ERKUNT VE ŞANZIMAN ARIZALARI

Ynt: ERKUNT VE ŞANZIMAN ARIZALARI

Yaşamış olduğun sıkıntı üretcinin satış sonrası servis ve servis kalitesi ile ilgili, Burada bulunmaktadki amacınız da toplumsal ses getirmek değilmidir ?
Buraya yazmakta iki amacımdan bahsetmek isterim. Öncelikle hiç kimsenin avukatlığını yapmadığımı bilmenizi istiyorum.
1. Konu ön yargıları yıkmak.
2. Konu ise sizlere rulman konusunda yardımcı olmak.
1.Ön yargılarınızı yıkabilmem için www.anadolurulman.com yada www.urb.ro sitelerini ziyaret ediniz. Bizleri ve yapmış olduğumuz üretim hakkında kalite belgelerimiz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamak.
2. Konu ise sizlere rulman da yaşamak ta olduğunuz sıkıntıları direk birinci el olan üretici bazında değerlendirip, önerilerde bulunmak.
a. Montaj da çıkan rulmanda ve yaşamış olduğunuz sıknıtları dinlemek, bizim marklarımız ise hemen olaya müdahale etmek, bizim markalarımız değil ise size önerilerde bulunmak.
b. Yedekparça olarak sonradan dışarıdan tedarik edeceğiniz rulmanlar konusunda bilgi vermek ve doğru rulmanı kullanmanızı sağlamak.
c. Rulman takma ve sökme, stoklamada rulmanın ömrünü etkileyen faktörler konusunda sizlere yardımcı olmak.
Tüm bunları yaparken sizlere teknik kataloğlar, cep kataloğları ve rulman kullanıcı kılavuz kitapları ile sizleri bilinçlendirmek isterim.

Buradaki amacım sizlere fayda sağlamaktır. bana mkartal@eymak.com.tr e-mail adresinden ulaşabilirsiniz Mutalaka sorularınız cevaplandırılacaktır.
Sevgi ve saygılarımla,
Metin Kartal

tura30 link=topic=42490.msg398290#msg398290 date=1305135962' Alıntı:
Metin bey güzel anlatmışsınız da pekiyi size şunları soracam.....
Traktrüm servet 80 giden sene aldım. bir ay önce traktrün devir dayım kayişi koptu servisi çağırdım bana ne dedi traktrü al bura ya getiir nasıl getiriyim çektr dedi yada bir araba tut geliyim yapıyım yada burdan bir taksi tutuyum parasını sen öde dedi..giden sene traktrü aldımda çalıştıramadım servisi aradım gelemem işim var dedei bana telf da şurasın sök burasını sök orda düme var vs vs..bunu yetkiliye bildirdim faprikaya faprikayada işim var gidemem demiş servis bu yetkiyi nerden alıyor..devir dayım kayişinde faprikayı aradım bana ne dedi devir dayım kayişi karanti kapzamına girmez peki bunu karanti kapzamı nere tekerde bir sorun olsa biz deiliz aküde bir sorun olsa biz deiliz size soruyorum bunu 2 yıl karantisi nerde piyasadan 100tl deiştirebilecemiz yayı siz faprika yetkilileri 200 deniştririyorsunuz..
yakında bir arkadaş nevhollant 50 40 aldı servis 100km uzaktan geliyor sohbet etme durumumuz oldu bana ne dedi biliyormusunuz bize faprika yol paramızı ödüyor traktrde ne sorun olursa olsun biz gitmek zorundayız bizim işimiz bu dedi sizin servise sizlerin gücü yetmiyor..
ben yetkiliye şikayet ediyorum servisi başka servisi ara fakat servis geldinde üçreti siz ödeyeceksiniz diyor.. türk malından bahzediyorsunuz bizde bizim paramız bizim memleketde kalsın dedik siz ne yaptınız faprika olarak neler yapıyorsunuz ALLAHTAN traktr sorunlu çıkmadı çıksaydı kabulde etmezdiniz..
erkunt yetkilisi olarak bende bir kullanıcı olarak sizin traktrler bana göre beş para etmez...traktr az yakıyormuş bırakın şu yalanları..
arkadaşlar traktr alacaklar ben aldım çok pişmanım serviside bayiside işi gücü yalan nev hollant alın başınız arımasın ben bizzat servisle konuştum benim durumumu anlatdım bana dedi balık baştan kokar dedi...
evet arkadaşım anlattığın olayı bende yaşadım ama bana tuhaf gelmedi . senin serviste bi sorun var . traktör yürür durumda değilse servis ücretsiz geliyo ama yürür durumda ise sende servise gitmeyipte ayağına gelmesini istersen yol ücreti istiyor . benim el gazı takılı kalmıştı ilk geldiğinde . dedim gelin bi bakın . yol parasını alırız dedi . bende ege bölgesi satış müdürü YALÇIN SERTEL beyi aradım sordum bana bu bilgiyi o verdi geçende sağ ön teker rulmanı bozuldu traktör yürümüyo.. geldi tarlaya yaptı gitti.. ben şu anki servisimden çook memnunum.bizim burada çok iyi bir servis seçimi yapmışlar. ama ben erkunt un traktör olarak kötü ve beşpara etmez ifadene katılmıyorum .birazdaha zaman verelim .nasıl bi gelecek bekliyo görelim

evet servisler ve kalite garanti anlaışları çok farklı traktör olarak degil servis ve satış sonrası sıfır.erkuntun.dogru ya dogru

köylü link=topic=42490.msg398591#msg398591 date=1305191913' Alıntı:
evet servisler ve kalite garanti anlaışları çok farklı traktör olarak degil servis ve satış sonrası sıfır.erkuntun.dogru ya dogru

traktre beş para etmez dedime gelince bir firma üretdi traktrün arkasında ne olursa olsun durabilmeli bu satış öncesi ve satış sonrası bayisinin hatalarını göz ardı etmemeli servise gücü yetmeli..
biz erkuntcular olarak açıkcası traktörü satana kadar bizden iysi yok satdıktan sonra adam yerine bile koymuyorlar bunun içinde faprikadaki satış sonrası sorumluda..
ben burda yazdıklarım inceltilmiş yazılar faprika sorumlusuna azıma geleni söyledim karantiyle ilgili servisle ilgili..

