Erkuntlar piyasada methedilmeye başladı ama bakalım ne kadarı doğru?

Ynt: Erkuntlar piyasada methedilmeye başladı ama bakalım ne kadarı doğru?

onlar abarttığı için değil ne mal olduğunu biliyorum ama alırımda erkunt almam diye birley yok yeterki tümosandan ucuz olsun yada nh işte abartmasınlar yeter

sevseniz de, sevmesinizde ,kötülesenizde, övsenizde ,yerden yere vurup karalar da bağlatsanız.bir şey ifade etmeyecek.bir gün her kapıda bir erkunt olacak.
sizler 4 litre de yakıyor deseniz, yalancı da deseniz, birgün tarlanızda ,bir gün yolunuzda ,birgün direksiyonunda ,birgün evet bir gün tanışacaksınız ...
bu iş bitmiştir.
70 alıp 30 da satsalar bir gün sıra sizde gelecek....
unutmayın bu yaz,ımı............... saklayın .....................
herkes öyle diyor zaten
fendt i olanda bir gün herkese fendt olacak diyor m f si olanda birgün herkesde m f olacak diyor erkunt u olanda birgün herkesin erkuntu olacak diyor :D

poyrazatif link=topic=51313.msg520175#msg520175 date=1327497231' Alıntı:
Benim gördüğüm kadarıyla 2. eli çabuk satılıyor üstelik değerli gidiyor. Bu dönemde 45 bine otomobil alıyorsun 1 sene sonra 32 bin, herşeyde aynı. Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir galerilerine bakıyoruz 2. el erkunt yok olsada çok istiyorlar ve nasıl satıyorlarsa hemen satılıyor. 2009 model 1200 saatte nimet70 45 bine gitti, 2006 model nimet 4x4 e 40 bin istiyorlar,
bizde tam tersi o zmn ikinci elini soran yok..
köylü link=topic=51313.msg520185#msg520185 date=1327497990' Alıntı:
sevseniz de, sevmesinizde ,kötülesenizde, övsenizde ,yerden yere vurup karalar da bağlatsanız.bir şey ifade etmeyecek.bir gün her kapıda bir erkunt olacak.
sizler 4 litre de yakıyor deseniz, yalancı da deseniz, birgün tarlanızda ,bir gün yolunuzda ,birgün direksiyonunda ,birgün evet bir gün tanışacaksınız ...
bu iş bitmiştir.
70 alıp 30 da satsalar bir gün sıra sizde gelecek....
unutmayın bu yaz,ımı............... saklayın .....................
Siz Fenerbahçelimisiniz? ;)

Marka ve model karıştırmayım ama , bana göre son 1.5 yıllık fiat artışlarının önemli kısmı yapay gözüküyor ve sanki bir fiat balonu oluştu.
NE DEMEK LİSTE FİATININ 10000 LİRA ALTINA TRAKTÖR SATMAK?Madem öyle niye 10000 lira fazla söylüyorsun?
Benim açıklamam şu:
Peşin fiatına 10 taksit, peşinde % 15 indirim filan diye reklamlar görürsünüz hani.Hile içinde saklıdır. Peşinde %15 indirim yapıyorum demek, 10 ay taksit için % 15 faiz alıyorum demektir.Yani peşin fiatına 10 taksit lafı yalandır.
Bir başkası peşinde indirim lafını söylemiyor .Reklama göre 10 taksit TV alacaksınız, mağazaya gidin peşin vereceğinizi söyleyin %10-15 indirim yapıyorlar.Bir satıcıya niye böyle yaptıklarını sordum. ' kartla 10 taksitle sattığım malın bedelini ben ertesi gün % 15 vs eksiğine bankadan alıyorum.Aradaki faiz bankanın kazancı oluyor.Hatta bendende 1-2 puan komisyon kesiyorlar ' dedi.
Gelelim konumuza:
Traktörü banka borcu ile alırsanız size liste fiatından satarlar (nasıl itiraz edeceksiniz fiat belli ve borçla alıyorsunuz)ve bankaya o fiattan fatura bildirirler.Sizde bu fiatın üstüne birde masraf,kasko,borcun faizi derken bakmışsınız traktör size semeriyle seksene gelmiş.
Çok merak ediyorum: Yurtdışına aynı modelleri kaç paraya ihraç ediyorlar? Ve benim fiat takibi için izlediğim bir modelde fiat 14 ayda nasıl olduda 55 binden 72 bine çıktı..

