Faizsiz traktör almak

Şu anda işimizi gören Bi traktör um var.
Tarla kiralıyıp büyütmek istedim ama maddi durum kısıtlı oldugu dan ve faize karşı olduğum için seneye planladım. Bu şekil daha rahat olacam ne diye haram olduğunu bile bile kredi çekeyim ki.
Diyanet fetva vermiş olabilir ama körü körüne bu fetvaya uymak müslümanlığa yakışmaz
hemşo işine bak traktörünü git ziraattan al...şimdi 75 binlik traktör olur seneye 85 bin ...arada fark nerden geliyor..faizli ürün alıyorsun...

Kimseden müslümanlık dersi almaya ihtiyacımız yok çok şükür kimsenin fetvasınada ihtiyacımız yok Allahın verdiği akıl bize yeter haram başkasının olandır başkasının olana el sürmedikten sonra kendime yapacağım zarar, kendimedir.şu ortamda faiz değil faizcilik haramdır, oda tefeciliktir oda kul hakkıdır gerisi boş.

Ortalığı daha da karıştırmak istemem ama şöyle bir durum da var. Tüccar, kooperatif vs. gibi yerlerden de alışveriş yapıldığında peşin veya vadeli ödemelerde fiyat farkı olabiliyor. Vadeli, taksitli, sonradan ödemeli vs. mal alındığında değerinin üzerine konulan fiyat farkı da bankanın uyguladığı sistemden bir farkı yok. Banka da alınan ekipman için finansman sağlıyor. Bir nevi malı senin adına satın alıyor sen ona vadeli olarak ödüyorsun. Benim fikrim bunun dışarıda yapılan ticaretten bir farkı yok. Dolayısıyla dışarıda yapılan ticaret helal ise bankadan alınan ürün(ekipman,konut,taşıt) kredisi de helaldir. Bankanın yaptığı haram ise vadeli yapılan ticaret de haramdır şahsi fikrim. Şu anki dünya ve Türkiye şartlarında türk lirasının şimdiki değeri ile 6 ay sonraki değeri birbirinden farklı olduğundan haliyle vade farkı konması kaçınılmaz.
Not olarak şunu belirteyim parayı yatırıp faiz işletmek tamamen farklı bir mevzu olduğunu düşünüyorum. Yukarıda belirttiklerim sadece spesifik konularda yapılan finansman destekleri için. Verilen bu kredilerin de makul kabul edilebilir şartlarda günün gerektirdiği miktarlarda olması gerekir. Gidip de yüzde 100 yüzde 150 gibi farklar almak da uygun değildir tabiki de.

emin evim yada diğer benzer işler için tek söyleyeceğim :)) :))

Faizsiz denilen hiç bir şeye yaklaşmayın. Faiz ödeyin daha iyi. Yok kar payıymış yok zarar payıymış. adı değişiyor sadece. emin olun faiz daha insaflı. faizsiz bankanın kredi kartının zarar payı 2.25 iken faizli bankanın kredi kartı faiz oranı 1.60 suan

Giren biliyorum, hâlâ kura çıkmadı, o günün şartlarında 180 200 binlik traktör olarak anlaşmış tı. 500 lira ödüyor ayda, belirli bir bakiye dolacakta seni kuraya alacaklarda ölme esegim ölme. Şuan kim bilir kaç lira istediği traktör. O işlerde de torpil var. Komşu ev alacaktı çalışan tanıdığı vardı içerde, 4 veya 5 ay olmadan aldı evi. Şirket batmadan, Sözüm meclisten dışarı falancının haşmet bekle dur çıkacak diye. İnşallah herkes umduğunu yaşar diyelim. Tehlikeli bana göre bu sistemler.

Giren biliyorum, hâlâ kura çıkmadı, o günün şartlarında 180 200 binlik traktör olarak anlaşmış tı. 500 lira ödüyor ayda, belirli bir bakiye dolacakta seni kuraya alacaklarda ölme esegim ölme. Şuan kim bilir kaç lira istediği traktör. O işlerde de torpil var. Komşu ev alacaktı çalışan tanıdığı vardı içerde, 4 veya 5 ay olmadan aldı evi. Şirket batmadan, Sözüm meclisten dışarı falancının haşmet bekle dur çıkacak diye. İnşallah herkes umduğunu yaşar diyelim. Tehlikeli bana göre bu sistemler.
Benim girdiğim sistemde kura yoktur 12.ay teslim. Bende sistemlere güvenmiyorum am dediğim gibi Malatya da tanıdığım iş adamları ortak oldular yeni kuruluş zaten. Ondan ötürü katıldım ben. Kuralı da vardı ben kurasız istedim 12.ay benim planlama uygun oldugu için

Benim girdiğim sistemde kura yoktur 12.ay teslim. Bende sistemlere güvenmiyorum am dediğim gibi Malatya da tanıdığım iş adamları ortak oldular yeni kuruluş zaten. Ondan ötürü katıldım ben. Kuralı da vardı ben kurasız istedim 12.ay benim planlama uygun oldugu için
Mesajların hemen hemen hepsini okudum kardeşim. Sen faize bulaşmak istemiyorum diyorsun da, kimse hayrına iş yapmaz buna inan. Sizden toplanan taksit peşinat vs. Paraları günlük aylık işletiyor lar. Sizin paralarla yıllık fon hisse senetleri tümüyle borsadasınız yani. Yani iş adamları kalkıp, bu adamlar ev traktör alsın hadi birleşelim demez. Hayırlı olsun diyelim, ben işin neresindeyim biliyormusun, sen 12. Ayda kazasız belasız istediğin traktörü al emeklerin boşa gitmesin, Allah herkesin gönlüne göre versin

