Galeri traktörleri ortak özellikleri

Ynt: Galeri traktörleri ortak özellikleri

tutulan modelidir :) hepsi tutulmaz bundaki tutulanıdır

Çatlağı Patlağı yok abim.... ok-*-s

(Açık kalp ameliyatı olmuş 18 dikiş var) duva*-*0

MehmetGngr link=topic=77505.msg916577#msg916577 date=1409859509' Alıntı:
içinde 20 tl lik mazot vardır :)

Çoğu zaman emin olun o da yok :)

Ali SARAÇ link=topic=77505.msg916578#msg916578 date=1409859539' Alıntı:
istediğiniz ustaya göstermek şartıyla satılık :)

Bu da bir savunma sanatı. Ola ki motorda sorun varsa, kısa süre sonra da arıza patlarsa, 'Arkadaşım sen ustana baktırmadın mı? Aldığında sıkıntı var mıydı?' cevabına zemin hazırlamak ana gaye.

Ustaya baktırmadan aldığında 'onlara güvenmiş' oluyorsun. Güvenmez, ustaya baktırısan mesuliyet sana geçiyor.

aslan26 link=topic=77505.msg916579#msg916579 date=1409859579' Alıntı:
Orjinal kabinliler için sıfır kokusu içinde ve herseyi ile muayyer.

Şu 'muayyer' kelimesinin hiç bir anlamı yok biliyor musunuz :)

Gıcık oldum. Türk Dil Kurumu dahil 5 sözlüğe baktım. Türkçe ' de böyle bir kelime YOK.

'Muhayyer' var ama o da saçma oluyor. Türk Sanat Müziği ' nde bir makam çünki :D

Kısaca 'muayyer' demek, sırf bir malı övebilmek için, 'hiçbir' anlamı olmayan, tamamı ile galerici taifesi tarafından kıçlarından uydurulmuş, boş bir kelimedir.

Ahanda kanıtı: isteyen bakabilir.

ebyje6uz.jpg

Bu yüzden, bu kelimeyi kullanarak karşıma çıkan tüm galericilere, 'muayyer ne demek sahi?' Diye sorarım. Pratik zekası olmayanlar çooook fena apışıyor :D

Olmayanlar ise bir inciler döküyor, bir sallıyorlar, karşılarında gülmemek için dilimi ısırıyorum.

Siz de deneyin, iyi geliyor..

dayço link=topic=77505.msg916596#msg916596 date=1409860197' Alıntı:
sizden önce gelen birisi 2o verdi vermedim ama sana 19 a olur

Bunun 3 anlamı olabilir.

1-) Kardeşim ben senin yüzüne baka baka yalan atabilecek tiyniyette biriyim. Ona göre kolla kendini..
2-) Kardeşim ben ticaretin 'T'sinden anlamayan bir mal ' ım. Daha pahalıya satabilecekken satmıyorum. (Bir ticarethane için aşka açıklaması yok)
3-) Bende ticari etik-ahlak yok. Aç gözlüyüm. Elime geçirdiğim bir malı kime kaçtan çakabiliyorsam, çakıyorum. O zaman çakamadım, şimdi mal elimde patladı. Sata okutayım bari.

Seç beğeni al.

Ali SARAÇ link=topic=77505.msg916615#msg916615 date=1409861570' Alıntı:
tutulan modelidir :) hepsi tutulmaz bundaki tutulanıdır

Buna da ölüyorum. Adam ömr-ü hayatında tarlaya girmemiş, sattığı malın özelliklerinin %5 ' ini bilmez ama aynı marka, aynı model, aynı üretim yılına sahip motorlarda bile tutulup tutulmayanlar ayrımı yapar :D

traktör alırken elindekini takasa verirsen
Aynısı bizde var kaç aydır duruyor kardeş oldu
diyerek takasta düşük saymak ister

sahibi çiftçiliği bıraktığı için satıyor birde malatyalı ngalericiler için söylüyorum daha adım atar atmaz bütün galericiler ağız birliği etmiş gibi nerelisin hangi ilçedensin demekki ilçeye göre fiyat veriyolar

Genelde ağırlıkların yarısı sökülür sahibinden böyle geldi denir çamurluklar ve jantlar boyanır gövde mazotlanır alt çeki demirleri sökülür koltuğa 5 liralık poşet kalınlığında döşeme geçirilir en önemlisi kamyon dan indirirken depoda bişey olmadığı için hava yapar

eski traktörleri elden çıkarmak için yeni rektefe edildi ayağı :D

Bende bu lastik isine hasta olurum
Senden alirken %50 olan lastiklere altinda lastik kalmamis der
Ayni motoru kendi satarken lastikleri %80 der