Göktürk- link=topic=51313.msg520208#msg520208 date=1327499504' Alıntı:
Marka ve model karıştırmayım ama , bana göre son 1.5 yıllık fiat artışlarının önemli kısmı yapay gözüküyor ve sanki bir fiat balonu oluştu.
NE DEMEK LİSTE FİATININ 10000 LİRA ALTINA TRAKTÖR SATMAK?Madem öyle niye 10000 lira fazla söylüyorsun?
Benim açıklamam şu:
Peşin fiatına 10 taksit, peşinde % 15 indirim filan diye reklamlar görürsünüz hani.Hile içinde saklıdır. Peşinde %15 indirim yapıyorum demek, 10 ay taksit için % 15 faiz alıyorum demektir.Yani peşin fiatına 10 taksit lafı yalandır.
Bir başkası peşinde indirim lafını söylemiyor .Reklama göre 10 taksit TV alacaksınız, mağazaya gidin peşin vereceğinizi söyleyin %10-15 indirim yapıyorlar.Bir satıcıya niye böyle yaptıklarını sordum. ' kartla 10 taksitle sattığım malın bedelini ben ertesi gün % 15 vs eksiğine bankadan alıyorum.Aradaki faiz bankanın kazancı oluyor.Hatta bendende 1-2 puan komisyon kesiyorlar ' dedi.
Gelelim konumuza:
Traktörü banka borcu ile alırsanız size liste fiatından satarlar (nasıl itiraz edeceksiniz fiat belli ve borçla alıyorsunuz)ve bankaya o fiattan fatura bildirirler.Sizde bu fiatın üstüne birde masraf,kasko,borcun faizi derken bakmışsınız traktör size semeriyle seksene gelmiş.
Çok merak ediyorum: Yurtdışına aynı modelleri kaç paraya ihraç ediyorlar? Ve benim fiat takibi için izlediğim bir modelde fiat 14 ayda nasıl olduda 55 binden 72 bine çıktı..
bu dedikleriniz kredili satışta olur ve haklısınız burasıda firmaların dumeni oluyor ve bankala bayinin satıştaki anlaşması gözümde bence..

arkadaşlar benim tavsiyem traktörünüz varsa kıymetini bilin, parayı demir yığınına bağlamayın, o para ile tarla alın, arsa alın, hayvan alın parayı değerlendirin. yeniliklerin sonu gelmiyor.

KÖYLÜ KARDEŞ BÜYÜK KONUŞMAYAM ZARARINA KELEPİR ERKUNT DÜŞERSE ALIRIM YÜKSEK FİYATA ALMAM EVET SON 2 YIL İÇİNDE ERKUNT TARLAMA YARDIMA ÇOK GELDİ O KADARDA OLSUN AĞA YA ÇÜTE VE YARDIMA GELMEK ERKUNTA BİR AYRICALIKTIR ?

konuyu başka yerlere kaydırdık ama uzamasın ben erkunt kullanıcısıyım bayi, servis ve fabrikadan çok memnunum türk malı aldığımdan ve böyle bi traktör üretiminin yapıldığından gurur duyuyorum

ramazanpullu link=topic=51313.msg520194#msg520194 date=1327498484' Alıntı:
herkes öyle diyor zaten
fendt i olanda bir gün herkese fendt olacak diyor m f si olanda birgün herkesde m f olacak diyor erkunt u olanda birgün herkesin erkuntu olacak diyor :D

