Erkuntlar piyasada methedilmeye başladı ama bakalım ne kadarı doğru?

Ynt: Erkuntlar piyasada methedilmeye başladı ama bakalım ne kadarı doğru?

şerefli1 link=topic=51313.msg519630#msg519630 date=1327430506' Alıntı:
yani demek istediğimi anladın demi kardeş düşünsene üzerine ufacık bir teknoloji eklese fiyatı ne olurdu sadece çif çeker olduğu için bu kadar pahalı yani çif çekerden başka üzerinde fazla gözle görülür elle tutulur bir özellik yok.şimdi birde 4 pistonlu diye çıkarmış 3 pistonlu ile aralarında dağlar kadar fiyat farkı var o zaman sanki daha önce 4 pistonlu bir motor yokmuşta sanki bunlar bu teknolojiyi bulmuşlar yani bunun gibi daha bir sürüşeyler altını çizerek diyorum hiç şaşırmayın eğer erkunt avrupadan bir teknolojiyi getiripte üzerine eklerse ilk defa bulunmuş bir teknoloji gibi bize fiyatını artırarak gagalayacaktır.ayriyeten dediğin gibi bu traktörlerinde geleceği parlak gözükmüyor.yerli malı olmasına rağmen bir kaç göstermelik yerler hariç hiç bir yerde servisi yok hele yedek parçasını hiç bulamazsınız duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0
haklısın yani bizim yada senin aldıgın zaman ucuzken şimdi aynı motor 10 bin artı neyse fiyattan çok üstündeki dğeişi önemli tabi ama oda bişey yok..
diğer ülkede yada ülkemizde az yakıyor diye çıktılar pek öylebişey yok..
yedek parça yada servis olayı öyle ahım şahım değil..
şöyle bişey war bide E serisini çıkardılar ekonomik olcak sözde ama motorlarda bişey yok leyveli şanjman koyup vitesi ufalkmak yerine 16-16 shtulle şanjıman olsadı tm dicez..
3 piston çekmez diyenlere 4 yaptılar 3ler daha ii..
öyle böyle konuçak şey çok..

iyi traktör konfor zayıf ve yag akıtıyo rekorlardan doğru ama zf şanzıman süper 80bg 12 numara 5 li pullugu rahat çekiyo o ilginç geliyo bana elbet ital markalarda ilk başlarda bu hataları yapmıştı kendi milli traktörümüz beraber büyümeliyiz bence heleki memleketin yarısı reno pejo c ler ve kamyon yüküylen fransızlara para kazandırıyoruz adamlar bize kazıgı çaktı bundan dolayı yerli malına destek olmalıyız

şerefli1 link=topic=51313.msg519630#msg519630 date=1327430506' Alıntı:
yani demek istediğimi anladın demi kardeş düşünsene üzerine ufacık bir teknoloji eklese fiyatı ne olurdu sadece çif çeker olduğu için bu kadar pahalı yani çif çekerden başka üzerinde fazla gözle görülür elle tutulur bir özellik yok.şimdi birde 4 pistonlu diye çıkarmış 3 pistonlu ile aralarında dağlar kadar fiyat farkı var o zaman sanki daha önce 4 pistonlu bir motor yokmuşta sanki bunlar bu teknolojiyi bulmuşlar yani bunun gibi daha bir sürüşeyler altını çizerek diyorum hiç şaşırmayın eğer erkunt avrupadan bir teknolojiyi getiripte üzerine eklerse ilk defa bulunmuş bir teknoloji gibi bize fiyatını artırarak gagalayacaktır.ayriyeten dediğin gibi bu traktörlerinde geleceği parlak gözükmüyor.yerli malı olmasına rağmen bir kaç göstermelik yerler hariç hiç bir yerde servisi yok hele yedek parçasını hiç bulamazsınız duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0
işte bu dediklerine bende katılıyorum erkunt ilk 3 pstonlu ve zf şanzumanlı modellerle çıktı ozaman erkunt fanatkleri 4 pistonu yerden yere vurdu zf marka steyr şanzumanı ulaşılmaz birşey gibi anlattılar sonra levyeli erkunt çıktı levyeli daha iyi demeye başladılar 4 piston erkunt çıktı 4 piston bi erkuntta var gibi yaptılar 4 piston da 75 beygir öyle mf gibi valtra gibi case gibi 130 140 hp değil sadece75 hp 4 piston motor daha yani önce farklı şeyler yaptılar bunlar en iyi dediler sonra herkesin yaptığından yapıp asıl bunlar iyi dediler....perkins motoru beğenmemekle birlikle hattatı şirket olarak samimi buluyorum erkuntun 100 beygirlik modelini merak edenler hattatı incelesin

