanmak istiyoruz daha basit çaplı kısacası görüşünüz nedir sizce işe yarar mı birde araştırmacı kişiliğinize istinaden başka markalar mevcut mu mevcut ise hangisini önerirsiniz fiyatları hakkında bilginiz var mı ? Şimdiden teşekkür ederim :)

Edit:topcon x14 istediğim çapta bir sistem sanırım

Dediginiz sistem sayfanin basinda paylasilan topcon sistem 114 cihaz bu dediginiz starfire ile ayni . O aletler zaten serpme gubre , yada ilaclamada kullaniliyor direksiyonu siz yonetiyorsunuz cihaz sadece direksiyonu nereye cevireceginzi soyluyor size siz ona gore ceviriyorsunuz . Ne gibi faydasi olur derseniz . Siz misal ilac makinesinin bom uzunlugunu 15 metre olarak ayarlarsaniiz makineye tarlada 15 mt de size uyari verir ve ilacin homojen arak dagilmasini saglar . Yani ilac atilmayan yer yada ust uste ilac atilmasini onler ,tabi burada sizin direksiyon kabiliyetiniz cok onemlidir . Yaklasik 4.500 tl civarinda idi topconun , ikinci el dusunurseniz bizim burada bit abi var o satacakti herhalde ona sorabilirim .

Bu isi yapan

Trimble (newholland)
John deere
Topcon
Olmak uzere 3 marka var benim bildigim . Ben topcon aldim , sebebide tesviye makinedinde topcon kullaniyofum ve cok memnunum , satan kisilerde inanilmaz ilgili ve arkasinda duruyor .

Dediginiz sistem sayfanin basinda paylasilan topcon sistem 114 cihaz bu dediginiz starfire ile ayni . O aletler zaten serpme gubre , yada ilaclamada kullaniliyor direksiyonu siz yonetiyorsunuz cihaz sadece direksiyonu nereye cevireceginzi soyluyor size siz ona gore ceviriyorsunuz . Ne gibi faydasi olur derseniz . Siz misal ilac makinesinin bom uzunlugunu 15 metre olarak ayarlarsaniiz makineye tarlada 15 mt de size uyari verir ve ilacin homojen arak dagilmasini saglar . Yani ilac atilmayan yer yada ust uste ilac atilmasini onler ,tabi burada sizin direksiyon kabiliyetiniz cok onemlidir . Yaklasik 4.500 tl civarinda idi topconun , ikinci el dusunurseniz bizim burada bit abi var o satacakti herhalde ona sorabilirim .

Bu isi yapan

Trimble (newholland)
John deere
Topcon
Olmak uzere 3 marka var benim bildigim . Ben topcon aldim , sebebide tesviye makinedinde topcon kullaniyofum ve cok memnunum , satan kisilerde inanilmaz ilgili ve arkasinda duruyor .

Eğer mümkünse fiyat alabilirmisiniz ikinci elide iş görür ilaçlarda bu yıl çok sıkıntı yaşadık,taban gübrelerinide serpme atmayı düşünüyoruz havalı mibzerin üstündeki gübrelikleri tavsiye etmiyorlar açıkçası eğer bu cihazı edinirsen havalı mibzer seçimimide etkiliycek verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)

Eğer mümkünse fiyat alabilirmisiniz ikinci elide iş görür ilaçlarda bu yıl çok sıkıntı yaşadık,taban gübrelerinide serpme atmayı düşünüyoruz havalı mibzerin üstündeki gübrelikleri tavsiye etmiyorlar açıkçası eğer bu cihazı edinirsen havalı mibzer seçimimide etkiliycek verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)

Simdi whatsappden yazdim haber gelince yazarim

• Beğen
Tepkiler: İsmail Pelit
Bende taktırmayı düşünüyorum trimble mı topcon mu? para ve kalite açısından kıyaslamak lazım. Otomatik dümenleme hassaslık iyi olmalı.
Geçtiğimiz senelerde işçiden çok canımız yanıdı. Çok para alıyorlar üstüne birde iyi yapmıyorlar. otomatik dümenleme ile bitkinin gövdesine çok yakın çapalar çekmek mumkün olur. Birde ekim GPS ile çok düzgün olursa sadece çapa ve ilaç ile işçi olmadan hallolur. Eğer işe yararsa kendi parasını 1 sene çıkartır. zira 1 senede sadece çapa masrafı 60 bin lirayı geçiyor.

Dümenleme vb. pek anlamamakla birlikte, hemen her tür ölçüm aleti ile çalışmışlığım vardır. Sene 1996 dan beri mesleğin içerisine jalon(reflektör) tutarak girdim. Okulunu çok sonra okudum. Kendim Sınıf Öğretmeni olmama rağmen Harita Teknikeri olarak kurumda çalışıyorum. Şu an Mühendislik öğrencisiyim. Ulkemizde bu denli profesyonel tarım görmek sevindirici.

Topcon ya da trimble değil de Leica da bu ve buna benzer ürünler varsa oradan almanız tavsiyemdir.

İsviçre üretimi, servis ve satıcısı Sistem AŞ. Ankara ve İstanbul da ofisleri mevcut, asıl merkezleri Ankara. TOPCON da fena değildir ama kesinlikle bir LEİCA etmez, Trimple ya da Jawad Triumph konuşmaya bile gerek yok. Tarla işlerini pek bilmem ama GPS, GNSS , TOTALSTATİON da Leica açık ara öndedir. Fiyat bakımından biraz daha pahalıya gelir. Traktör dümenleme işlerinde alıcı ya da vericiden ziyade(hassasiyeti saymazsak) kullanılan makina ile Cursor ya da gösterici ekranın iyi olması gerekiyor anladığım. Hassayite konusunda gelirsek TOPCON ve Jawad Triumph da çok fazla karşılaşılan bir durum.

Topcon Japon, Javad Triumphlar Abd malı. Leica İsviçre.

Ben de 70-56 ya taktırayım diyorum : ))

Aydınli bey merhaba, cevap ve videolarinız için çok teşekkürler. Topcon x30 fiyati konusunda bilginiz var mi? Sanirim sistem anten,konsol ve direksiyondan olusuyor. Bir soru daha yapilan islemlerin datasini bilgisayara aktarmak mumkün mü? Eger evet ise hangi formatlarda alınabiliniyor?
Tesekkürler.