aynı fenerlilerin bir gün herkes fenerli olacak dediği gibi ama fenerbehçe klübü kapanma tehlikesi geçiriyor.biz demiyoruzki erkuntu almayalım alalım paramız yabancıya gitmesin ama bu kadar üfürmenin zamlandırmanın bir anlamı yok ben tümocu dan mf ciden satıcılarıda dahil hiç bu kadar sallayan görmedim arkadaşında dediği gibi 75 hp lik traktörü tank gibi gösteriyorlar az kalsın gidip 5 li 14 lü alacaktım direkten döndüm yoksa gidecekti bizim 8000 tl neyse galerici mert adammış bana ikinci el eşantiyon 4lü 12 li verdi bununla idare et sonra istediğini alırsın dedi yazın nohut ekerken oda ne grin-*-s şaşımı oldum dedim traktör boğuluyor çekmiyor derpriyaj pedalına son anda yetişiyorum ulan dedim bide 5 li alacktım 4 lüyü çekmiyor. haaa dedimki sonra traktör kaç hp 75 hp o zaman bu traktör 90 hp lik traktörlerin pulluğunu çekemez bize söylenenler abartıdan ibaret hiç 40 yıllık nh diyormu benim traktör 90 hp ama 110 hp traktörleri sürükler parçalar demiyor çünki tecrübesini konuşturuyor o yüzden herkesin kapısında bi tane nh yada mf yada Türk fiat var yani,erkuntta olsun olmasın diyen yok traktörü bu kadar fiyata satmak ney yok efendim zf şanzumanmış kardeşim o zaman koyma zf şanzumansa bir traktörün şanzumandan dolayı arasında bu kadar fiyat farkı olurmu fiyatı bence çok pahalı düşürmeleri gerek.nh ile mf pahalı dahi olsa servis ve yedek parça ağı yerine oturmuş sen hiç bir alt yapıyı oluşturmadan bu firmaların üzerine zıpla çık olacak şey değil kaliteye önem veriyor olabilir ama arızanın giderilmesi yada giderilse bile garantisi bittiği anda çok pahalıya yapıyor benim işte birinci şahit 150 km uzaktan geliyor servis fren lambası arızalnasa o da en basidi soketi yada fren müşiri hiç bir yerde yok servis bunun içinde gelmiyor şehre gidiyorsun jandarma trafik cezayı geçiriveriyor bide salsa salmıyor git yaptır gel diyor nerden yaptıracan yok ,yapacakta yok yedek parçada yok mecburen sırtında( şehire boşuna gitmedin ya yük getiriyorsun ) 8 ton kumla dağ yollarında remorkun makaslarını kopra kopara git nasıl gideceksen ben işte bunu diyorum yani alanakadar hiç sorun yok aldıktan sonra sorunlar başlıyor insanlar gözünü kapatmış görmüyorlar bu sorunları bizim buralara bu traktörler yeni yeni geliyor konya gibi ankara gibi yaygın değil bizim ilçede ilk ben aldım yada en fazla iki üçtür fark etmez üç traktör için adamlar servis komuyorlar olsada eğitimsizler tamirini tam anlamıyla yapamıyorlar yani diyeceğim alt yapıya yatırım yapmadan bu traktörleri bu kadar paraya satmaları çok yanlış çünki bir memur ömründe ne fazla sıfır arabaya iki kere biner en fazla 35- 40000 lira verir biz çiftçi olarak kalkıp 80000 tl veriyoruz beklentilerimiz anlatılanlar ile verdiğimiz paralarda bir olunca dağlar kadar büyük oluyor ama sonu hüsranla bitiyor çok uzaklara gitmeyin örnek benim, bayi diyor işte servis tarlada dahi gelip yapıyor tamam doğru tarlaya kadar geliyor ama ufak arızalarda umursamıyorlar ben o kadar para verip aldığım traktörü arızalı yada ufacık bir müşir içinarızalı nasıl gezdireyim bunu anlatmaya çalışıyorum

Not: fenerliler beni yanlış anlamasın ben takım tutmuyorum misal getirdim.ben takımda tutmuyorum.