aslında çekişine diyecek yok. erkunt 60 3 lü 12 inç takıyorlar bizim köy toprağında 58 beygir 640 ta aynı pulluğu kullanıyor. asılma yönünden iyiler. şikayetinide duymadık henüz iki senedir. biz 70-56ya üçlü 14 inç takıyoruz.
şerefli1 link=topic=51313.msg519633#msg519633 date=1327430683' Alıntı:
üzerine ne ekipman bağlamışız kardeş 4 lü 14 fazla ise o zaman 3 takalım onu bizim 480 likte çekiyor ,başkada deseki önde de kaldırma sistemi var iki yere aynı anda pulluk bağlıyoruz oda yok zaten 75 bg lik traktör onu çekemez teki zor çekiyor zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

pekmezkafa link=topic=51313.msg519637#msg519637 date=1327431054' Alıntı:
iyi traktör konfor zayıf ve yag akıtıyo rekorlardan doğru ama zf şanzıman süper 80bg 12 numara 5 li pullugu rahat çekiyo o ilginç geliyo bana elbet ital markalarda ilk başlarda bu hataları yapmıştı kendi milli traktörümüz beraber büyümeliyiz bence heleki memleketin yarısı reno pejo c ler ve kamyon yüküylen fransızlara para kazandırıyoruz adamlar bize kazıgı çaktı bundan dolayı yerli malına destek olmalıyız

yerli malı dediğin ucuz olur kardeş gümrük ödemiyor bir şey yapmıyor bu kadar pahalı ben o paraya ondan 20-30bg daha büyük avrupa malı alırım bir araştırın isterseniz fiyatını sizde göreceksiniz kabin gibi boktan bir parçayı dahi adam hisarlardan alıyor hisarlar dediğin bizim eski türk fiatlara kabin yapıyordu bu en basit olanı daha neler neler zf iyi dediler e çıkardılar 3 pistonlu iyi dediler 4 ü çıkardıar madem bu dedikleri doğruyda neden herkesin yaptığına döndüler neden biliyonuzmu dedikleri yi değildi baktıki yanlış yapıyorlar sonra ne yaptılar herkesin yaptığını yapmaya başladılar sonra onlar kötü bunlar iyi dediler fiyatını fahiş hale getirdiler sanki zf şanzumanı bunlar kullanıyormuş gibi zf şanzuman eskilerden kaldı şimdi daha süper şanzumanlar var mesala vario gibi debriyaja basmadan vites atamazsın o bizim 480 likte aynı debriyaja basmadan vites değişmez bence erkunt özelliklerine göre çok pahalı yaklaşık 80000 tl olmuş bu traktörün hakkı 65000 tl filan olması lazım

erkunt bukadar pahalı olursa milleti enayi yerine koyuyormuş gibi aynı motoru pahalıya sattıkca kazıklıyor kakalıyor gibi herkesi kendine gıcık edecek. aslında iyidir kötü motor değil ama o paraya çok daha iyisi olmalı diyoruz yada ucuz sat kardeşim...geçen bir arkadaş bu erkunt abartılarından etkilenmiş forumda soruyor erkunt80 mi td90 mı diyor cidd*-*-* erkunt 398 i geçti td95 i çekti öyle düşünürsek td90 da neymiş

biz ne dersek diyelim genede satılmaya, alınmaya devam edecek galiba. eski traktörlerden inip erkunt yada tümosana binince herkese iyi geliyor vebunlarda alınıyor.