ben erkuntun büyük düşündüğünü görmüyorum.ROBERT BOSCH bir dünya markası yaratmış.korkarak degil.ürettğini kakalayarak degil.malını kaliteli yaparak bunu kanıtlamış ve o güzel markayı güzel sözle dünyaya duyurmuş.

İTİBARIMI KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ YEGLERİM DİYE.ben bu sözü kendime vatandaş olarak kişi olarak uyguluyorum.
ürtenler FABRİKALAR TRAKTÖRCÜLERDE BUNU BİLMELİ.
erkunt büyük düşünmeli ve büyük olmalı.....

biraz önce faprika yetkilisiyle konuştum..
traktrün hangi şartlarda karantinaya girdini anlatdı..
servis eve gelir ya denişir yada bir arıza açarsa bu motor aksamı hariçse bunu vatandaş öder..yol parası vatandaşa ait el eme vatandaşa ait.
devir dayımı kopmuş bu elli saatdeyse karanti kapsamında 300 saatin üsdüyse karantine kapsamına girmez..
rekorlardan biri kopar yada patlarsa karantina kapsamına girmez..
deprej firen balataları biterse yada bir sorun olursa bu karantina kapsamına girmez..pompa arızalanırsa bu karanti kkapsamına girmez..
motorda yada şanzımanda bir sorun olursa bu karanti kapsamına girermiş..
karanti kapsamına girmeyen ürünlerde vatandaş sorumlu ve servise para ödemek zorundaymış..

bunu konu granti şartları konusunu ben bu gün sanayi bakanlıgına tüketici derneklerine hükümetin tüm yetkili kollarına mail olarak yazacagım.haydi silerde yazın ki garantide kandırılmayalım.bu konuda yargıtayın danıştayın emsal kararları var.
BAKTINIZ ÜRETİCİ MALINI TANIMIYOR İLGİLENMİYOR KREDİ ALIMLARDA BANKA SORUM LU MALDAN.BEN BİLİYORUM.SİZLERDEN ARAŞTIRIN BULUN EMSAL KARARLARI.HEMEN TÜKETİCİ MAHKEMELERİ HAKEM HEYETLERİNİ DEVREYE SOKUNUZ.ARTIK KAZIKLANMA ZAMANI DEGİL.

HAYDİ SES VER TRAKKULUP

dayım erkunt 70t meyveci aldı 4 wd traktör daha 250 saatte olmadı iki kere servise gitti bu mu sizin övdüğünüz traktör...

öncelıkle kendını ispatlamış markalları tercıh etmek gerek massey ferguson, new holland gibi zaten yenı çıkan bırcok traktör bu markaların benzetmesi bence şaşırıp ne olduğu beli olmayan markaları almamak gerek diye düşünüyorum

tura30 link=topic=42490.msg399233#msg399233 date=1305270733' Alıntı:
biraz önce faprika yetkilisiyle konuştum..
traktrün hangi şartlarda karantinaya girdini anlatdı..
servis eve gelir ya denişir yada bir arıza açarsa bu motor aksamı hariçse bunu vatandaş öder..yol parası vatandaşa ait el eme vatandaşa ait.
devir dayımı kopmuş bu elli saatdeyse karanti kapsamında 300 saatin üsdüyse karantine kapsamına girmez..
rekorlardan biri kopar yada patlarsa karantina kapsamına girmez..
deprej firen balataları biterse yada bir sorun olursa bu karantina kapsamına girmez..pompa arızalanırsa bu karanti kkapsamına girmez..
motorda yada şanzımanda bir sorun olursa bu karanti kapsamına girermiş..
karanti kapsamına girmeyen ürünlerde vatandaş sorumlu ve servise para ödemek zorundaymış..
salgın hastalık mı var traktör karantinaya girecek ?
...Garanti ..

konu yanlış anlaşılmasın. ben 3 erkunt kullandım.bir hata dışında garantiye gitmedim.servisle çözülecek kusur omayana işlerdi.
AMA BENİM ANLATMAK İSTEDİM KONU GARANTİNİN ADININ OLMASI İÇİNİN BOŞ OLMASI.TRAKTÖRÜ KİM ÜRETMİŞŞSE A DAN Z YE ÜRETEN SORUMLU OLMALI.
3 YIL GARANTİ 5 YIL GARANTİ NE GARANTİ BİLEN YOK.

birkaç gün önce bizim buradada 2009 Servet 2 vites dişlisini kırdı 1.100 tl ye maal olmuş.

muratcan link=topic=42490.msg509040#msg509040 date=1326234151' Alıntı:
erkuntun 2 yılı doldurmadı garajda aküsü bitmiş şimdi akü garanti kapsamına gireriyormu

Akü garanti kapsamına girmiyor diye biliyorum.