arkadas gayet haklı ve sonderece gercekci konusuyorr TEBRİK EDERİM bu kadar reel ve dobra konustugu için arkadaslar benım köyüm ile 35 ilçeye 22 km traktörüm devlet yapısı tümo tas gibi cok sükür bu sene daha yeni 4000 tl harcadım 7000 saatte galericiler 22000 bin veriyorr pesin para turbo taktım ve arada bi enjektör degiştirp kullanıyoz degişsem 70000 istiyo üstüne 40 45 bin verecen diyo benım motoru 30 sayıyo arada az bi fark yok dikkat edin çiftçi olupta bu parayı kazanan varsa eger bizde en kral traktörlerden alalım lüx binelim traktörle drift yapalım gezmeye ava gidelim mazot 4 tl olmuş iştee markalar para kazanıyor biz kıcımızı yırtıyoz cifcilik boş iş bence bi traktörün senede en cok çaliştiği 1 ay dırr insaatta calişip kıcımızı yırtıp bunarı zengin etmege degmez bence eger üzerine 5 ila 8bin tl arası bulursam yine bi tümo alırım yoksa benım traktörüm bana degil köye yeter ha sunuda söyleyeyim köyde en cok calişan motor da bizim ki daha motoru ellenmedi bilee

biz böyle düşünüyoruz.vede tahmin ediyoruz.şimdiye kadar tahminlerimizde yanılmadık.zaman biz hep haklı gösterdi.
fenerliyiz küme düşsekde haklıyız.
konu dagılmasın bu konu ve yorumlarımla son yorumu yapıyorum.sizlere iyi yazışmalar ve sohbetler.

köylü link=topic=51313.msg520352#msg520352 date=1327511393' Alıntı:
biz böyle düşünüyoruz.vede tahmin ediyoruz.şimdiye kadar tahminlerimizde yanılmadık.zaman biz hep haklı gösterdi.
fenerliyiz küme düşsekde haklıyız.
konu dagılmasın bu konu ve yorumlarımla son yorumu yapıyorum.sizlere iyi yazışmalar ve sohbetler.

kardeş 600 ncü teşekürü ben verdim hediyemi isterim :D )))

3-4 sene önce polatlıda çifçilerle konuştuğumuzda garantisi bitene kadar binip satacaksın erkunt valtra alacaksın aynı motora fazla para verme burası ankara her motorun servisi var ama 2 senede değiştirmem dersen newholland alacaksın paran varsa ithalini alacaksın diyorlardı. bu gün erkunt valtra dan vazgeçmiş newholland tümosana dönmüşler. Bu irdelenmesi gereken bir şey neden vazgeçti bu adamlar perkinsden mi sıkıldılar yoksa erkunt fiyat mı arttırdı erkunt ilk çıktığında çok ucuzdu bende baktım hoşumada gidiyordu td80 ile tahtı sarsıldı sonra fiyat arttırdı kandırmacalar yaptı müşterisini sempatizanını :D dağıttı hatta kendine gıcık etti

