Faizsiz traktör almak

Arkadaşlar yeri degil ama tkk dan 2.el traktor kredisi kullanan varmı
İnternet sitesinde var diyor ama burdaki görevli bilgim yok dedi yarın müdure soracağım
Var kardeşim şöyle oluyor diyelim 50bin e bir traktör buldun tkk %10 kendine kar alıyor traktör 55 oluyor sonra yıldan yıla yine faiz alıyor du en son 2 yıl önce benim bir arkadaş almıştı

Ziraat bankasi öyle abi ben tarım kredi koperatifinden kullanmak istiyorum orda 4 yıl vadeli yazıyor ama kaç yaş traktora kadar var belirmemış ler
Aman kardeşim tarım krediye bulaşma onların ne yaptığı belli değil , iki sene ziraatten çeksen ödersin, traktör zaten 35 liraysa 15 versen geriye bişey kalmaz, bafrada tkk alanlar fox haberi çağırdı, üçgün haber yaptılar, yinede iyi düşün kolaylıklar dilerim ben tkk dan sadece peşin mal alırım , onların sevgisi beni aşar.

Kamu bankalarından alınan para haram değil , ziraatten traktör kredisi alınabilir, tkk aldığı ürüne faiz alıyor oda haram değil, para ödeme peşin olmayınca, vade= faiz adını alıyor .takılmayın adı faiz diye siyanet vebali üstüne aldı daha ne istiyorsunuz.

35:18. Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. Yükü (günahı) ağır gelen kimse onu taşımak için (başkasını) çağırsa, bu çağırdığı akrabası da olsa, onun yükünden bir şey yüklenmez. Sen ancak görmeden Rablerinden korkanları ve namazı kılanları uyarabilirsin. Kim temizlenirse o, kendi menfaatine temizlenmiş olur. Dönüş Allah'adır.
FATIR SÜRESİ

20-30 senedir diyanet faiz haram diyor...birinin talimatıyla o gün faiz haram değildir diyor..diyanet kendi personeline bile faizle kredi veriyor..ama bizim millet bir yalanın peşine takılıp gidiyor..bir sene bekleyeceğine git ziraattan düşük faizle kredili traktörünü al..

BAKARA SÜRESİ 2:275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.

Faiz ile ilgili 9 ayette 15 defa Kur'an da var

BAKARA SÜRESİ 2:275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.

Ozaman ilac gubre tohum mazot onlarin faizi ne olucak kim tik para alışveriş yapıyor bu zamanda parasi faizde ne hacı ne hocalar var diyanetin bile faizde parasi oldugu ortaya ciktı

Siz gidin bu ayetleri din işleri yüksek kuruluna anlatın, devlet yasal olarak izin vermiş , bu ülkede kim kredi çekmeden bir iş yapabiliyor, hz peygamber zamanında değiliz paramızın alım gücü durduğu yerde eriyor, ticaret helalse , alınan malın fiyatı yükselmesin, faiz yemiyorum diyenler parasını , ya dövizde, ya tahvil de bonoda hisse senedinde, yada altında, bunun adı emtia, tl alınan faiz haram , adına takılmayın , faiz haramdır diyenlerin çoğunun parası finansçılarda, ne diyolar biz faiz vermiyoruz kâr payı veriyoruz diye alıyorlar.faize kadar ne kadar haram var.Kur'an da herşey yazar doğrudur fakat bu artık kanunlarla yasallaşmıştır yani bir denetleme gelmiştir, bu kanunların dışına çıkıp kendş başlarına tefecilik yapanlar bu harama ortak olur ben değil yada çoğumuzun olduğu gibi .bu konular çok su götürür, biz müslüman olarak bölünmüşüz teee 1400 yıl önce halimiz ortada biz anlaşamayız sadece bu konuda değil çoğu konuda,...

20-30 senedir diyanet faiz haram diyor...birinin talimatıyla o gün faiz haram değildir diyor..diyanet kendi personeline bile faizle kredi veriyor..ama bizim millet bir yalanın peşine takılıp gidiyor..bir sene bekleyeceğine git ziraattan düşük faizle kredili traktörünü al..
Şu anda işimizi gören Bi traktör um var.
Tarla kiralıyıp büyütmek istedim ama maddi durum kısıtlı oldugu dan ve faize karşı olduğum için seneye planladım. Bu şekil daha rahat olacam ne diye haram olduğunu bile bile kredi çekeyim ki.
Diyanet fetva vermiş olabilir ama körü körüne bu fetvaya uymak müslümanlığa yakışmaz