fiyat evet abartılıyo ama şu an memlekette bu rant haline gelmiş itallerler sanki aralarında bi anlaşma var fiyatlar hepsi birbirine yakın ama hiç a biride ucuz degil hepsinde 70 bg aynı fiyat erkunt tümo nh jd case yada pek çogu aynı sınıftaki traktöre göre fiyatlar aynı.bizdede var ucuz oldumu kıymeti olmuyo inanın kalitesizmiş gibi bakıyoz olaya bide o tarafı var 2008 krizde biiz jd aldık hem ucuzdu hemde bayi baya bi indirim yaptı yarı parasına geldi nerdeyse daha ucuz diye kötü bi taraf bekliyom yok bizdede var

tamam erkuntun hızına yetişemezler ama zf şanzumanlının ama cebimiz yandıktan sonra hız ne işe yarar sanki şehirler arası nakliye mi yapıyoruz kardeş çok değil çifçimiz kandırıldığını yakında anlayacak 3 çekmez 4 alın dediler o zaman 3 ü neden ürettiler aslında 3 pistonlular dah çok çekiyor kanmayın bu yalanlara gerçekten samimi değiller yav arkadaşlar erkunt benim düşmanım değil bu kadar kötülüyorsam bir bildiğimiz var herhalde ben kullanıyorum bilmesem demem çok pahalı dahada artıyor galiba dolara endekslemişer nerdeyse her ay zam geliyor bir mala kaç kere zam gelirki nh kötü olabilir ama yedek parça servis sıkıntısı yok git köy bakkalından al istersen.

bir keresinde bizim 480 likle hızara ağaç götürdüm indim traktörden birde baktım ön jantı sadece bir bijon tutuyor diğerleri kopmuş servise bir telefon ettim yaklaşık iki saat sonra yeni jant geldi oracıkta lastiğini değiştirp taktım yedek parça olmasaydı yada servis olmasaydı traktör başkasını köyünde günlerce yatacaktı bunca parayı ver yedek parça ta Ankara dan gelsin olacak iş değil john deere nin yedek parçasını bile iki üç saatte tarlaya getiriyorlarmış bu da avrupa

eeee john deere avrupa erkunttanmı avrupa kendi ülkemizde üretiliyor ama yedek parçası fabrikadan ve bir kaç servisinden başka yerde yok mesela sivas 4 eylün sanayi sitesindeki serviste yazın depo kapağını bulamadım ufacık bir kapak bana diyor spariş veririz gelir ben dedim ne zaman gelir 3 gün sonra gelir diyor yani ben sparişi verecem sonra 165 km köye gidecem sonra kapak gelecek 165 km yolu tepecem 100 tl de gaz parası verip paha biçilmez depo kapağını getirecem yazık vallaha bu çifçiye yazık bizi cahil bilip geçirdikçe geçiriyorlar bunu yapamazlar ama fanatiklerimizin yüzünden bizi kör oluyoruz ama kör değiliz kardeş onlar merak etmesin biz her şeyi iyi biliyoruz ben bunu aldığımda herkes dedi bizde alalım ama sorunları görünce vaz geçtiler yani hiç erkunt girmemiş köye bir defa satarlar başkada satamazlar ya.ben aanlamıyorum traktörüm var ama elimde yedek parça fazla bulunsun diyorum ama fabrika bana yedek parça vermiyor diyorki sen yedek parça alamazsın sen arızayı bildir servis gelir yapar yani söğüşleyecekler ben fabrikadan 5 kuruşa alacaksam servis onu bana 8 kuruşa takıyor bide işçilik alıyor.belki ben işcilik parası vermeyecem ama malesef 5 kuruşluk bir parça bana 12 kuruşa mal oluyor işte olay bu yerli malı ama uzay malı gibi satılıyor avrupa malı bile böyle değil

siz en iyisi bir kubota alın japon güvencesiyle. arıza nedir bilmezmiş. yakıtta azmışbi alan elindekini bir daha satmazmış o yüzden ikinci elide yokmuş.
şerefli1 link=topic=51313.msg519674#msg519674 date=1327433810' Alıntı:
tamam erkuntun hızına yetişemezler ama zf şanzumanlının ama cebimiz yandıktan sonra hız ne işe yarar sanki şehirler arası nakliye mi yapıyoruz kardeş çok değil çifçimiz kandırıldığını yakında anlayacak 3 çekmez 4 alın dediler o zaman 3 ü neden ürettiler aslında 3 pistonlular dah çok çekiyor kanmayın bu yalanlara gerçekten samimi değiller yav arkadaşlar erkunt benim düşmanım değil bu kadar kötülüyorsam bir bildiğimiz var herhalde ben kullanıyorum bilmesem demem çok pahalı dahada artıyor galiba dolara endekslemişer nerdeyse her ay zam geliyor bir mala kaç kere zam gelirki nh kötü olabilir ama yedek parça servis sıkıntısı yok git köy bakkalından al istersen.