dediğin herşey tarafımca tamam. yanlız sizin pulluk 4 lü 14 inç değil miydi? şu yüzden soruyorum 4lü 12yi çekmezken 4 lü 14 inci nasıl çekti
şerefli1 link=topic=51313.msg520322#msg520322 date=1327508143' Alıntı:
aynı fenerlilerin bir gün herkes fenerli olacak dediği gibi ama fenerbehçe klübü kapanma tehlikesi geçiriyor.biz demiyoruzki erkuntu almayalım alalım paramız yabancıya gitmesin ama bu kadar üfürmenin zamlandırmanın bir anlamı yok ben tümocu dan mf ciden satıcılarıda dahil hiç bu kadar sallayan görmedim arkadaşında dediği gibi 75 hp lik traktörü tank gibi gösteriyorlar az kalsın gidip 5 li 14 lü alacaktım direkten döndüm yoksa gidecekti bizim 8000 tl neyse galerici mert adammış bana ikinci el eşantiyon 4lü 12 li verdi bununla idare et sonra istediğini alırsın dedi yazın nohut ekerken oda ne grin-*-s şaşımı oldum dedim traktör boğuluyor çekmiyor derpriyaj pedalına son anda yetişiyorum ulan dedim bide 5 li alacktım 4 lüyü çekmiyor. haaa dedimki sonra traktör kaç hp 75 hp o zaman bu traktör 90 hp lik traktörlerin pulluğunu çekemez bize söylenenler abartıdan ibaret hiç 40 yıllık nh diyormu benim traktör 90 hp ama 110 hp traktörleri sürükler parçalar demiyor çünki tecrübesini konuşturuyor o yüzden herkesin kapısında bi tane nh yada mf yada Türk fiat var yani,erkuntta olsun olmasın diyen yok traktörü bu kadar fiyata satmak ney yok efendim zf şanzumanmış kardeşim o zaman koyma zf şanzumansa bir traktörün şanzumandan dolayı arasında bu kadar fiyat farkı olurmu fiyatı bence çok pahalı düşürmeleri gerek.nh ile mf pahalı dahi olsa servis ve yedek parça ağı yerine oturmuş sen hiç bir alt yapıyı oluşturmadan bu firmaların üzerine zıpla çık olacak şey değil kaliteye önem veriyor olabilir ama arızanın giderilmesi yada giderilse bile garantisi bittiği anda çok pahalıya yapıyor benim işte birinci şahit 150 km uzaktan geliyor servis fren lambası arızalnasa o da en basidi soketi yada fren müşiri hiç bir yerde yok servis bunun içinde gelmiyor şehre gidiyorsun jandarma trafik cezayı geçiriveriyor bide salsa salmıyor git yaptır gel diyor nerden yaptıracan yok ,yapacakta yok yedek parçada yok mecburen sırtında( şehire boşuna gitmedin ya yük getiriyorsun ) 8 ton kumla dağ yollarında remorkun makaslarını kopra kopara git nasıl gideceksen ben işte bunu diyorum yani alanakadar hiç sorun yok aldıktan sonra sorunlar başlıyor insanlar gözünü kapatmış görmüyorlar bu sorunları bizim buralara bu traktörler yeni yeni geliyor konya gibi ankara gibi yaygın değil bizim ilçede ilk ben aldım yada en fazla iki üçtür fark etmez üç traktör için adamlar servis komuyorlar olsada eğitimsizler tamirini tam anlamıyla yapamıyorlar yani diyeceğim alt yapıya yatırım yapmadan bu traktörleri bu kadar paraya satmaları çok yanlış çünki bir memur ömründe ne fazla sıfır arabaya iki kere biner en fazla 35- 40000 lira verir biz çiftçi olarak kalkıp 80000 tl veriyoruz beklentilerimiz anlatılanlar ile verdiğimiz paralarda bir olunca dağlar kadar büyük oluyor ama sonu hüsranla bitiyor çok uzaklara gitmeyin örnek benim, bayi diyor işte servis tarlada dahi gelip yapıyor tamam doğru tarlaya kadar geliyor ama ufak arızalarda umursamıyorlar ben o kadar para verip aldığım traktörü arızalı yada ufacık bir müşir içinarızalı nasıl gezdireyim bunu anlatmaya çalışıyorum

Not: fenerliler beni yanlış anlamasın ben takım tutmuyorum misal getirdim.ben takımda tutmuyorum.

qarizmatiqa link=topic=51313.msg520372#msg520372 date=1327512516' Alıntı:
3-4 sene önce polatlıda çifçilerle konuştuğumuzda garantisi bitene kadar binip satacaksın erkunt valtra alacaksın aynı motora fazla para verme burası ankara her motorun servisi var ama 2 senede değiştirmem dersen newholland alacaksın paran varsa ithalini alacaksın diyorlardı. bu gün erkunt valtra dan vazgeçmiş newholland tümosana dönmüşler. Bu irdelenmesi gereken bir şey neden vazgeçti bu adamlar perkinsden mi sıkıldılar yoksa erkunt fiyat mı arttırdı erkunt ilk çıktığında çok ucuzdu bende baktım hoşumada gidiyordu td80 ile tahtı sarsıldı sonra fiyat arttırdı kandırmacalar yaptı müşterisini sempatizanını :D dağıttı hatta kendine gıcık etti

aynen öyle kardeşim.katılıyorum erkunt 80000 tl lik traktör değil kalite olabilir olduğunuda sanmam tartışmak gerek kalitesini ama kaliteden önce alt yapısı yok alt yapıdan kastım servis yedek parça ağı yaygın değil,