Benim düşüncem böyle değil. Bana göre ikiside haram.
Hem şöyle Bi durum var gidip kredi çekmeseniz o banka sizin sırtınızdan faiz alamamış olacak.
Çok ince noktalar var faizle alakalı ben kullanamam gönlüm rahat etmez
Düşünce güzel fakat mademki müslüman ülkedeyiz faizli krediyi kaldırsın devlet, şimdi devlet memurlara falan para veriyor heray faizlerden falan toplanan paralar millete gidiyor, öyle düşünürsek dolaylı da olsa faizli para vatandaşa gitmiş oluyor harama mi bulaşmış olacaklar.
Çok tuhaf dönemdeyiz diyanet işleri bakanlığının açıkladığı faizle ilgili söylem vardı ne diyelim..

Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı günler.
Forumu baya takip ediyorum da herkes krediyle faize bulaşarak traktör alıyor.
Ben faizsiz alabilmek için birevim, eminevim, tarzı Bi kuruluş olan imece yatırım ile 75.000 tl lik araç için sözleşme yaptım sabit taksitli 12 ay sonra teslimat yapacaklar bana kurasız yani. 5.874 tl masraf ücreti alıyorlar onunda 3 de 1 ini ilk taksite geri kalanını 12 taksite bölüyorlar. Ben bu 3 gün önce ilk taksidi mi ödedim yani seneye bugu şerde 75 000 tl lik traktör alabilecem. Toplamda 38 ay ödeme yapacağım.
Belki işinize yarar diye düşündüm.

En doğrusunu yapmışsınız, işiniz rast gelsin. Hayır gelmez faizden.

Banka kendisine ödünç verilmiş parayı alır.Bunu koymak için kasa satın alır, vatandaşın ayağına hizmet getirmek için şube açar kira öder ,kiranın stopajını adamdan keser devlete vergi olarak öder ,masa sandalye ,bilgisayar sistemi kurar,para yatıranlar dolandırılmasın diye erken uyarı sistemleri kurar, dev gibi binalar yapıp içinde yüzlerce personeli sadece bu iş için çalıştırır,ihtiyacı olan anında işini görsün diye dağ başlarına bile tanesi 120 bin lira olan banka makineleri koyar( böylece cebinde para taşıyıp çoluğunun çocuğunun nafakasını ite uğursuza çarptırmazsın),binlerce personel çalıştırır (maaşlarının bir kısmını vergi olarak kesip devlete yatırır) ayrıca onlar aldıkları maaşla gider bankadan para çekenin dükkanı dahil alışveriş yapar ,banka elektrik,ısınma parası öder bunları öedeyince bir de onların kdv vb kullanma vergisini öder , topladığı paranın bir kısmını merkez bankasında tutmak zorundadır onu devlet kullanır, yatırılan paraya ödediği kar payının da yüzde 12 sini devlete (adamın eline değmeden adamdan keser ) vergi olarak yatırır,verdiği borç paranın yüzde 12 sinide adamın eline değmeden devlete vergi olarak yatırır.Bütün bu ticaretten sonra (kullandığı sermayesinin bir yılda enflasyonla erimesi bir tarafa) eline kalan olursa o da bankanın yaptığı ticaretten karıdır.Elbette o da kuruşuna kadar belli olduğu için kuruşuna kadar vergilendirilir ve devlet memuruna maaş, çiftçiye destekleme, tankımıza top mermisi, savaş uçağı alımı vb olarak değerlendirilir.Daha sonra ''para nedir'' diye devam ederiz.

Bu dünyada herşeyin bir karşılığı vardır, işin özü budur, bankada bu paraya para kalabilmek için çalışır, bunun adı faiz olur altın olur tahvil olur, 1400 yıl öncesi toplum düzeni kurulması amacıyla getirilen genel hükümlerdir.tekrar söylüyorum ,şahıs tefeciliği haramdır, kumar, kul hakkı bunlar çopaltılabilir, günümüzde faizsiz hiç bir iş kalmamıştır.olayı sevap günah boyutuna bağlarsanız çok su götürür devir depişmiştir,

Yeni birşey daha öğrendim. Inşallah gönlüne göre olur. Ara ara gelişmelerden haberdar edersen seviniriz.

Düşünce güzel fakat mademki müslüman ülkedeyiz faizli krediyi kaldırsın devlet, şimdi devlet memurlara falan para veriyor heray faizlerden falan toplanan paralar millete gidiyor, öyle düşünürsek dolaylı da olsa faizli para vatandaşa gitmiş oluyor harama mi bulaşmış olacaklar.
Çok tuhaf dönemdeyiz diyanet işleri bakanlığının açıkladığı faizle ilgili söylem vardı ne diyelim..
Maalesef öyle olmuş durumdayız. Bütün kurumlar banka üzerinde maaş ödemesi zorunlu.
Bizim bi şirketimiz var maaşlarımızı banka üzerinden yatırmamız gerekiyor ve banka şunu talep ediyor bizden maaş gününden 1-2 gün önce yatırın parayı diye sebebi o parayı 1 günde olsa işletebilmek çok geniş ve detaylı düşünüldüğünde evden çıkmasak dahil faize elimiz deyiyor ama bize düşen bile bile faize bulaşmamaktır.