bir keresinde bizim 480 likle hızara ağaç götürdüm indim traktörden birde baktım ön jantı sadece bir bijon tutuyor diğerleri kopmuş servise bir telefon ettim yaklaşık iki saat sonra yeni jant geldi oracıkta lastiğini değiştirp taktım yedek parça olmasaydı yada servis olmasaydı traktör başkasını köyünde günlerce yatacaktı bunca parayı ver yedek parça ta Ankara dan gelsin olacak iş değil john deere nin yedek parçasını bile iki üç saatte tarlaya getiriyorlarmış bu da avrupa

eeee john deere avrupa erkunttanmı avrupa kendi ülkemizde üretiliyor ama yedek parçası fabrikadan ve bir kaç servisinden başka yerde yok mesela sivas 4 eylün sanayi sitesindeki serviste yazın depo kapağını bulamadım ufacık bir kapak bana diyor spariş veririz gelir ben dedim ne zaman gelir 3 gün sonra gelir diyor yani ben sparişi verecem sonra 165 km köye gidecem sonra kapak gelecek 165 km yolu tepecem 100 tl de gaz parası verip paha biçilmez depo kapağını getirecem yazık vallaha bu çifçiye yazık bizi cahil bilip geçirdikçe geçiriyorlar bunu yapamazlar ama fanatiklerimizin yüzünden bizi kör oluyoruz ama kör değiliz kardeş onlar merak etmesin biz her şeyi iyi biliyoruz ben bunu aldığımda herkes dedi bizde alalım ama sorunları görünce vaz geçtiler yani hiç erkunt girmemiş köye bir defa satarlar başkada satamazlar ya.ben aanlamıyorum traktörüm var ama elimde yedek parça fazla bulunsun diyorum ama fabrika bana yedek parça vermiyor diyorki sen yedek parça alamazsın sen arızayı bildir servis gelir yapar yani söğüşleyecekler ben fabrikadan 5 kuruşa alacaksam servis onu bana 8 kuruşa takıyor bide işçilik alıyor.belki ben işcilik parası vermeyecem ama malesef 5 kuruşluk bir parça bana 12 kuruşa mal oluyor işte olay bu yerli malı ama uzay malı gibi satılıyor avrupa malı bile böyle değil

benim ilçemde en az 20 tane erkunt var bir tek bende yok 4 piston 1 tane var 80 lik kubotayla onu hata gömdüm servisinin yanında videoda kalite testi yapıyorlar soruyorun 2011 model 80 lik 3 piston lüks erkuntun ön kapartosu iç kısmı neden eksik yapılmış gözümle gördüm bunlar nasıl fabrikadan çıkarlar anlaşılan kaliteden taviz veriyorlar

ençok erkunt alan ve kullnan biri olarak özellikle 3 silindir servet 4x4 ler olarak bu arda 8 adet oldu.birde nimet girdi kadroya.
en çok hor kullanan ve ençok temiz kullnan biri olrak kötülemeye ve karalamaya hayır diyorum.
evet sorun olabilir oluyorda.ama bukadar kötü degil.bu.
hiç bir yerinden yag attırmadık.atanıda çevremizde görmedik.duymadık.
ve hala alınıyor hala satılıyor.
silinmeyen ilanım gün aşırı aranıyor ve arıyorlar satılıkmı ne istiyorsun diye.yemin ederim.
hidrolği kötü diyen artık bilmiyorum
şanzuman zf ve carraro tercih sizin.
motor perkıns kötüyse almayın
silindir dediler alın 4 silindir.
90 dediler alın size 90 lık.
daha ne yapsın adamlar.
ne fent ne class gönlümde erkunt
ben böyle deyim sizlerde gönlünüzdekini deyin.