ya arkadaşlar düşüne biliyormusunuz adam servet değerinde traktör üretiyor ama yedek parça bayisi vermiyor peki neden vermiyor nh ile mf nin neden var ozaman işte diyorum ya geçmişi yedek parça üreten bir firma traktör üretse bile çifçinin halinde ne anlar bizi yedek parça ürettiği firmalar ile bir tutuyor.neden bir tutuyor firma bu üreticiye bana 5 10 tane şu malzemeden lazım diyor onlarda üretip gönderiyor,şimdi bizede aynı mantıkla yaklaşıyor şimdi bizim traktör tarlada arıza yapacak (ben onu gidip yedek parça bayinde alacağım yerine)gidip gelmez söz verip yapmaz olan servise diyorum ki traktörün şurasında arıza var serviste fabrikaya diyor bana şu malzemyi gönder malzeme bir kaç gün sonra geliyor traktör tarlanın ortasında arızalı bir kaç gündür yatıyor tabi neyse getirip takıyor.işte arkadaşlar erkunt bu bu mantıkla bize yaklaşıyor iyi güzel onlara spariş veren firma önceden ne lazım olduğunu biliyor ona göre tedbirini alıyor biz nerden bilelim hangi parça arıza verecekte önceden spariş verelim.biz çifçiyiz firma değiliz iki saat bile bizim için çok önemliyken bir parçayı iki yada üç gün nasıl bekleyelim.otları filan tarladan getiriyorsun hava çok bulutlu yağmur yağdı yağacak yağmadan patoslamak için acale ediyorsun ama nafile yedek parça beklemekten patos veremiyorsun neden diyelimki kuyruk mili arızalı servise demişin ama elinde kuyruk mili yok fabrikaya spariş vermiş oda bekliyor.ha bu yazdığım çifçinin başına gelecek bir kötü senaryo hayat böyle malesef öyle at gözlüğüyle bakmakla olmuyor erkunt iyi traktör olabilir ama benim hayatımı sürdürebilmem için işlerimi zamanında yapmam lazım yoksa o kadar parayı neden vereyim baba oğluna borç para vermezken ben erkunt gelişsin diye 80 milyarı boşuna mı vereyim oysaki alt yapısı olsa benimde ilçemde yedek parça ve servisi olsa servise de gerek yok garantisi bitmiş traktöre kendimde anahtar vururum arabayla bir saatte alır getirirsin arızayı giderir çalışmaya devam edrssin.
iyi ama mf,nh kötü olsun var sayalım ikisininde servisi yedek parça bayisi var onlarda yedek parçada ucuz onarımda ucuz.ama erkunt garantisi olmadığı için adam arabasıyla geliyor 150 km öteden yakıtınıda benim cebimden alıyor ben parayı sudanmı süpürüyorum ki erkunt yerli malıymış aman kalkınsın diye parayı çöpe atayım haksızmıyım bunların belki çoğunu yaşamadım ama yaşamayacağım anlamına gelmiyor ben olabilecek senoryalrı yazdım insanın tarlada yada günlük hayatta başına neler geliyor bu başımıza gelecek olaylarda hangi markayı yaptırmak yada markaların tamirini yaptırmak kolay

ben erkunt kötü fabrikayı kapatsın gitsin diye kötülemiyorum hatta bu yazdıklarım erkuntu kötülemek için değil bu bir eleştiridir herkes kendi öz eleştirisini yapar iyiye yada kötüye ama sonuçta bunlar erkuntun eksiğidir erkunt eskiden beri yedek parça üreticisi değilde gerçekten 40 50 yıl yada kuruluşundan bu yana tarktör üreticisi olsaydı traktör bayisi açtığı yere yedek parça bayiliğinide verebilirdi yada başka bir yedek parça bayiliği verebilirdi konuya gelelim erkunt bu eksiklerini bir an önce düzeltip fiyatlarını tekrar gözden geçirip hatalarını biran önce düzeltmelidir.yoksa gelişen teknolojiye ne kadar güçlü olursa olsun ayakta duramaz.köyleri bölgeleri gezecek insanlara neler istediğini bence soracak belki soruyordur etkinliklerde düzenliyordur duymuştum etkinlik düzenlediğini ama bunlar yeterli değil