herhangi birimiz sorun yaşarız hadi bakalım vurun markaya. kullansakta kullanmasakta başlarız orasından burasından çekiştirmeye. kendi adıma makul olanını yazmaya çalışıyorum. ancaknedense fazla yükleniniyor. çoğu konuda olduğu gibi olay biraz farklı noktalara gidiyor. yanlız erkunt almak isteyipte bunları okuyan ne yapacak bilmem gözü bi hayli korkar bunları okuyunca. arıza çıkanlar çok az aslında arıza çıkıpta düzeltilemedimi yada arızalarla başa çıkılamadımıydı kullanıcı kızgınlıkla yazıyor.
atacankocer23 link=topic=51313.msg519719#msg519719 date=1327436331' Alıntı:
bu konu erkuntu karalama kampanyasına dönüşmüş erkuntun geleceği çok parlak bunu iyi bilin gayet güzel üretim yapıyor bu kadar karalama yapmayın ayıptır yazıktır günahdtır
belki o, kendince haklı. en iyisi bu servis olaylarına el atsınlar eyitim falan versinler nitelikli olmasını sağlasınlar bu şikayetleri oldukça azaltacaktır.

beylerli link=topic=51313.msg519700#msg519700 date=1327435210' Alıntı:
erkuntlar iyi bence giderekte gelişiyor zaten.. alk-*s alk-*s alk-*s alk-*s

traktöre kopmresör koymuş onada lüks demiş onumu diyorsun hangi gelişme git 2010 2012 ye bakbakalım neyini geliştirmiş motora commonrails mi koymuş hayı eksoza olçüm ve geri dönüşümmü koymuş hayır, PowerTech M Motor mu hayır, Viskoz Fanlı Soğutma Sistemli turbo şarj mı komuş hayır,ön aks süspansiyon sistemimi koymuş hayır,gövdeyi şasiyemi koymuş hayır,Entegre turboşarj mı koymuş hayır ( hava girişi hacmini arttırarak motor gücünü yükseltmek için kullanılan ve egzoz gazı ile çalışan bir kompresördür. Böylece her ateşlemeden daha fazla güç ve Faz III A emisyon standardına uygun verim elde edersiniz).

neyi gelişmiş yada gelişiyor bana söylermisiniz 90 hp traktör çıkarıyor diyorsunuz motor özellikleri filan aynı sadec gücünü arttırmış teknoloji yokki üzerinde neyini değiştirmişte gelişiyormuş ban bir diyin yav.ben kullanıyorum bana tümosancılar desin erkuntçular desin 2008 le 2012 arasındaki kompresör ve hidrolikli orta koldan başka değişikliği kompresör 2009 larda da var bu kadarcıkmı gelişmiş

tamam dedğinde haklısında birdetürk traktörün yaptığı yerli newhollandlara bkalım bunların ne kadarı var. uzelde var ama onu şimdilik devre dışı bırakalım o ikisi daha köklü firmalar türk çiftçisine ne vere bilmişler avrupan 30 yıl geriden gitmemişlermi. halada yakın sayılmazlarda gerçi.
şerefli1 link=topic=51313.msg519759#msg519759 date=1327439280' Alıntı:
traktöre kopmresör koymuş onada lüks demiş onumu diyorsun hangi gelişme git 2010 2012 ye bakbakalım neyini geliştirmiş motora commonrails mi koymuş hayı eksoza olçüm ve geri dönüşümmü koymuş hayır, PowerTech M Motor mu hayır, Viskoz Fanlı Soğutma Sistemli turbo şarj mı komuş hayır,ön aks süspansiyon sistemimi koymuş hayır,gövdeyi şasiyemi koymuş hayır,Entegre turboşarj mı koymuş hayır ( hava girişi hacmini arttırarak motor gücünü yükseltmek için kullanılan ve egzoz gazı ile çalışan bir kompresördür. Böylece her ateşlemeden daha fazla güç ve Faz III A emisyon standardına uygun verim elde edersiniz).

neyi gelişmiş yada gelişiyor bana söylermisiniz 90 hp traktör çıkarıyor diyorsunuz motor özellikleri filan aynı sadec gücünü arttırmış teknoloji yokki üzerinde neyini değiştirmişte gelişiyormuş ban bir diyin yav.ben kullanıyorum bana tümosancılar desin erkuntçular desin 2008 le 2012 arasındaki kompresör ve hidrolikli orta koldan başka değişikliği kompresör 2009 larda da var bu kadarcıkmı gelişmiş

şerefli1 link=topic=51313.msg519759#msg519759 date=1327439280' Alıntı:

erkunt kullanan ve halada kullanmakta olupta beğenmeyen forumda bir seni gördüm abi.objektifliliğinden dolayı kutluyorum alk-*s