SALİM link=topic=51313.msg520376#msg520376 date=1327512588' Alıntı:
dediğin herşey tarafımca tamam. yanlız sizin pulluk 4 lü 14 inç değil miydi? şu yüzden soruyorum 4lü 12yi çekmezken 4 lü 14 inci nasıl çekti

bizim hiç 4 lü 14 lü hiç olmadı bir keresinde yonca yeri söktüm bizim pulluk ikinci el olduğundan yenisini alamadık o ayrı mesele oda 4 lü 11 liydi bir keresinde dedemin tarlayı sürdüm bizim ikinci el pulluk kötü olduğundan bıçakların civatasını kesti komşunu yaylı 4 lü 16 lıyı aldık yani hiç 4 lü 14 lü müz olmadı.eğer bir yerlere yazdıysam 16 lı yada 12 yazacağıma 14 lü yazmış olabilirim

bu konunun birinci sayfasının sonuna doğru yanlışlıkla yazmışsınız sanırım 12 yazacağınıza 14 yazmışsınız ola bilir insanlık hali genelde erkunt sahipleride 4lü 14 inç taktığından tuhafıma gitmedide hani 4lü 12yi çekmedi diyince sordum.
şerefli1 link=topic=51313.msg520425#msg520425 date=1327515756' Alıntı:
bizim hiç 4 lü 14 lü hiç olmadı bir keresinde yonca yeri söktüm bizim pulluk ikinci el olduğundan yenisini alamadık o ayrı mesele oda 4 lü 11 liydi bir keresinde dedemin tarlayı sürdüm bizim ikinci el pulluk kötü olduğundan bıçakların civatasını kesti komşunu yaylı 4 lü 16 lıyı aldık yani hiç 4 lü 14 lü müz olmadı.eğer bir yerlere yazdıysam 16 lı yada 12 yazacağıma 14 lü yazmış olabilirim

SALİM link=topic=51313.msg520430#msg520430 date=1327516682' Alıntı:
bu konunun birinci sayfasının sonuna doğru yanlışlıkla yazmışsınız sanırım 12 yazacağınıza 14 yazmışsınız ola bilir insanlık hali genelde erkunt sahipleride 4lü 14 inç taktığından tuhafıma gitmedide hani 4lü 12yi çekmedi diyince sordum.

yok çekmedi demeyilimde boğulmalar oluyordu.bizim akrabada bide 3 pistonlu mf 277 g var ona dedim boğuluyor meğer onlarınkide boğuyormuş onlarda 3 piston olduğundan.yine konuya gelecem hani erkunt diyor ya bizim traktör 3 piston ama zf şanzuman öyleyse diğer tratörden çekişte üstün olması gerekmiyormu bence gerekiyor daha yiğit ve seri olması lazım çünki carraro şanzumanlı erkuntla zf şanzumanlı erkunt arasında zf daha güçlü diye 8-9000 tl ye yakın fiyat farkı var.hani zf şanzumanlı traktöre su motoruda takılsa çekerdi öyleyse 3 pistonlu perkins motor su motorundandamı kötü.kızdığım nokta çekip çekmediği değil bizim bir şey bilmediğimizi sanarak zf şanzumanı bize ulaşılması çok zor bir şanzuman olarak tanıtıp üzerine fahiş bir fiyat koyarak traktörü ayrı şanzumanı ayrı satıyorlar(oysaki zf den daha üstün şanzumanlar var mesela,vario) şöyle fiyatı ne kadar diye sorduğunda ozf şanzumanlı olduğundan iyatı bu kadar diyerek satıyorlaryani ne anlıyoruz.

örnek:erkunt servet 80.4 zf ymiş gibi yani zf (sanki zf de ayrı bir modelmiş gibi) çok yanlış o zaman şanzuman koymasaydı biz o traktörleri mandalarla çekerdik ne olcaka sanki